Verhuizen naar Curacao met kinderen tips!


Verhuizen naar Curacao met kinderen tips!

In januari 2021 hebben wij impulsief besloten om voor 6 maanden met ons gezin naar Curacao te gaan. Inmiddels wonen wij hier bijna 3 jaar en hebben we hier twee jaar geleden ook een eigen huis gekocht. Op mijn Instagram en TikTok krijg ik dagelijks vragen over verhuizen naar Curacao met kinderen en probeer ik ook veel informatie te delen. Ben jij aan het onderzoeken of wonen op Curacao iets voor jou en je gezin is of ga je binnenkort wonen op Curacao? In deze blog heb ik voor jou de beste tips voor gezinnen op een rijtje gezet. En… vergeet mij niet te volgen op Instagram en TikTok om van de beste tips op de hoogte te blijven en onze ervaringen en avontuur te volgen.

🇨🇼 Lees ook mijn andere blogs over wonen op Curacao.

Curacao is populair!

Curacao is momenteel niet alleen een populaire vakantiebestemming, maar ook zijn er steeds meer gezinnen die interesse hebben in een emigratie naar Curacao of hier sinds kort wonen. Curaçao heeft een levendige cultuur en adembenemende stranden. Het is een prachtige bestemming voor expats, vooral voor diegenen met kinderen.

Het eiland biedt een unieke combinatie van ontspannen levensstijl en culturele diversiteit, wat het een ideale plek maakt voor gezinnen om te wonen en op te groeien. Als je interesse hebt in wonen op Curacao lees dan deze blog. Hier vind je ‘de beste tips wonen Curacao’: waar moet je rekening mee houden en als voorbereiding op een eventuele emigratie naar Curacao met kinderen.

Wat waren voor ons redenen om naar Curacao te gaan?

Ik heb al een aantal blogs geschreven over onze emigratie naar Curacao. Hier kun je al veel lezen over onze keuzes. Deze blogs zijn al wat ouder maar nog steeds relevant. Ik zou je zeker aanraden deze blogs ook te gaan lezen.

Als je mij gaat volgen op Instagram en/of TikTok zal je ook veel zien van ons leven op Curacao en de keuzes die wij maken. In het kort zal ik hier vertellen wat voor ons de redenen waren om weg te gaan uit Nederland en waarom wij voor Curacao hebben gekozen.

 1. Wij kenden het eiland: We zijn sinds 2009 een aantal keer op Curacao geweest. De laatste keer voordat we naar Curacao vertrokken, was in 2018. In tijden van C-vid waren we alle maatregelen zat en kwamen we tot inzicht dat we op avontuur wilden. We wilden meer vrijheid voor ons als gezin en zagen veel gezinnen naar Curacao vertrekken. In 2 weken hebben wij toen tickets geboekt en zijn we die kant opgegaan en zijn nooit meer terug gekomen.
 2. Ze spreken hier Nederlands: De meningen zijn hierover verdeeld want er wordt ook Engels, Papiaments en Spaans gesproken maar over het algemeen kun je hier gewoon Nederlands praten. Voor ons was dit ook een reden om te gaan.
 3. Nederlandstalige scholen: Er zijn hier Nederlandstalige scholen. Onze kinderen gaan naar een privéschool maar je hebt ook openbare scholen waar ook Nederlands wordt gesproken.
 4. Het klimaat: Een mens is gemaakt om te leven in een warm klimaat. Curacao heeft een tropisch klimaat en dat is alleen maar een pluspunt voor je gezondheid.

Dit is even in het kort de redenen waarom wij voor Curacao hebben gekozen.

Linda Bosscher; Verhuizen naar Curacao met kinderen

Waarom verhuizen naar Curacao met kinderen? Tijd is kostbaarste wat je hebt!

Wij kwamen er ook ‘achter’ dat het leven met je kinderen snel voorbij gaat. Onze oudste was 11 toen we vertrokken en voor je het weet zijn ze 18 jaar. Je tijd is kostbaar en komt niet meer terug. Met ons gezin naar Curacao verhuizen is de beste keuze die we ooit gemaakt hebben. We hebben er heel veel rust voor terug gekregen; weg uit de ratrace. Als gezin waren we op elkaar aangewezen en daardoor zijn we heel hecht geworden met elkaar. Met elkaar brengen we veel tijd door. Hier hebben we veel vrije tijd, lege agenda’s en geen verplichtingen. Het leven is hier simpeler maar voor ons veel beter.

