Wonen Curacao: terug verhuizen naar Nederland


Wonen op Curacao en terug naar Nederland

Zo, dat is even geleden. Ik ben bijna een jaar ‘afwezig’ geweest op Love2BeMama. Ondertussen heb je me wel kunnen volgen op Instagram: Linda op Curacao. In de zomer van 2021 zijn we voor 6 maand naar Curaçao vertrokken en dat beviel zo goed dat we hier een huis hebben gekocht en verbouwd. Maar hoe gaat het nu eigenlijk? Bevalt het wonen op Curaçao? Gaan we terug naar Nederland? Ik krijg hier wel wekelijks vragen over op Instagram, daarom vind ik het tijd om er weer eens een blog over te schrijven.

Geen bedrijf meer

Met de blog Love2BeMama ben ik eigenlijk ‘gestopt’ als in; ik doe geen zakelijke samenwerkingen meer. Omdat wij nu op Curacao wonen, moesten we ons hier ook inschrijven. Ik moest daarom mijn eenmanszaak uitschrijven in Nederland en had geen zin om hier mijn bedrijf weer in te schreven. Wie op Curacao woont of heeft gewoond weet hoeveel rompslomp dat is… De 1,5 jaar die we hier wonen hebben we een een soort ‘Sabbatical’ genomen. Het is fijn om overal eens afstand van te nemen maar na 1,5 jaar begint de creativiteit weer te stromen en we zitten niet stil. Daar zal ik straks even wat over vertellen. Mijn blog wil ik weer als hobby oppakken. Ik zie dat ik nog steeds elke maand behoorlijk wat bezoekers krijg en ik mis het schrijven. Dus hierbij weer mijn eerste blog na een lange tijd!

Wonen Curacao: 1,5 jaar verder!

Maar even terug naar ons leven op Curacao. Vorig jaar hebben we hier een huis gekocht en die hebben we de afgelopen tijd behoorlijk verbouwd. We hebben alles laten schilderen, ons zwembad vernieuwd (wat een magnesium zwembad is geworden), een nieuwe keuken erin gezet en meubels op maat laten maken. Eerst hebben we 6 maand in een huurhuis gewoond en in dit huis wonen we nu bijna een jaar. Het is steeds meer ons huis geworden. Ook hebben we ons huis in Nederland nog. Dat is fijn want in de zomer zijn we 6 weken terug geweest. De kinderen waren toen een jaar niet in Nederland geweest en we hebben genoten van elk moment.

Het gaat goed met ons allemaal. We wonen hier nu 1,5 jaar maar ons leven is al zo verrijkt! Met de kinderen op school gaat het ook erg goed. De klassen zijn klein en er is veel persoonlijke aandacht.

Curacao sabbatical

Als je een tijdje op een eiland gaat wonen, of in een ander land, dan is het best wel weer wennen om in Nederland te zijn. Het eilandleven is heel anders dan het leven in Nederland. Op een eiland is het leven relaxter, geen volle agenda’s en misschien ook wel wat ‘saaier’ maar dat is juist fijn. Hier hebben we de tijd gehad om na te denken, tot rust te komen, te genieten van het leven, veel te praten, samen te zijn als gezin en nadenken over wat we wel en niet willen.

We zijn ook bezig gegaan met onze gezondheid: 3 keer per week kickboksen met 30 graden begint zijn vruchten af te werpen en we zijn minder alcohol gaan drinken. Dat kan ik iedereen aanrader! Helemaal niet saai; wel goed voor je gezondheid. Het even niks doen was fijn maar het ondernemersbloed blijft stromen… Onze Curacao Sabbatical zit erop! Er zijn nieuwe plannen gemaakt… En niet alleen maar zakelijke plannen.

Emigreren naar Curacao: blijven we of gaan we terug naar NL?

