Vaarwel koolhydraten – Kokendeketels.nl


Al enige tijd bestaat het vermoeden dat niet de “slechte vetten” maar koolhydraten verantwoordelijk zijn voor ongewenste kilo’s op de heupen. Koolhydraatarm is de naam van de voedingstrend die koolhydraatarme voeding naar voren brengt. Toegegeven, snel geïmplementeerd tijdens het koken. Maar bij het bakken? Een echte uitdaging! Het is belangrijk om essentiële ingrediënten zoals suiker en bloem te vervangen door koolhydraatarme alternatieven. Als je nog niet eerder koolhydraatarme taarten hebt durven bakken, heb je daar alle reden voor! De volgende recepten laten zien dat koolhydraatarme taarten niet per se minder plezier hoeven te betekenen, maar echt kunnen concurreren met hun koolhydraatrijke tegenstanders. Of het nu gaat om taarten met vers fruit, sappige cheesecakes of zondige chocoladetaarten – zelfs taarten met weinig koolhydraten krijgen waar voor hun geld.

Koolhydraatarme frambozencake met cheesecake-vulling

Sappige cheesecake en fruitige frambozen worden gecombineerd op een basis van amandel- en kokosmeel om een ​​heerlijke koolhydraatarme delicatesse te creëren.

Koolhydraatarme marmeren cake waar zelfs oma naar smaakt

Zelfs je oma zal versteld staan ​​van dit recept. Amandelen, cacao, boter en kwark worden snel omgevormd tot een koolhydraatarme marmercake.

Luchtige, koolhydraatarme cheesecake met frambozen

Ziet hij er niet mooi uit? Maar deze cheesecake kan veel meer dan er alleen maar goed uitzien! Het is luchtig, zoet, koolhydraatarm en elke zonde waard!

Koolhydraatarme aardbeientaart

Aardbeientaartjes zijn een absolute must in het voorjaar. In dit recept laten we je zien dat ze niet altijd veel koolhydraten hoeven te bevatten.

Koolhydraatarme chocolademousse taart zonder bakken

Met dit recept komt een chocoladedroom uit! Romige pure chocolademousse doet je vergeten dat dit een koolhydraatarme cake is.

Vochtige, koolhydraatarme bosbessentaart

Fruitige bosbessen zijn de sterren van deze heerlijke dooscake. Mals amandel- en kokosmeel zorgen hier voor een minimum aan koolhydraten.

Koolhydraatarme cheesecake met bosbessen zonder bakken

Mmmm … romige cheesecake wordt in dit recept overgoten met fruitige bosbessensiroop. Omdat de cake volledig koolhydraatarm is, kun je jezelf trakteren op een tweede stuk.

Koolhydraatarme limoen en kokos cheesecake

Met dit recept tover je een vleugje vakantie op het gebaksbordje. Ondanks het minimale koolhydraatgehalte is de cake moeilijk te verslaan qua romigheid en Caribische flair.https://kokendeketels.nl/vaarwel-koolhydraten/