De vraag ‘wanneer gaan we terug naar Nederland’ is niet meer relevant. Ik vraag mij überhaupt af of we daar ooit nog naar terug verhuizen. Wij hebben nog wel een huis in Nederland en komen regelmatig in Nederland maar dat is anders dan er echt wonen. De opstart voor ons was hier ook lastig; je begint een heel nieuw leven. Maar inmiddels hebben onze kinderen hier vrienden, gaan ze met hun vrienden ook leuke dingen doen en is dit steeds meer onze thuisbasis. Van onze emigratie naar Curacao hebben ze zo ontzettend veel geleerd. We zijn hier echt gelukkig!

Verhuizen naar Curacao met kinderen: waar moet je aan denken?

Veel Nederlandse gezinnen hebben al de keuze gemaakt om naar Curacao te verhuizen en hebben hier positieve ervaringen mee. Toch zijn er enkele belangrijke punten om over na te denken en je op voor te bereiden voordat je deze stap zet. Het leven op Curacao biedt niet alleen een ander klimaat, maar vereist ook aanpassingen zoals het vinden van een geschikte baan of andere inkomsten en het beheren van de dagelijkse uitgaven, die hier in veel gevallen duurder zijn dan in Nederland.

Emigreren is een grote beslissing, vooral voor gezinnen. Een grondige afweging van alle factoren is cruciaal. Elk gezin heeft zijn eigen redenen en prioriteiten bij het maken van deze levensveranderende keuze. Het is belangrijk om de voordelen en eventuele uitdagingen zorgvuldig tegen elkaar af te wegen. Zo kun je een goed onderbouwde beslissing maken.

Linda Bosscher; Verhuizen naar Curacao met kinderen

Spannende keuze

Vind je het spannend om meteen huis en haard te verlaten en voor langere tijd naar Curacao te gaan? Je kan er ook voor kiezen om eerst voor kortere tijd te gaan; op proef! Je hoeft dan ook niet meteen je huis te verkopen.

Tip: Deze kun je eventueel eerst nog verhuren. Denk er überhaupt goed over na of jij je huis wil gaan verkopen. Mocht het niet bevallen op Curacao of je gaat toch weer terug; de huizen in Nederland worden alleen maar duurder en het is steeds moeilijker een huis te vinden.

Wij zijn eerst voor 6 maanden gegaan en ik ken meer gezinnen die eerst voor 3 maanden, 6 maanden of 1 jaar naar Curacao gaan. Om daarna pas de definitieve beslissing te maken.

Zo kun je eerst proeven van het leven hier en het leven ervaren. Want als je nog nooit op een eiland hebt gewoond of hier bent geweest, dan kun je best wel tegen dingen aan gaan lopen. Het eilandleven is echt anders en je kan je er weinig bij voorstellen als je er nog nooit bent geweest. Er zijn veel zaken om rekening mee te houden en goed zijn vooraf te weten. Het eilandleven is echt heel anders dan je leven in Nederland.

Half jaar Curacao: dit moet je weten!

Inmiddels is het een jaar geleden dat wij de beslissing hebben genomen om een half jaar naar Curacao te gaan. Ons plan was om een half jaar op Curacao te wonen en te kijken hoe het zou zijn om als…

Verhuizen naar Curacao met kinderen: waarom kiezen gezinnen voor het eilandleven?

Gezinnen kiezen om verschillende redenen voor emigratie naar Curacao. Hier zijn enkele van de meest voorkomende factoren die bijdragen aan deze beslissing:

