Vital Nutrition review en onze ervaring met hun Supplementen


Lief zijn voor je eigen gezondheid en lichaam is lief zijn voor jezelf. Naarmate je ouder wordt is het steeds belangrijker om de juiste keuzes voor jezelf en voor je gezondheid te maken. Wanneer je ouder wordt verandert je lichaam, door deze veranderingen kan er meer behoefte zijn naar extra voedingsstoffen. Maar dit is natuurlijk niet alleen belangrijk naarmate we ouder worden, maar ook wanneer het lichaam onder stress staat of fysieke prestaties moet leveren. Door supplementen in te nemen kan je je gezondheid ondersteunen en je lichaam dat beetje extra bieden wat het op dat moment nodig heeft.

Er bestaan veel verschillende aanbieders op het gebied van supplementen, maar de aanbieder waar ik grote fan van ben is Vital Nutrition. Dit omdat de supplementen van Vital Nutrition volledig zijn samengesteld op basis van wetenschappelijke onderzoeken met uitsluitend natuurlijke en organische ingrediënten. Waarom ik verder nog grote fan ben van Vital Nutrition zal ik jullie in deze Vital Nutrition review duidelijk maken!

Waarom supplementen van Vital Nutrition nemen?

De redenen waarom jij supplementen zou gebruiken kunnen enorm variëren. Redenen kunnen onder andere zijn:

 1. Het aanvullen van tekorten: Bij bepaalde dieetbeperkingen of medische aandoeningen kan het zijn dat mensen niet genoeg essentiële voedingsstoffen uit hun voedsel krijgen. Dan kan het nemen van supplementen een makkelijke manier zijn om alsnog de essentiële voedingstoffen binnen te krijgen.
 2. Gezondheidsondersteuning: Sommige mensen gebruiken supplementen om hun algemene gezondheid te ondersteunen, bijvoorbeeld door extra vitamine D te nemen in de winterperiode om het immuunsysteem en afweer te bevorderen.
 3. Prestatieverbetering: In sport worden soms supplementen gebruikt om prestaties te verbeteren, herstel te versnellen of spiermassa te verhogen. denk hierbij aan het nemen van creatine en/of eiwitpoeder.
 4. Specifieke gezondheidsvoordelen: Supplementen zoals visolie (rijk aan omega-3 vetzuren) kunnen worden gebruikt ter ondersteuning van hartgezondheid.

Het is belangrijk om voorzichtig te zijn met supplementen en ze niet als vervanging van een gevarieerd en evenwichtig dieet te zien. Overmatig gebruik van sommige supplementen kan schadelijk zijn. Daarom is het aan te raden om met een huisarts te overleggen voordat je begint met het nemen van supplementen, vooral als je al bepaalde medicijnen gebruikt of gezondheidsproblemen hebt. Begin dus niet zomaar met het innemen van supplementen maar laat je door een deskundige informeren en adviseren.

Meer informatie over supplementen die helpen bij een betere concentratie vind je hier!

Wat maakt Vital Nutrition uniek

Er zijn in mijn ogen een aantal redenen waarom ik kies voor supplementen van Vital Nutrition in plaats van die van de vele andere aanbieders. De belangrijkste zijn:

 • Kwaliteit: De supplementen van Vital Nutrition zijn van hoge kwaliteit! Dit zie je o.a. terug in het feit dat z gebaseerd op wetenschappelijk onderbouwde formules waarbij gebruik is gemaakt van onafhankelijk laboratoriumtesten én ze zijn in Nederland geproduceerd. Daarnaast is de prijs-kwaliteit verhouding ook nog eens erg goed.
 • HACCP-gecerticeerde productie: HACCP staat voor Hazard Analysis and Critical Control Points. Het is een risico-inventarisatie voor voedingsmiddelen op basis van 7 basisprincipes waar het voedingsmiddel een veiligheidsscore op ontvangt. Aan de hand van deze score is het voedingsmiddel veilig of onveilig om te nuttiggen. De supplementen van Vital Nutrition zijn veilig geproduceerd volgens de HACCP richtlijnen. Echter bestaan er veel supplementen op de markt zonder erkende certificeringen, wees hier dus kritisch in.
 • Puur: Geen toevoeging van hulp- en/of vulstoffen. In verschillende supplementen worden dagelijks nog hulp- en/of vulstoffen toegevoegd die geen positief effect of meerwaarde hebben op jouw gezondheid. Daarnaast worden alle supplementen geleverd in een milieuvriendelijke verpakking en manier van produceren.
 • Klantenservice: Geheel geproduceerd in eigen land, Nederland! Dit betekend dan ook dat de levertijd kort is, bestellingen voor 23:00 uur worden de volgende dag geleverd! In het verleden een keer een probleem gehad met een bestelling en dit werd heel snel en kundig opgepakt.

