Zo geniet jij van een verbeterde nachtrust


Kom je ’s avonds maar moeizaam in slaap? Schrik je ’s nachts regelmatig wakker van het geluid of de bewegingen van je partner in bed? Het kan bijzonder vervelend zijn, daar het je nachtrust negatief beïnvloedt. Een volgende dag sta je met een vermoeid gevoel op, wat je productiviteit en concentratie verslechtert. Daarbij is het niet fijn om regelmatig last te hebben van een ochtendhumeur; voor jezelf, maar ook voor je omgeving. Heb je het gebruik van oordopjes bij slapen al eens overwogen? Het gebruik ervan is de laatste jaren steeds populairder geworden. De oordopjes helpen je te voorkomen dat je wakker wordt van de geluiden om je heen. Logischerwijs hoef je niet bang te zijn de wekker te missen; je zal hier ook met oordopjes in wakker van worden in de ochtend. 

Voordelen van oordoppen tegen snurken

Het voornaamste voordeel van het gebruik van oordoppen tegen snurken is het feit, dat je ’s nachts niet langer wakker zal schrikken van het geluid van je partner. Vervelend aan het snurken is dat je partner er doorgaans weinig aan kan doen. Een goede ventilatie overdag, wat bijdraagt aan de concentratie zuurstof in de lucht, kan iets helpen. Hetzelfde geldt voor het laten staan van alcohol in de avond. Helemaal voorkomen doe je het snurken echter zelden. Met de oordoppen profiteer je van een verbeterde nachtrust en word je niet genoodzaakt om elders in huis te slapen. Het komt regelmatig voor dat stellen gescheiden slapen, doordat één van beiden ’s nachts snurkt en daarmee de nachtrust van de ander beïnvloedt. 

Verschillende soorten oordoppen tegen snurken

Je kunt de oordoppen tegen snurken eenvoudig online bestellen. Er zijn diverse webshops die ze aanbieden. Houd rekening met het verschil tussen de diverse soorten oordoppen. Zo heb je de keuze uit schuimen oordoppen en oordoppen met een filter. Dat laatste model dempt het geluid van je snurkende partner of bijvoorbeeld het geluid van voorbijrazende auto’s. Het voordeel van schuimen oordoppen is dat deze zich vormen naar de vorm van je gehoorgang. Zo wordt deze volledig afgesloten en hoor je vaak nog minder van omgevingsgeluiden.

Maak een wandeling kort voor je gaat slapen

Een slechte nachtrust is vaak niet alleen het gevolg van een snurkende partner in de slaapkamer. Denk bijvoorbeeld ook aan het feit, dat de verstoorde nachtrust veroorzaakt kan worden door gevoelens van stress. Het helpt om in de avond een blokje om te gaan, of maak een wandeling door het bos in je woonplaats. Zo heb je de mogelijkheid je hoofd te legen, waarmee de kans op piekeren ’s avonds op bed sterk afneemt. Mocht het buiten slecht weer zijn, dan kun je in plaats van het maken van een wandeling ook een uurtje naar je favoriete muziek luisteren. https://vrouwpedia.nl/zo-geniet-jij-van-een-verbeterde-nachtrust/