 1. Klimaat: Curacao staat bekend om zijn warme, tropische klimaat het hele jaar door. Veel gezinnen uit koudere klimaten vinden dit aantrekkelijk, vooral als ze op zoek zijn naar een zonnigere en warmere leefomgeving. Het doet je gezondheid ook beter en is beter voor je huid en gewrichten.
 2. Levensstijl: Het eiland biedt een ontspannen levensstijl die aantrekkelijk is voor gezinnen die willen ontsnappen aan de drukte van het stadsleven en uit de ratrace willen stappen. De combinatie van natuurlijke schoonheid, stranden en een gemeenschap die gericht is op buitenactiviteiten, maakt het een ideale plek voor kinderen om op te groeien.
 3. Onderwijsmogelijkheden: Curacao heeft een aantal privéscholen, internationale scholen en lokale scholen. Let op: aan de privéscholen hangt een behoorlijk prijskaartje en lees je goed in als jij je kinderen wil inschrijven op de lokale scholen. Dat vraagt meer voorbereidingstijd.
 4. Culturele Diversiteit: Het eiland kent een rijke mix van culturen en talen, wat het een boeiende plek maakt om te wonen. Dit trekt gezinnen aan die hun kinderen een multiculturele opvoeding willen geven.
 5. Veiligheid: Curacao wordt over het algemeen beschouwd als een veilige plek om te wonen. Dit is een belangrijke overweging voor gezinnen die op zoek zijn naar een veilige omgeving voor hun kinderen.
 6. Toegankelijkheid: Gelegen buiten het orkaangebied en gemakkelijk bereikbaar vanuit Europa en Noord-Amerika, maakt het eiland goed toegankelijk voor gezinnen die internationaal mobiel willen blijven.

Deze combinatie van factoren maakt Curacao een aantrekkelijke optie voor gezinnen die overwegen om naar het buitenland te verhuizen, op zoek naar een nieuw begin of een andere manier van leven.

Voorbereiding verhuizen naar Curacao

Of je nu eerst voor kortere tijd naar Curacao gaat verhuizen met kinderen of meteen er vol instapt; je zal een aantal dingen moet regelen.

Documentatie en Verblijfsvergunningen: de VRW verklaring

⛔️ Let op: Dit zijn mijn persoonlijke tips. Het is altijd goed om meerdere bronnen te raadplegen voor het complete plaatje.

Als je korter dan 6 maand op Curacao verblijft is het niet noodzakelijk een VRW verklaring aan te vragen. Als je al weet dat jij je verblijf misschien gaat verlengen of weer terug gaat komen, dan zou ik wel meteen een VRW aanvraag gaan doen. VRW staat voor Verklaring van Rechtswege.

De voorbereiding voor een verhuizing naar Curacao begint met het verzamelen van de juiste documentatie. Iedereen die naar Curacao verhuist, heeft een verblijfsvergunning (VRW) nodig. Het aanvragen van een verblijfsvergunning kan complex zijn en vereist verschillende documenten, zoals een geldig paspoort, geboortecertificaten, en in sommige gevallen bewijs van financiële middelen en een gezondheidsverklaring.

Het is raadzaam om deze aanvraag enkele maanden voor de geplande verhuizing te starten om tijdige goedkeuring te garanderen. De procedure kan variëren afhankelijk van het type verblijfsvergunning dat je nodig hebt, zoals voor werk, studie of gezinshereniging. Na de aanvraag en in afwachting op, kun je al gewoon naar het eiland komen.

Woning zoeken

Het vinden van een geschikte woning is een van de grootste uitdagingen bij het verhuizen naar Curacao met kinderen. Afhankelijk van je gezinssituatie en levensstijl, kun je kiezen voor een woning in een stedelijk gebied zoals Willemstad voor nabijheid tot scholen en werk, of een meer afgelegen locatie die meer ruimte en privacy biedt.

Het is essentieel om een woning te vinden die voldoet aan de behoeften van je gezin. Overweeg om gebruik te maken van een lokale makelaar die ervaring heeft met expats. Zij kunnen essentiële informatie bieden over de verschillende buurten, de beschikbaarheid van voorzieningen zoals internet en water, en helpen bij het navigeren van de lokale vastgoedmarkt. Wij hebben eerst een gemeubileerde vakantiewoning gehuurd.

Denk er ook over na waar je kinderen naar school gaan en of je daar dichtbij wil gaan wonen. Wij wonen 10 minuten van de school vandaan en dat is ideaal. Ook wonen wij op een complex waar de kinderen buiten kunnen spelen en zelf naar het strand kunnen gaan. Zo behouden ze toch een beetje hun vrijheid, die ze in Nederland moesten opzeggen. Ook al lijkt de afstand tot de school niet ver, kijk goed naar de verkeerssituatie. In de ochtend is het in bepaalde gebieden erg druk waardoor je veel tijd kwijt bent aan heen en weer rijden.

