Wat doet een lifestyle coach?


Bij Mindsetters hebben we ervaring met allerlei soorten coaches. Er zijn coaches op ons platform actief die gespecialiseerd zijn in alle soorten van mindset-coaching. Van Orthomoleculair therapeuten tot Bokstherapie, maar één ding hebben al prachtige mensen die aangesloten zijn bij Mindsetters gemeen: ze zijn lifestyle coach. Maar wat doet een lifestyle coach nu precies? Wat een lifestyle coach doet, is, simpel gezegd, iemand helpen om hun levensstijl doelen te ontdekken én uit te voeren. Zoek jij nog een lifestyle coach die bij je past? Dan moet je bij Mindsetters zijn. Wil je meer weten over wat zo iemand nu doet? Dan moet je hieronder verder lezen!

Waar kan een lifestyle coach jou mee helpen?

Een lifestyle coach kan je, zoals ik hierboven al zei, helpen om een doel te ontdekken binnen je levensstijl om je verder in te ontwikkelen. Ook kan zo iemand je helpen om problemen op te lossen in je leven, een echt Zwitsers zakmes is een levensstijlcoach dus! Dit kan van alles zijn, denk aan:

 • Afvallen;
 • Persoonlijke ontwikkeling;
 • Verandermanagement;
 • Leiderschap;
 • Spiritualiteit;
 • Zelfrealisatie;
 • Orthomoleculaire therapie;
 • Schoonheidsspecialisatie;
 • Familie problemen;
 • En nog veel meer!

Wat een lifestyle coach doet, is dus niet alleen goed voor de fysieke gezondheid van een persoon, maar ook voor de emotionele en mentale gezondheid! Zo krijg je een compleet plaatje betrekkende op je vitaliteit. Samen met jou, want uiteindelijk moet jíj het doen, helpe ze je om obstakels te overwinnen. Of dit nu in de vorm van een planning maken is of het compleet omgooien van je gedrag is, maakt niet uit. Wat telt is dat de gekozen methode past bij jou en dat je bereid bent om iets te veranderen. Verandering komt niet vanzelf. Twijfel je nog over een verandering waar je al even mee zit? Jij, die dit leest. Ja, ik heb het tegen jou. Wacht niet op motivatie, wacht niet op een drijfveer, ga voor mindset. Ga voor die verandering. Geen excuusjes, geen ‘maar’, je kan dit!

Wie heeft er zoal baat bij een leefstijlcoach?

Het creëren van nieuwe gewoontes en het vermijden van oude gewoontes is voor veel mensen een uitdaging, voor mij is dat het ook. We blijven uiteindelijk ‘gewoon’ allemaal mensen. Die terugval in oude gewoontes heeft vaak diepere oorzaken. Dit kan zijn vanwege onverwerkt trauma, een slecht zelfbeeld of vast zitten in je eigen hoofd. Een leefstijlcoach onderscheidt hem of haar hierin van, bijvoorbeeld, een personal trainer of een diëtiste (die ook bij onze coaches staan, mocht je ze nodig hebben). Een leefstijlcoach focust zich op een holistische aanpak met een duurzaam oogpunt, ofwel zeer langetermijngericht. Iedereen die deze vorm van aanpak fijn of belangrijk vindt, heeft dus baat bij een leefstijlcoach!

Ze helpen met de juiste doelen zetten

Een andere fout die veel mensen maken in de zoektocht naar persoonlijke progressie is dat ze de verkeerde doelen stellen. Een goede coach helpt je met een aantal punten. Denk hierbij aan:

 • De doelen zijn haalbaar;
 • Ze helpen je de doelen te begrijpen (waarom doe ik het?);
 • Ze helpen je met de juiste mindset;
 • Ze maken de doelen, want er komen meerdere waarschijnlijk, niet te groot;
 • Eigenlijk zijn deze doelen SMART-doelen. Wil je dit zelf ook kunnen? Leer hier hoe je in 5 stappen je doelstelling SMART kan maken!

Die juiste mindset is heel belangrijk. Motivatie kan komen en gaan natuurlijk, maar met de juiste mindset of discipline kom je veel verder dan iemand die enkel kijkt naar hoe de wind staat. Heb je nog niet de lifestyle coach gevonden die bij jou past, maar wil je wel leren hoe je gemotiveerd kan blijven tijdens het behalen van je doelen? Klik dan op de korte video hieronder. Gedisciplineerd ben je niet, dat wordt je. Ja, ook jij! ‘Gewoon’ doen.

