Verleng de levensduur van de dakgoot door jaarlijkse schoonmaak


Laat jij je dakgoten ieder jaar schoonmaken? Of misschien doe je het nog wel zelf. Het is in ieder geval van groot belang dat je je dakgoot ieder jaar schoonmaakt. Zo voorkom je namelijk verstoppingen. Door mos, takken, bladeren en ander vuil kan een goot snel verstopt raken. Het vuil hoopt zich dan namelijk op en dan kan het water nergens meer naar toe. Het gevolg is dat er overstromingen kunnen ontstaan, maar ook lekkages of nog meer schade aan de woning. Als er in korte tijd veel regen valt, dan is het van groot belang dat het water afgevoerd kan worden, en van het dak door de goot weg kan stromen. Dit wil dus zeggen dat je je dakgoten vrij moet houden van takken, vuil, bladeren en mos.  

Schoonmaken, zelf doen of niet?

Hoe vaak laat jij je dakgoot schoonmaken? Dit kan een bedrijf namelijk voor je doen, sowieso is één keer per jaar aan te raden. Je wil namelijk wateroverlast op je dak voorkomen, zodat schade aan muren, plafonds en aan de rest van de woning voorkomen kan worden. Als je dat niet doet, dan kan et water in de dakbedekking sijpelen en dat tast de woning aan. Tevens wil jij de levensduur van je dakgoten verlengen, en daarom is jaarlijks onderhoud zo belangrijk.

Mocht je nu zelf stabiel op een ladder staan en goed op hoogte kunnen werken, dan is het voor jou wellicht geen probleem om het vuil er zelf uit te halen. Maar je hebt ook de keuze om dat ieder jaar te laten doen door een bedrijf en zij komen dan op afspraak naar je toe en maken alles weer netjes schoon. Hierdoor kan het water weer goed van het dak stromen en zijn bladeren e.d. verleden tijd. Mocht je nu merken dat er veel vuil in de dakgoten ligt, dan kun je altijd weer een specialist inschakelen of het zelf doen. Het ene jaar zal het vaker nodig zijn dan een ander jaar, maar het belangrijkste is dat je het netjes bij blijft houden.https://wegwijzerinterieurwereld.nl/tips/verleng-de-levensduur-van-de-dakgoot-door-jaarlijkse-schoonmaak/