Onderwijs

Educatie is een belangrijke factor voor gezinnen die willen verhuizen naar Curacao met kinderen. Curacao biedt een scala aan onderwijsmogelijkheden, van lokale scholen die onderwijs in het Papiaments en Nederlands bieden tot internationale scholen die lessen in het Engels aanbieden én Nederlandstalige privescholen. Aan de internationale (privé) scholen hangt wel een behoorlijk prijskaartje.

Het is belangrijk om de onderwijsinstellingen te onderzoeken en te bepalen welke het beste aansluit bij de educatieve behoeften van je kinderen. Neem contact op met de scholen om meer te weten te komen over inschrijvingsprocedures, het curriculum en eventuele wachtlijsten. Veel scholen zijn gewend aan het opnemen van expatkinderen, dus ze kunnen ondersteuning bieden bij de overgang. Het wordt wel lastiger om bij de lokale scholen in te schrijven. Neem contact op met de scholen voor meer informatie.

Naar school op Curacao: zo hebben wij het geregeld!

Bijna een half jaar geleden postte ik op Instagram een foto met de mededeling dat wij voor een half jaar naar Curacao zouden gaan. Wat leek dat toen nog ver weg maar de tijd is snel gegaan. We hebben de…

Praktische Tips verhuizen naar Curacao met kinderen

 • Begin vroeg: Start de voorbereidingen voor de verhuizing ruim op tijd om onvoorziene vertragingen en stress te verminderen.
 • Netwerk opbouwen: Probeer vooraf contact te leggen met andere expats die al in Curacao wonen. Dit kan waardevolle inzichten en ondersteuning bieden. Of ga mensen volgen die er al wonen. Van mensen die er wonen ga je de beste tips krijgen.
 • Locale wetgeving: Zorg dat je op de hoogte bent van lokale wetten en regelgeving, vooral met betrekking tot wonen en werken op Curacao. Ook als je een eigen bedrijf hebt is het goed advies in te winnen. Niet bij mij want hier heb ik geen verstand van en elke case is weer anders 😉.
 • Gezondheidszorg: Informeer naar de gezondheidszorg voor je naar het eiland verhuist. Wij hebben een OOM verzekering voor expats. We wilden geen zorgverzekering op het eiland afsluiten omdat daar ook haken en ogen aanzitten, vandaar onze keuze voor deze verzekering. Die overigens ontzettend duur is. Ook iets om rekening mee te houden.

Het leven op Curacao

Ben jij van plan om te verhuizen naar Curacao met kinderen? Het leven op Curacao is echt in alle opzichten anders dan in Nederland. Je leeft hier veel meer buiten, het is warm en bijna altijd zonnig en droog. Je zal moeten wennen aan de warmte, wat je ook ontzettend kan uitputten. In sommige maanden is de luchtvochtigheid ook hoger. Wij gaan hier altijd vroeg naar bed en staan vroeg op want de scholen beginnen om 7:15 uur.

Het aanpassen aan het leven op Curacao brengt enkele uitdagingen met zich mee, maar biedt tegelijkertijd unieke kansen. Het warme, tropische klimaat van het eiland, met temperaturen die zelden onder de 25 graden Celsius dalen, vraagt om een aanpassing in levensstijl, zoals voldoende hydratatie en bescherming tegen de zon. De overgang naar het buitenleven kan echter ook zeer bevrijdend zijn, vooral voor kinderen die de kans krijgen om het hele jaar door buiten te spelen.

Ze zeggen ook wel; ‘De Tropen Slopen’. Alles gaat hier kapot. En dat heb ik ook al ervaren. Na 2 jaar beginnen spullen te roesten, kleding slijt sneller en je meubilair verkleurd. Ook dit is goed om vooraf te weten.

Aanpassing aan de zon op Curacao

Verhuizen naar Curacao met kinderen betekent een aanzienlijke aanpassing aan een veel intensievere zonblootstelling dan in Nederland. Het eiland kent een tropisch klimaat waar de zon veel sterker en schadelijker kan zijn voor de huid. Het is cruciaal om effectieve zonbescherming te integreren in het dagelijks leven om huidschade en gerelateerde gezondheidsrisico’s te voorkomen.

