Welke kruiden en planten zijn helemaal hip en happening?

Welke kruiden en planten zijn helemaal hip en happening?

De Nederlandse tuinen hebben door de jaren heen vele veranderingen ondergaan. Waar vroeger bomen enorm populair waren, zijn de afgelopen jaren betegelde tuinen erg in trek geweest. Er is echter een nieuwe trend gaande; namelijk tuinen die met name de nadruk leggen op kruiden en planten. Hierdoor krijgt je tuin immers een unieke sfeer met heerlijke geuren, waardoor je sneller tot ontspanning komt. Maar welke kruiden en planten zijn hip en happening? In deze blog vertellen we je van welke planten- en kruidensoorten je af moet weten op dit gebied.

Heideplanten

In de eerste plaats zijn heideplanten erg populair. Dit heeft met name te maken met het feit dat er vele website zijn zoals Heideplantje.nl die deze plantensoort aanbieden. Daardoor kan feitelijk iedereen er eentje aanschaffen. Heideplanten zijn meestal kleine, stugge struikachtige gewassen met vlezige bladeren en soms bloemen. Deze planten staan erom bekend relatief weinig verzorging nodig te hebben. Bovendien is een heideplant een erg iconische plant in Nederland. Helaas zijn er steeds meer van dit soort planten in het wild te vinden, waardoor het een goede zaak is dat steeds meer tuinen deze planten bevatten.

Lavendel

Ten tweede is lavendel ook erg populair. Lavendel ruikt heerlijk en is een waar cadeautje voor je tuin of balkon. Het is gemakkelijk in onderhoud, groeit relatief snel en oogt prachtig om te zien. Lavendel is vrij duurzaam en past goed bij veel tuinen. Bovendien geeft het een rustgevende, gezellige sfeer in je tuin. Hierdoor zullen je gasten zich sneller in je tuin op hun gemak voelen.

Eucalyptus

Verder zien we ook steeds meer eucalyptus in tuinen. Eucalyptus is een wereldwijd bekende boomsoort en heeft enorm veel voordelen voor je tuin. Denk aan een snelle groei, alsmede een mooi gekleurd blad. Ook is eucalyptus perfect tegen de wind voor je tuin, waardoor deze steeds populairder wordt. Wanneer je dus op zoek bent naar een boomsoort die weinig onderhoud nodig heeft, maar wel mooi is, dan is eucalyptus perfect voor jou.

Koriander

Tot slot is koriander ook heel populair voor tuinen. Waar men vroeger vaak meer zaden toevoegde aan de bodem, worden er nu steeds meer kruiden toegevoegd. Koriander geldt daarin als een van de meest populaire kruiden. Dit is niet alleen omdat het een sterke, aangename geur verspreidt maar ook vanwege de vele culinaire gebruiken die ermee gemaakt kunnen worden. Ook is het erg gemakkelijk in onderhoud.

Met deze informatie kun je direct aan de slag met je tuin om er een uniek stukje groen van te maken. Vergeet niet dat het belangrijk is voor jouw tuin om verschillende plantensoorten toe te voegen om ervoor te zorgen dat je tuin echt kleurrijk is. Succes!

Welke kruiden en planten zijn helemaal hip en happening
https://www.tuinkruiden.net/welke-kruiden-en-planten-zijn-helemaal-hip-en-happening/