Wat is speciaal aan een lifestyle coach?

Een lifestyle coach focust zich specifiek op gedragsverandering. Zo krijg je een permanente oplossing op je probleem, in plaats van een tijdelijke. Stel voor je wilt proberen te stoppen met roken. Je kan er voor kiezen om nicotinepleisters te kopen en hopen zo het probleem op te lossen. Je hebt dan een tijdelijke oplossing voor een permanent probleem, namelijk verslaving. Wat een lifestyle coach doet, is met jou in gesprek gaan en het onderliggende probleem van de verslaving samen met jou achterhalen. Pas dan kan je écht gaan werken aan het verbeteren van je levensstijl, anders is de kans groot dat je terugvalt in je oude mindset.

Een lifestylecoach viert ook successen met je. Het is niet, wat veel mensen denken, alleen maar focussen op het negatieve (of beter gezegd, de verbeterpunten). Nee, elke stap die je zet, hoe groot of klein deze ook is, moet en zal gevierd worden! Positieve affirmatie is zo ongelooflijk belangrijk in het helpen van mensen om hun doelen te bereiken! Dit helpt met jouw zelfvertrouwen en, nog belangrijker, met je doorzettingsvermogen in je persoonlijke traject! Onderschat enkel niet, een coach stelt je wel verantwoordelijk voor je eigen doelen. Uiteindelijk moet je het zelf doen en zijn zij er om jou te begeleiden, niet om het voor je te doen.

Leefstijlcoach is géén beschermd beroep

Dit betekent dat iedereen een leefstijlcoach kan en mag worden. De eerste vraag die dan bij mensen opkomt, is “moet ik het dan wel vertrouwen?”, ik zeg van wel. Een leefstijlcoach wil mensen graag helpen en heeft vaak ervaring met hun eigen specialiteit. Pak bijvoorbeeld een coach voor faalangst, er is een grote kans dat deze coach zelf faalangst heeft ervaren in hun verleden. Wie kan je beter begeleiden dan iemand die door hetzelfde is gegaan als waar jij nu in zit?

Wanneer heb ik een lifestyle coach nodig?

Je wilt verandering in je leven, maar om wat voor reden dan ook, komt deze verandering niet. De reden kan ook zijn dat je je wellicht leeg voelt, maar niet weet hoe je die leegte van de dagelijkse sleur moet opvullen. Wellicht is het een andere baan? Een hobby? Wat anders? Of vergelijk je jezelf constant met anderen? Het gras is immers altijd groener aan de overkant. Lifestyle coaching focust zich echt op het vormgeven en de kwaliteit van jouw leven!

Jij zult altijd zelf de eerste stap moeten zijn naar een nieuwe mindset, maar soms kan een zetje in de goede richting je ook helpen. Zo kan je bijvoorbeeld eens kijken op de website van Jouw Lijfstijl, zij focussen zich op het verbeteren van je lifestyle op esthetisch vlak! Zoek je een specifieke coach die focust op vitaliteit en mooi ouder te worden? Neem dan eens een kijkje bij Tineke Rous-de Vries (Schoonheidsspecialist), met meer dan 40 jaar ervaring weet ze precies wat ze doet!

Persoonlijke ontwikkeling is tijdloos

Een lifestyle coach kan je ook helpen met persoonlijke ontwikkeling. Je bent immers bezig met constante zelfontdekking en groei (of je wilt er mee bezig raken, vandaar de coach). De start van persoonlijke ontwikkeling is zelfinzicht, iets waar veel mensen moeite mee hebben. Voor mij was het ook niet makkelijk om door te hebben of ik nu écht met persoonlijke ontwikkeling bezig was, soms helpt een extra set ogen om je te helpen richting dat magische zelf ontplooiingspunt. Persoonlijke ontwikkeling is belangrijk, zoals we hier uitleggen, anders kom je uiteindelijk nergens. Zonder die ontwikkeling kan je veel meters maken, maar de verkeerde kant oplopen. Set your mind, to achieve your goals.


Master your Mindset


€ 21.95


Master Your Mindset (herziene uitgave november 2020) gaat over persoonlijke en spirituele groei, maar ook over zakelijk succes. Die combinatie…


Ontdek de beste prijs
https://mind-setters.com/wat-doet-een-lifestyle-coach/