Zelfs op bewolkte dagen is het belangrijk om goed op te letten voor de zon. De UV-stralen komen ook dan door de wolken heen.

Daarnaast is het dragen van beschermende kleding een belangrijk aspect van zonbescherming. Kies voor lichte, luchtige kleding die de huid bedekt, zoals lange mouwen en lange broeken van UV-werende stoffen. Hoeden met brede randen bieden uitstekende bescherming voor het gezicht, de oren en de nek, terwijl zonnebrillen met UV-bescherming essentieel zijn voor het beschermen van de ogen.

Het vermijden van de zon tijdens de piekuren, meestal tussen 10 uur ‘s ochtends en 4 uur ‘s middags, wanneer de zon het sterkst is, kan ook aanzienlijk helpen bij het verminderen van UV-blootstelling. Tijdens deze uren is het raadzaam om binnen te blijven of in de schaduw te verblijven als buitenactiviteiten noodzakelijk zijn.

Voor gezinnen met kinderen is het extra belangrijk om deze gewoontes vroeg aan te leren. Kinderen zijn bijzonder gevoelig voor de schadelijke effecten van de zon, en het ontwikkelen van goede zonbeschermings-gewoonten op jonge leeftijd kan helpen om huidproblemen in de toekomst te voorkomen.

Door deze maatregelen te nemen, kunnen expats en hun gezinnen genieten van het prachtige, zonnige klimaat van Curacao zonder de gezondheidsrisico’s die onbeschermde blootstelling aan de zon met zich mee kan brengen. Dit is een essentieel onderdeel van de aanpassing aan het leven op het eiland en zorgt voor een gezondere, veiligere ervaring voor iedereen.

Integreren op Curacao

De lokale cultuur van Curaçao is een smeltkroes van invloeden, voornamelijk Caribisch met sterke Nederlandse invloeden. Integreren betekent deelnemen aan lokale tradities en evenementen, wat zowel verrijkend als onderhoudend kan zijn voor expatgezinnen. Taal speelt een rol in dit proces; hoewel Nederlands de officiële taal is, wordt Papiaments veel gesproken in alledaagse situaties. Het leren van Papiaments, of op zijn minst basiszinnen, kan de integratie in de gemeenschap sterk bevorderen en de lokale bevolking waarderen pogingen van expats om hun taal en cultuur te omarmen.

Activiteiten met Kinderen

Curacao is een paradijs voor kinderen, met een overvloed aan activiteiten die hen dichter bij de natuur brengen en hen tegelijkertijd actief houden. De stranden van het eiland zijn wereldberoemd en bieden veilige, gezinsvriendelijke omgevingen voor zwemmen, zandkastelen bouwen en snorkelen — een perfecte manier voor kinderen om de rijke mariene biodiversiteit van het eiland te verkennen.

Naast wateractiviteiten biedt Curacao verschillende natuurparken zoals het Christoffelpark, waar gezinnen kunnen wandelen en de inheemse flora en fauna kunnen ontdekken. Voor de jonge geesten zijn er educatieve mogelijkheden in de vorm van bezoeken aan musea zoals het Curacao Sea Aquarium en het Kura Hulanda Museum, waar ze kunnen leren over de mariene ecologie en de historische context van het eiland.

Sport is een andere belangrijke activiteit op het eiland; van zeilen en windsurfen tot georganiseerde sporten zoals voetbal en basketbal, er zijn volop kansen voor kinderen om actief te blijven en nieuwe vaardigheden te ontwikkelen. Deelname aan lokale sportteams is ook een uitstekende manier voor kinderen om vriendschappen te sluiten en deel uit te maken van de gemeenschap.

Al deze aspecten samen maken van Curacao niet alleen een prachtige plek om te wonen, maar ook een dynamische omgeving voor kinderen om op te groeien, te leren en te spelen, terwijl ouders de zekerheid hebben dat hun kinderen zich ontwikkelen in een veilige en stimulerende omgeving.

