Zelfstandig een spatwand op maat maken?


Als je veel kookt, is het belangrijk om te investeren in een goede spatwand. Met een spatwand kun je vlekken en spatten op de muur vermijden en maak je je spatwand eenvoudig schoon. Wil je graag de allerbeste spatwand? Dan kun je een spatwand op maat bestellen. In dit artikel lees je hoe je de beste spatwand kunt kiezen en er zelfstandig eentje laat maken. 

Het schoonmaken van een spatwand

Het schoonmaken van een spatwand is een van de belangrijkste aspecten om rekening mee te houden bij het aanschaffen van het product. Een spatwand op maat laten maken bij glazz.nl is hierbij handig, zodat je zeker weet dat de wand zijn werk goed doet. Door een spatwand op maat wordt het schoonmaken eenvoudiger en blijft de keuken ook goed schoon. 

Goede plaatsing is belangrijk

Voor de juiste werking is de plaatsing van een spatwand belangrijk, dus zorg ervoor dat je spatwand op de juiste manier wordt gemonteerd. Een spatwand die niet op de juiste manier is geplaatst kan namelijk leiden tot vochtplekken en zelfs schimmel achter de wand. Om te voorkomen dat dit gebeurt, is het dus belangrijk dat de spatwand goed wordt geïnstalleerd. Op deze manier houd je de keuken schoon en heb je nog jaren plezier van je spatwand. 

De materialen

Als je een spatwand wilt installeren, kun je kiezen uit allerlei materialen. Materialen die veel worden gebruikt zijn glas, roestvrij staal, natuursteen en tegels. Je kunt in principe veel kanten op, zolang het materiaal maar waterdicht is om schimmel te voorkomen. Omdat er in een keuken veel geleefd en gekookt wordt, is het vochtgehalte vaak hoger dan in de rest van het huis en is de kans op schimmel groter. 

Het kiezen van de juiste spatwand

Met een spatwand kun je veel problemen in de keuken voorkomen en zorgeloos koken. Toch is het vinden van de beste spatwand niet eenvoudig. Tegels zijn van oudsher erg populair, door hun prijs en het weinige onderhoud, maar er zijn uiteraard ook andere opties. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor natuursteen, wat een luxe uitstraling heeft, maar ook meer onderhoud nodig heeft. Ook RVS zorgt voor een luxe sfeer, terwijl je keuken met een glazen spatwand juist strak en modern wordt.https://kokendeketels.nl/zelfstandig-een-spatwand-op-maat-maken/