Versier je kerstboom: tips en trucs!


Kerst staat weer voor de deur en dan is er eigenlijk geen betere manier om in de stemming te komen dan door je kerstboom te versieren. Versieren kan een hele klus lijken, maar maak je geen zorgen, wij hebben de beste tips en trucs om alles onder controle te houden. Klaar om te knallen? Laten we beginnen!

Hoe versier je je kerstboom

1. Kies je boom: echt of namaak?

 • Het is natuurlijk helemaal aan jou of je gaat voor een echte of een namaak kerstboom. Beide hebben voor- en nadelen! Echte bomen hebben die heerlijk kerstige geur, maar kunstbomen kunnen net zo mooi zijn en zorgen voor minder rommel.
 • Als je voor namaak gaat, zoek er dan eentje uit die mooi vol is en sterke takken heeft om jouw mooie ornamenten aan te hangen.

2. Bepaal je kleuren

 • Bedenk van tevoren hoe je kerstboom eruit moet komen te zien. Ben je fan van traditioneel rood en groen, of wil je dat je boom past bij de inrichting van je huis? Jouw kerstboom is een verlengstuk van je eigen stijl. Wees creatief!
 • Voor een stijlvolle look kies je één hoofdkleur en gebruik je tinten die deze kleur complementeren. Wees niet bang om te experimenteren met gewaagde kleuren! Zijn metaalkleuren meer jouw ding? Zilver, goud en brons zijn traditioneel en tijdloos, net als rood natuurlijk!

3. Let it shine

 • Sprankelende lichtjes geven je boom een magisch tintje. Hou je van witte of kleurrijke lampjes? Wikkel de lampjes rond de takken en werk van binnen naar buiten om een mooie verdeling te maken.
 • Vergeet niet om de lichtjes aan te zetten voordat je verder gaat met versieren!

4. Decoraties en ornamenten toevoegen

 • Begin met de grootste ornamenten en verspreid ze over de boom. Mix verschillende soorten ornamenten, zoals bijvoorbeeld kerstballen, langwerpige hangers en ster-vormige hangers voor een mooi, uniek geheel. Persoonlijke, handgemaakte of sentimentele ornamenten geven de boom een speciaal tintje.
 • Onthoud dat het versieren van je kerstboom een marathon is, geen sprint! Maak het gezellig; zet je favoriete kerstliedjes op en betrek de familie erbij!

Creatief aan de slag: Maak je eigen kerstdecoratie

Het leukste aan kerstdecoratie is toch wel het plezier dat je hebt als je los gaat met versieren en lekker creatief kan zijn. Wat is dan er toffer en creatiever dan zelfgemaakte ornamenten en decoraties?

Een paar ideeën om je op weg te helpen:

 • Dennenappels met glitter: Eenvoudig, betoverend en heerlijk winters. Alles wat je nodig hebt zijn dennenappels, glitter en lijm.
 • Pompon ballen: Zacht, schattig en makkelijk om te maken! Het is daarnaast ook nog eens een geweldige manier om bolletjes wol te gebruiken waar je verder niets meer mee doet.
 • Origami decoraties: Eindeloze mogelijkheden en een stijlvolle toevoeging aan elke boom! Een uitstekende test voor je vouwkunsten en daarnaast een leuke activiteit voor de kinderen.

Erfstukken en hobbies: Bijzondere kerstdecoratie

Wie zegt dat de ornamenten in je kerstboom alleen maar mogen bestaan uit kerstballen en andere traditionele decoraties? Kerst is juist de perfecte gelegenheid om je creativiteit de vrije loop te laten!

Een kerstboom van boeken

Een artistieke kerstboom gemaakt van al je thrillers, mystery romans en biografieën, opgestapeld in de vorm van een boom.

 • Begin met het selecteren van boeken in verschillende maten. Komt je favoriete Jane Austen bovenaan te staan? Of lijkt Charles Dickens je een betere keuze voor kerst?
 • Stapel vervolgens jouw gekozen boeken van groot naar klein om ze samen een klassieke kerstboom vorm te geven. 
 • Voor een extra feestelijk tintje kun je lichtjes of slingers om je boekenboom hangen om hem zo die magische kerst fonkeling te geven.

Een kerstboom met speelgoed

Waarom hang je geen speelgoed in je kerstboom, in plaats van gewone kerstdecoratie?

 • Begin met het kiezen van geschikte poppen, barbies of ander
  (klein) speelgoed.
 • Maak vervolgens voorzichtig touwtjes vast aan elk speelgoed en zorg dat ze goed vastzitten. Je wil natuurlijk geen onverwacht rondvliegend speelgoed!
 • Hang ze aan de boom. Let hierbij op een goede verdeling, zodat je vanuit elke hoek een mooi geheel ziet.

Cadeautjes onder de kerstboom

Een kerstboom is natuurlijk nooit compleet zonder cadeaus! Of je nu op zoek bent naar een kerstcadeau voor een man, een cadeau voor je partner of je beste vriendin, cadeaus mogen niet ontbreken onder de boom.

Mocht je de hele maand december willen genieten van een perfecte kerst-look, kun je wat oude dozen inpakken als kerstcadeautjes. Deze kun je dan op kerstavond verwisselen voor de echte cadeaus!https://vrouwpedia.nl/versier-je-kerstboom-tips-en-trucs/