Linda Bosscher; Verhuizen naar Curacao met kinderen

Het eilandleven is duurder

Ook goed om rekening mee te houden bij verhuizen naar Curacao met kinderen: het leven op Curacao brengt financiële overwegingen met zich mee die niet over het hoofd gezien mogen worden. Hoewel het eiland veel voordelen biedt, ligt het kostenplaatje over het algemeen hoger dan in Nederland. Vooral wat betreft dagelijkse benodigdheden. Boodschappen zijn duurder omdat veel producten geïmporteerd moeten worden, wat de prijzen opdrijft. Ook de kosten voor water en elektriciteit zijn aanzienlijk hoger.

Tegelijkertijd liggen de lonen op Curacao lager dan in Nederland. Dit maakt het noodzakelijk om vooraf een goed financieel plan te hebben. Het is belangrijk om duidelijk te hebben hoe je je geld gaat verdienen. Sommige expats kiezen ervoor om hun werk in Nederland voort te zetten op afstand. Anderen zoeken lokale kansen of starten hun eigen bedrijf. Zorg ervoor dat je over voldoende financiële reserves beschik. Of dat je een vast inkomen uit Nederland hebt, vooral in de beginfase van je verblijf.

Hoewel bepaalde zaken duurder zijn, zijn er ook kosten die lager liggen dan in Nederland, zoals huurprijzen buiten de populaire expatgebieden en kosten voor sommige diensten. Dit kan enige verlichting bieden, maar een zorgvuldige budgettering blijft cruciaal voor een succesvolle verhuizing en aanpassing aan het leven op Curacao.

Emigreren naar Curacao ervaringen: blijven we of gaan we terug naar NL?

Ben je op zoek naar emigreren naar Curacao ervaringen? Zoek niet langer verder; ik kan je er alles over vertellen. Acht maanden geleden besloten we om voor een half jaar naar Curacao te gaan met de kinderen. We hebben hier…

Ontdekken van Zuid-Amerika vanuit Curacao

Een van de grootste voordelen van wonen op Curacao is de nabijheid tot Zuid-Amerika. Wat het een uitstekende uitvalsbasis maakt voor het verkennen van dit diverse continent. Vanuit Curacao zijn er directe vluchten naar verschillende Zuid-Amerikaanse landen zoals Colombia en Venezuela, waardoor reizigers gemakkelijk en snel toegang hebben tot een breed scala aan culturen, landschappen en historische locaties.

Deze geografische nabijheid biedt unieke kansen voor weekendtrips of langere vakanties om de rijke geschiedenis, indrukwekkende natuur en bruisende steden van Zuid-Amerika te ervaren. Of je nu de Amazonerivier wilt verkennen, de Andes wilt beklimmen of de culturele rijkdom van steden als Bogotá of Caracas wilt ontdekken, Curacao biedt een praktisch startpunt voor avontuurlijke gezinnen die het maximale uit hun internationale woonervaring willen halen.

Vanuit Curacao zijn wij al naar Bonaire en Aruba geweest, Jamaica en ook naar New York. New York is maar 5 uurtjes vliegen.

Linda Bosscher; Verhuizen naar Curacao met kinderen

Voordelen van Wonen op CuraCao voor Gezinnen met Kinderen

Wonen op Curacao biedt talrijke voordelen voor gezinnen, vooral als het gaat om de kwaliteit van het familieleven en activiteiten buitenshuis. Hier zijn enkele sleutelvoordelen:

 1. Kwalitatieve Gezinstijd: Het ontspannen tempo en de vriendelijke cultuur van Curacao bevorderen kwalitatieve gezinstijd. Met minder druk en stress van het dagelijkse leven, zoals velen ervaren in drukkere stedelijke gebieden, vinden gezinnen meer tijd om samen door te brengen.
 2. Buitenleven: Het klimaat van Curacao staat toe dat kinderen (en volwassenen) het grootste deel van het jaar buiten zijn. Dit is niet alleen goed voor de fysieke gezondheid, maar ook voor de mentale welzijn. Kinderen kunnen genieten van activiteiten zoals zwemmen, snorkelen, en spelen op de vele stranden, wat hen een unieke jeugdervaring biedt die sterk verschilt van een stadsleven.
 3. Natuur en Avontuur: Het eiland biedt prachtige natuurlijke omgevingen, van stranden tot natuurparken zoals het Christoffelpark, waar gezinnen samen kunnen wandelen, de lokale flora en fauna kunnen verkennen, en de geologische schoonheid van het eiland kunnen waarderen.
 4. Culturele Integratie: Door te leven in een multiculturele omgeving krijgen kinderen een bredere kijk op de wereld. Dit bevordert een gevoel van wereldburgerschap en helpt hen om verschillende culturele perspectieven te begrijpen en te waarderen.