Reviews en ervaringen van Vital Nutrition

Het internet staat vol met overwegend positieve reviews van andere gebruikers van de supplementen van Vital Nutrition. Net als wij bij Mindsetters zijn de meeste ook de spreken over de bovengenoemde USP’s van het bedrijf. Enkele voorbeelden van andere reviews zijn:

Roel bouwens:
⭐⭐⭐⭐⭐
Magnesium citraat besteld bij Vital Nutrition. Super snelle levering (‘s avonds besteld en dag erna al binnen) en top product. Merk serieus verschil bij mijn nachtrust. Voor goede kwaliteit supplementen ben je hier aan het goede adres!
Source: Trustpilot

Bart Janssen:
⭐⭐⭐⭐⭐
Ik gebruik al een tijdje supplementen en ben om verschillende redenen gewisseld van aanbieder. Sinds een tijd gebruik ik de producten van Vital Nutrition en ben ik erg tevreden. Gebruiksvriendelijke website, transparante productomschrijvingen en de producten worden snel geleverd. Zeker een aanrader!
Source: Google

Bas
⭐⭐⭐⭐⭐
Bezorgdienst was mijn bestelling kwijtgeraakt. Mail gestuurd en binnen twee uur een reactie van Vital Nutrition dat ze een nieuwe op gingen sturen. Dag later alsnog mijn pakketje binnen. Bedankt voor de goede service!
Source: Trustpilot

Supplementen abonnement van Vital Nutrition

Vanuit Vital Nutrition bestaat ook de mogelijkheid om je in te schrijven voor een abonnement. Door middel van een abonnement kom je nooit zonder supplementen thuis te zitten. Zo kan je bij het abonnement kiezen voor verschillende intervallen, namelijk 30, 45, 60 tot 90 dagen. Deze flexibiliteit zorgt ervoor dat je jouw supplementen precies ontvangt wanneer je ze nodig hebt. Hierbij kan je ook elk gewenst moment het interval aanpassen, zodat je abonnement altijd aansluit bij jouw persoonlijke behoeften!

Het abonnement rond je af met een betaallink, er is geen sprake van een automatische incasso. Je behoudt dus je eigen financiële controle en veiligheid daar er niks automatisch van jouw bankrekening wordt afgeschreven. Pas na de betaling worden de gekozen producten verzonden. Ook wanneer het tijd is om jouw abonnement te vernieuwen stuurt Vital Nutrition jou op tijd een email om nieuwe producten te bestellen en zo nooit zonder supplementen thuis te zitten.

Via jouw accountpagina op Vital Nutrition kan je jouw abonnement beheren. Hier kan je jouw abonnement ook wijzigen, pauzeren of annuleren. Dit allemaal zonder extra kosten!

Producten van Vital Nutrition

Vital Nutrition heeft een groot aanbod in hoogwaardige kwaliteit supplementen. Afhankelijk van jouw gezondheidsdoel of prestatie die jij wilt leveren, heeft Vital Nutrition verschillende opties. Hieronder een opsomming van mijn favorieten supplementen!

 • Proteïne poeder: Deze proteïne poeder is een mix van wei-eiwit isolaat, wei-eiwit concentraat en wei-eiwit hydrolisaat. Dit zorgt voor een hoogwaardige eiwitbron die zowel snel als effectief door het lichaam wordt opgenomen. Benieuwd naar de effecten en voordelen van proteïne poeder, lees je in de blog over best geteste eiwitpoeders!

