Zo houd jij je hond in topconditie


Zo houd jij je hond in topconditie

Dat een hond je beste vriend is en kan zijn, dat is voor de meesten natuurlijk wel bekend. Vooral wanneer je al een hond thuis hebt, weet je natuurlijk als geen ander hoe gezellig of dit allemaal wel niet is. Toch is het naast de gezelligheid die je hond je geeft, ook belangrijk dat je je hond goed verzorgd. Het is en blijft natuurlijk een levend wezen, die naast voldoende aandacht, ook de juiste voeding nodig heeft en ook voldoende beweging. Speciaal daarom hebben wij een aantal handige tips voor je, hoe jij ervoor kunt zorgen dat je hond alles krijgt wat hij nodig heeft en het niet alleen leuk heeft bij je, maar er ook voor wordt gezorgd dat je hond gezond is en ook blijft natuurlijk. Dus heb jij een hond of ben je van plan er één in huis te nemen, dan is het verstandig om even goed op te letten.

Gezonde voeding

De basis van zowel mens als dier, is gezonde voeding. Gezonde voeding heeft namelijk invloed op allerlei processen in het lichaam van je hond en draagt ook bij aan een mooiere vacht. Het is daarom dus ook belangrijk dat je kiest voor voeding dat is voorzien van de juiste vitamines en mineralen. Zo weet je namelijk zeker dat het je hond aan helemaal niets ontbreekt. Het kan soms zijn dat je niet alles uit voeding kunt halen, maar dan zijn er allerlei supplement die je hierbij kunnen ondersteunen. Zo is zalmolie bijvoorbeeld ontzettend populair.

Zo houd jij je hond in topconditie

Voldoende beweging

Naast gezonde voeding, is ook voldoende beweging belangrijk voor een hond. Zo kunnen jullie samen gezellig naar het bos of naar een park dat speciaal bestemd is voor honden. Let er alleen wel op dat je je hond niet uit het oog verliest. Vooral in het bos kan het nog wel eens voorkomen dat ze iets verkeerds eten en last krijgen van hun maag. In het ergste geval moet je dan naar een dierenarts en de kosten hiervoor zijn vaak niet mals. Een verzekering voor je hond is daarom helemaal niet zo’n gek idee. Je kunt het als het ware vergelijken met bijvoorbeeld je auto verzekeren of je huis. De kosten worden dan vaak voor het grootste gedeelte gedekt, in ruil voor een maandelijks te betalen premie.

Verzorging

Je hond heeft natuurlijk een enorme vacht. Vooral bij een langharige hond is het daarom belangrijk dat deze vacht goed en op de juiste manier wordt onderhouden. Dit kun je doen door je hond regelmatig te borstelen, maar ook af en toe in bad of onder de douche is van belang. Vooral wanneer ze bijvoorbeeld lekker hebben lopen ravotten in het zand bij de zee, is het wel zo fijn dat je je hond even kunt wassen voordat ze weer vrolijk door het  huis lopen. Naast de vacht is ook het gebit iets om rekening mee te houden. Aangezien de meeste honden een hekel hebben aan het laten poetsen van hun tanden, zijn er gelukkig speciale koekjes ontwikkeld, die tandsteen kunnen tegengaan. Dit alles bij elkaar zorgt ervoor dat jij je hond in goede conditie houdt.https://www.nieuwehond.nl/zo-houd-jij-je-hond-in-topconditie/