Tips om veilig online te shoppen als je onderweg bent


Online winkelen is tegenwoordig razend populair, mede vanwege het gemak dat het biedt. Ben je vaak onderweg en heb je dan vaak de tijd om iets te bestellen? Dan is het goed om te weten hoe je dat op een veilige manier aanpakt. Je moet tenslotte zien te voorkomen dat je gegevens gestolen worden of dat je met andere onveilige situaties te maken krijgt. Hieronder delen wij een aantal tips om veilig online te shoppen als je onderweg bent!

Gebruik alleen een beveiligd netwerk

Als je er zeker van wilt zijn dat je veilig een aankoop kunt doen online als je onderweg bent, is het verstandig om alleen een beveiligd netwerk te gebruiken. Probeer openbare wifi-netwerken zo veel mogelijk te vermijden, want dat is lang niet altijd even veilig. Op die manier is het mogelijk dat je persoonlijke gegevens gestolen worden. Gebruik daarom naar voorkeur alleen netwerken die beveiligd zijn als je online aan het winkelen bent.

Heb je geen toegang tot een beveiligd netwerk? Als je veel onderweg bent, is het de moeite waard om een mifi-abonnement te overwegen. Mifi staat voor mobiele wifi en zorgt ervoor dat je altijd en overal toegang tot een eigen wifi-netwerk hebt. Die verbinding is veilig, want het wordt beveiligd met behulp van een wachtwoord. Op die manier ben je altijd verzekerd van een veilige verbinding.

Koop bij betrouwbare webshops

Een andere goede tip om veilig online te winkelen als je onderweg bent, is kopen bij betrouwbare webshops. Niet alle webshops die je online vindt, zijn namelijk even betrouwbaar. Het is daarom goed om te zoeken naar webshops die je vertrouwt. Het is op verschillende manieren mogelijk om te achterhalen of een aanbieder betrouwbaar is.

Dat doe je onder andere door te kijken naar de keurmerken, de contactgegevens en het verzend- en retourbeleid. Het is ook altijd slim om te controleren of de website of webshop een geldig SSL-certificaat heeft. Dat is het geval als de site die je bezoekt, een slotje in de adresbalk heeft staan. Ook het lezen van reviews van andere klanten, is slim om te doen als je twijfels hebt over een bepaalde aanbieder. Andere klanten kunnen je wellicht meer vertellen over hoe de ervaring is bevallen en hoe het zit met de prijs-kwaliteitsverhouding en service.

Blijf alert

Tijdens het online shoppen is het belangrijk om alert te blijven. Het komt regelmatig voor dat cybercriminelen aan de hand van phishing-pogingen jouw gegevens proberen te stelen. Dat kan bijvoorbeeld via een e-mail, die dan lijkt te komen van een webshop of andere betrouwbare bron.

Vertrouw je iets niet helemaal, zorg dan dat je niet zomaar op een link klikt. Doe je dat wel en gaat het om phishing, dan is de kans groot dat je in de problemen komt. Blijf daarom altijd alert als je e-mails krijgt van je bank of webshops. Vertrouw je het niet, gooi het dan gelijk weg en ga er niet op in.

Deze tips helpen je erbij om voortaan altijd op een veilige manier online te winkelen als je onderweg bent. Of je nu nieuwe zomerschoenen, een jas, broek of cadeau nodig hebt! https://thebeautymagazine.nl/style/tips-om-veilig-online-te-shoppen-als-je-onderweg-bent/