Whey Proteïne Vital Nutrition


€ 38.95


Whey Proteïne van Vital Nutrition is een hoogwaardig eiwitsupplement dat zich onderscheidt door zijn unieke smaak, textuur en kwaliteit. Dit…


Bekijk op Vital Nutrition


 • Collageen poeder: Collageen is een eiwit dat is opgebouwd uit 18 verschillende aminozuren. Hiervan zijn proline, glycine en hydroxyproline de belangrijkste. Collageen is goed voor de huid en het kraakbeen, belangrijk voor het behoud van de elasticiteit van de huid, speelt een rol bij het instandhouding van sterke botten en tevens belangrijk van een sterk gebit.
  De collageen poeder van Vital Nutrition bevat vitamine C om de werking van collageen te versterken, maar zorgt ook voor een betere opname en effectiviteit van het supplement. Naast vitamine C glucosamine terug, dit om zijn rol in de normale vorming van deze gewrichtscomponenten te ondersteunen. Het belangrijk voor het behoud van de normale structuur en functie van het kraakbeen. En als laatste zit er bosbes in het collageenpoeder. Bosbes is een vrucht die rijk is aan antioxidanten, waaronder anthocyanen. Dit draagt bij aan de voedingswaarde van het supplement. Daarnaast zorgt het voor een aangename, natuurlijke bosbessen smaak!

Collageen Poeder – Peptan


€ 29.95


De Collageen Poeder van Vital Nutrition is verrijkt met Peptan® B, een hoogwaardige bron van bioactieve collageenpeptiden afkomstig van grasgevoerde…


Bekijk op Vital Nutrition


 • Omega 3 Visolie: bijna iedereen kan baat hebben aan extra dosering visolie. Omega 3 Visolie wordt gewonnen uit vette vis en bevat de omega-3 vetzuren eicosapentaeenzuur (EPA) en docosahexaeenzuur (DHA). Het zijn essentiële vetzuren, dit betekent dat je ze via voeding moet binnenkrijgen omdat je lichaam ze niet zelf kan aanmaken. De visvetzuren EPA en DHA hebben verschillende effecten voor jouw gezondheid: DHA is goed voor het gezichtsvermogen en is een belangrijke bouwsteen van de hersenen, het draagt bij aan het behoud van een normaal vetgehalte in het bloed. De combinatie van EPA en DHA samen is gunstig voor behoud van een normale bloeddruk en goed voor het hart. Naast EPA en DHA bevat deze Omega 3 Visolie Vitamine E. Vitamine E heeft een belangrijke rol vanwege de anti-oxidatieve werking. Vitamine E helpt de omega-3 vetzuren te beschermen tegen oxidatie. Door oxidatie te voorkomen, zorgt Vitamine E ervoor dat de vetzuren hun maximale potentieel behouden van het supplement. Zo behoudt het supplement dus zijn kwaliteit tot en met de behoudsbaarheidsdatum.

Omega 3 Visolie – 1000 mg


€ 38.95


Elke softgel van Vital Nutrition bevat een krachtige dosis van 500 mg EPA en 250 mg DHA, in de ideale…


Bekijk op Vital Nutrition


 • Magnesium: Magnesium komt van nature niet in ons lichaam voor en word dus ook niet door ons lichaam aangemaakt. Het is dus van belang dat je magnesium door middel van bijvoorbeeld voeding of suppletie binnenkrijgt. Er zijn echter verschillende soorten magnesium, en welke het beste is, is per situatie of lichaam afhankelijk. In onze blog “Welke magnesium is het beste?” vind je alle informatie hierover.

Magnesium Citraat


€ 23.95


De Magnesium Citraat van Vital Nutrition bevat 200 mg magnesium per tablet. Magnesium biedt effectieve ondersteuning voor de spierfunctie, het…


Bekijk op Vital Nutrition


Waar wacht je nog op?

Opzoek naar goed onderzochte en van hoge kwaliteit supplementen, kijk dan eens bij Vital Nutrition en laat je adviseren voor de juiste supplementen. Twijfel je, bestel niet zomaar supplementen, plan een afspraak in bij de huisarts en bespreek je klachten voordat je zomaar supplementen gaat aanschaffen.https://mind-setters.com/vital-nutrition-review/