Activiteiten voor Kinderen van 12 Jaar en Ouder

Voor kinderen van 12 jaar en ouder biedt Curacao genoeg activiteiten om hen betrokken en actief te houden. Enkele voorbeelden:

 1. Watersporten: Zeilen, windsurfen, en geavanceerder snorkelen of duiken bieden oudere kinderen de kans om nieuwe vaardigheden te leren en zich te verdiepen in de maritieme wereld van Curaçao.
 2. Sport en Recreatie: Voetbal, basketbal, en tennis zijn populair op het eiland en bieden goede mogelijkheden voor oudere kinderen om te socialiseren en deel te nemen aan teamactiviteiten.
 3. Kunst en Cultuur: Workshops en cursussen in muziek, dans, of kunst die vaak aangeboden worden in lokale centra of door expatgemeenschappen, kunnen een creatieve uitlaatklep bieden.
 4. Activiteiten: Er zijn hier 3 bioscopen, ze kunnen hier paintballen, met vrienden naar het strand gaan. Onze kinderen vinden de Happy Hour’s op Blue Bay altijd erg leuk. Wij wonen op Blue Bay en hier komen heel veel kinderen van school. Er is een overdekt winkelcentrum (Sambil) met leuke activiteiten. Ook oudere kinderen hoeven zich niet te vervelen op Curacao.

Deze activiteiten helpen niet alleen bij het vormen van een hechte gemeenschapssfeer waarin gezinnen kunnen groeien, maar bevorderen ook de persoonlijke ontwikkeling van kinderen in een ondersteunende en stimulerende omgeving.

Uitdagingen met Import en Beschikbaarheid van Goederen op Curacao

Een van de aanpassingen waar expats op Curacao mee te maken krijgen, is de beperktere beschikbaarheid van goederen in vergelijking met wat men gewend is in Nederland. Door de geografische isolatie van het eiland en de afhankelijkheid van import voor veel producten, kunnen er aanzienlijke uitdagingen zijn in zowel de kosten als de levertijden.

Beperkte Beschikbaarheid en Hogere Kosten

Producten die in Nederland gemakkelijk en snel beschikbaar zijn, kunnen op Curacao moeilijker te vinden zijn en/ of veel duurder. Dit geldt voor uiteenlopende artikelen, van bepaalde levensmiddelen en kleding tot elektronica en huishoudelijke apparaten. Veel van deze goederen moeten worden geïmporteerd, wat leidt tot hogere prijzen vanwege de transportkosten en invoerrechten. Daarnaast kan de selectie beperkter zijn. Wat betekent dat men soms genoegen moet nemen met minder keuze of met producten die niet exact aan de persoonlijke voorkeur voldoen.

Vertragingen in Leveringen

De uitspraak “vandaag besteld, morgen in huis” is op Curacao niet van toepassing. Internationale zendingen kunnen onderhevig zijn aan vertragingen door douaneprocessen, weersomstandigheden en logistieke uitdagingen. Dit kan vooral frustrerend zijn wanneer je snel iets nodig hebt of gewend bent aan de efficiëntie van online winkelen in Nederland. Houd hier rekening mee!

Eigen ervaring verhuizen Curacao met kinderen

Ik heb deze informatie geschreven vanuit mijn eigen ervaring met verhuizen naar Curacao met kinderen. Ik hoop dat het je zal helpen bij je eigen voorbereidingen. Ondanks de uitdagingen zijn er tal van voordelen. Zoals de prachtige natuur, de kwalitatieve tijd met het gezin, en de levendige multiculturele gemeenschap. Met een goede voorbereiding kan ook jouw gezin een soepele overgang ervaren en volop genieten van dit prachtige eiland. Volg mij voor meer inzichten en tips over het leven op Curacao. Veel succes met je verhuizing en ik hoop dat je veel aan deze informatie hebt! En heb je vragen? Stuur mij een berichtje op Instagram of TikTok of stel je vraag hier in de comments.

https://www.love2bemama.com/verhuizen-naar-curacao-met-kinderen-tips/