Welke raamfolie wordt vaak aangebracht in de zomer?


Er zijn een hele hoop verschillende raamfolies te verkrijgen. Alleen wist je ook dat je seizoensgebonden een folie kunt kiezen. In de zomer schijnt de zon namelijk de hele dag. Hierdoor kan het in huis ook erg warm worden. Daarom is het fijn als je in de zomer de zon iets kan weren. Dat kun je doen met de zogeheten zonwerende raamfolie. Deze houdt de warmte van de zon buiten de deur waardoor het binnen een aangename temperatuur blijft. Hiermee bespaar je flink in de energiekosten. Je hoeft namelijk niet meer constant de airco te laten draaien.

Zijn er ook specifieke raamfolies voor in de winter?

Ook voor de wintermaanden heb je een speciale soort folie namelijk isolerende raamfolie. Deze zorgt ervoor, zoals de naam het al zegt, dat je ramen geïsoleerd worden. Door de kieren van ramen verdwijnt nog veel warmte naar buiten. Ook waait er door die kieren kou naar binnen toe. Om dit te voorkomen kun je dus isolerende raamfolie gebruiken. Zo voorkom je dat je aan het stoken bent voor de buitenlucht. Ook hiermee bespaar je dus geld op je gas- en energierekening. Ben je nog op zoek naar een zonwerende- of isolerende raamfolie? Bij de webshop www.raamfolieonline.nl vind je een ruim assortiment aan deze folies. Ook hebben zij voor elk raamtype een passend folie.

Wat is het verschil tussen zelfklevend en statisch?

Dan is het nog kiezen tussen de twee aanbreng mogelijkheden. Want wist je dat daar ook nog eens verschil tussen zit. Alleen wat is er precies anders bij deze twee mogelijkheden? Het zelfklevende folie plakt door middel van een lijmlaag. Daarom wordt het ook zelfklevend genoemd. Dit wordt vaak gezien als de moeilijkere manier van plakken. Alleen laat je niet afschrikken want ook dit is gewoon mogelijk voor iemand die niet vaak plakt. Daarnaast heb je ook nog statisch raamfolie. Deze folie plakt door middel van statische elektriciteit. Hier komt dus geen lijmlaag bij kijken wat het aanbrengen gemakkelijker maakt. Heb je een foutje gemaakt tijdens het aanbrengen? Dan kun je het verwijderen en gewoon weer opnieuw beginnen.

Wat heb je nodig voor het aanbrengen van raamfolie?

Om het aanbrengen van raamfolie succesvol tot een eind te laten komen heb je wat gereedschap nodig. Dit zijn geen hele ingewikkelde dingen maar het is wel even nodig. Allereerst voor het opmeten van het raam en het folie heb je een rolmaat of liniaal nodig. Hiermee kun je precies uitmeten wat je nodig hebt. Om het folie op de maat te maken die je nodig hebt is een Stanleymes nodig. Hiermee kun je gemakkelijk het folie afsnijden, je kunt ook een schaar gebruiken maar let dan op dat de schaar goed scherp is. Anders heb je namelijk risico op deukjes door de haperende schaar. Het nat aanbrengen van raamfolie wordt geadviseerd, houdt daarom een plantenspuit bij de hand. Als het op het raam zitten moet het nog gladgestreken worden, dit doe je met een rakel. Het liefste met een vilt rand zodat er geen krassen ontstaan.https://wegwijzerinterieurwereld.nl/tips/welke-raamfolie-wordt-vaak-aangebracht-in-de-zomer/