Acht maanden geleden besloten we om voor een half jaar naar Curacao te gaan met de kinderen. We hebben hier een huurhuis gevonden, hebben ons papierwerk in orde gemaakt en zijn in augustus aangekomen op het eiland. Het avontuur begon!…

Wonen Curacao maar Kerst in Nederland

Over 3 weken gaan we voor 3,5 week terug naar Nederland. Lekker Kerst en Oud en Nieuw vieren; daar hebben we zin in. Vorig jaar hebben we Kerst in de tropen gevierd maar dat was ons niet zo goed bevallen. We kijken er allemaal erg naar uit!

Nieuw bedrijf: Het Investeringsplan

En niet alleen gaan we genieten van de feestdagen; mijn man en ik gaan een B.V. opzetten: Het Investeringsplan. Daarvoor moeten we in de Kerst ook terug naar Nederland. Mijn man is investeerder en de kennis en vaardigheden die hij heeft gaan we omzetten in een online cursus ‘Investeren kun je leren’. We gaan starten begin 2023. We zijn keihard aan het werk om deze cursus op te zetten. Hij zal het gezicht zijn van de cursus, ik zal de Social Media en website op mij nemen en ‘achter de schermen’ werken.

Je kan hem alvast volgen op Instagram: Het Investeringsplan. Binnenkort zal ik meer gaan vertellen over de cursus want dit is een laagdrempelige cursus voor iedereen waarin edelmetalen, vastgoed, crypto en aandelen worden behandeld. Ik kan je al vertellen; het wordt super gaaf!

We gaan terug naar Nederland…

Zoals je kan lezen gaat het dus erg goed en zijn we weer lekker bezig. We genieten nog steeds van Curacao maar we hebben besloten om terug te gaan naar Nederland!

We genieten van elke dag hier en hebben hier al zoveel geleerd en meegemaakt. Als gezin hebben we heel veel tijd samen doorgebracht, wat we niet zo snel meer terug gaan krijgen. Misschien wel de beste jaren als gezin!

We hebben nieuwe mensen leren kennen (waar we ook weer afscheid van moeten nemen 😔), zijn naar Aruba en Jamaica geweest, hebben onze eerste Kerst in de tropen gevierd, hebben middagjes op het strand met de jetski doorgebracht, naar Happy Hours met de voeten in het zand, hebben schildpad eieren zien uitkomen, zijn veel gaan sporten en hebben het kickboksen ontdekt en zo kan ik nog wel even doorgaan. We komen heel anders terug dan dat we weg zijn gegaan.

Vertrek op ons hoogtepunt

Ondanks dat het hier geweldig is, en we zo nog een jaar zouden kunnen blijven, hebben we als gezin besloten om na 2 fantastische jaren, weer terug naar Nederland te gaan. Verhuizen naar Curaçao is een grote stap maar teruggaan ook. Maar in Nederland staat er ook weer een heel fijn huis op ons te wachten. Vol nieuwe energie en plannen komen we straks weer terug naar Nederland.

De kinderen vinden het heel fijn om weer terug te gaan, ook al gaan ze hier ook veel missen. Ze missen de ‘vrijheid’ in Nederland en hebben zin om weer lekker hun eigen gang te gaan, zelf op de fiets naar school, te gaan voetballen en zelf op de fiets naar opa’s en oma’s te gaan.

Ons huis op Blue Bay komt te koop en in juli gaan we weer definitief terug naar Nederland. Klaar voor een volgend avontuur met een rugzak vol ervaringen en nieuwe inzichten! We staan open voor wat de toekomst ons brengt en één ding weten we wel; we gaan genieten van het leven en kijken wat het ons te geven heeft. Ons avontuur stopt niet bij Curaçao, het heeft ons leven verrijkt! Curacao is voor altijd in ons hart…

Onze avonturen kun je blijven volgen op mijn Instagram en onze bedrijfsplannen op Het Investeringsplan!

https://www.love2bemama.com/wonen-curacao-terug-verhuizen-naar-nederland/