Verleng de levensduur van je smartphone


Zonder dat je het waarschijnlijk echt in de gaten hebt is leven zonder smartphone tegenwoordig voor veel mensen onmogelijk geworden. Je onderhoudt er je sociale contacten mee, ontvangt er vrijwel alle post en ook je bankzaken regel je met je telefoon. Alleen al daarom zou je zuinig moeten zijn op dit multifunctionele apparaat, naast het feit dat het een dure aanschaf is, die zo lang mogelijk mee moet gaan. Hieronder vind je een aantal tips daarvoor.

Bescherming van de behuizing

In de behuizing van je telefoon is een aantal kwetsbare onderdelen ondergebracht. Vaak is de behuizing zelf ook van een mooi design. Van sommige smartphones is de behuizing ook tamelijk kwetsbaar. Denk bijvoorbeeld aan de iPhones. Deze zijn vaak gemaakt van glas. Laten vallen is dan vrijwel altijd fataal. Sinds het ontstaan van de smartphone zijn er daarom hoesjes in de handel. Met name naar het iPhone 15 Pro hoesje is veel vraag, dit model is namelijk heel erg mooi, state-of-the-art, maar ook kwetsbaar. Vrijwel iedereen beschermt tegenwoordig zijn telefoon dan ook met een hoesje.

Het scherm

Hoe je het ook wendt of keert, het scherm is erg schadegevoelig en vooral ook duur om te vervangen. Daarom is de plaatsing van een screenprotector zeker aan te raden. Deze zijn er van verschillende materialen. De protectors van zacht plastic zijn vaak het goedkoopst. Voor het voorkomen van krassen zijn deze prima, maar bij een flinke val bieden ze weinig soelaas. Een beter, maar ook duurder alternatief, zijn de protectors van gehard glas. Deze zijn erg goed bestand tegen krassen door bijvoorbeeld zandkorrels. Bij een eventuele val wordt de impact verdeeld over de hele screenprotector. De protector zal misschien wel stuk gaan bij een val, maar door de drukverdeling blijft het dure smartphone scherm eronder heel. Het niet laten vallen van je telefoon is natuurlijk het allerbeste. Daarvoor zijn speciale rubberen knoppen voor tussen je vingers verkrijgbaar. Nog veiliger zijn de ringen achterop die je om je vinger kunt schuiven.

Onderhoud van je smartphone

Het is aan te raden om de behuizing van je smartphone regelmatig met een zachte doek te reinigen om stof, vuil en vingerafdrukken te verwijderen. Een droog brillendoekje of een microvezeldoekje zijn het beste. Vermijd het rechtstreeks aanbrengen van vloeistoffen, maar sproei dat liever op een microvezel doek en maak daarmee de telefoon schoon. Het gebruik van wasbenzine, azijn of ammoniakhoudende producten moet zeker worden vermeden. Wat je al wist, maar toch: vocht is de grootste vijand.

Hoe houd je je smartphone gezond

Stel je telefoon niet bloot aan direct zonlicht en extreme temperaturen. Dit is schadelijk voor de batterij en andere interne onderdelen. Een regelmatige (automatische) update van de software is belangrijk. Deze bevatten vaak bugfixes, beveiligingspatches en verbeteringen voor de prestaties van je smartphone. Zo is het ook belangrijk om apps die voortdurend op de achtergrond meedraaien te sluiten. Dit verlengt de levensduur en verbetert de prestaties. Voor wat de batterij betreft is het goed om de telefoon niet continu aan de lader te hangen, dit verkort de levensduur van de batterij. Maak de batterij af en toe leeg en laad hem vervolgens volledig op. Je ziet, met goed onderhoud en de juiste bescherming bespaar je zeker!https://vrouwpedia.nl/verleng-de-levensduur-van-je-smartphone/