Thuisblijven – Annemiek Kookt | De leukste recepten


Kruiden

We moeten het deze herfst en winter toch echt opgeven: die mooie warme vakantielanden waar we naar uit hadden gekeken. Ook het koude en natte herfstweer helpt niet mee om ons dat gevoel van rust en relaxen te geven. Ieder ander jaar was het nog redelijk makkelijk geweest om je koffer in te pakken en op het vliegtuig te stappen om vervolgens te genieten van mooi weer en de heerlijke lokale cuisine van prachtige landen in Zuidoost-Azië. Dit jaar is helaas voor vele mensen anders gelopen dan we hadden verwacht en nu zullen we voor de kerst toch andere plannen moeten maken. Alhoewel we het weer niet kunnen veranderen, behalve door de kachel wat hoger te zetten, hoeven we met kerst niet zozeer te rekenen op sperziebonen en aardappelen.

De wereld in je pan

Tegenwoordig is het heel gemakkelijk om de variërende en exotische cuisine van de verre oorden ook thuis voor te schotelen. Natuurlijk kunt u ervoor kiezen om naar een restaurant te gaan, indien deze weer begaanbaar zijn voor grotere groepen. Maar er is niets leuker en knusser dan gezellig met het gezin thuis koken, zeker als u dit interessant kunt maken door het uitproberen van nieuwe gerechten of het namaken van uw favoriete vakantie maaltijd.

Tip: Thaise Kruiden Kopen | Thaise Kruidenmixen Bestellen Online

De supermarkten staan tegenwoordig vol met dozen met een mix voor curry, kruiden voor pittige pad Thai en een heleboel andere opties om de speciale smaak van uw favoriete vakantieland thuis na te kunnen maken. De kruiden en specerijen die in het buitenland worden gebruikt, worden steeds vaker ook in de Nederlandse keuken geïmplementeerd. We voegen steeds meer smaak en pittigheid toe aan ons eten, nadat we dit in het buitenland ervaren hebben. Recepten op maat gemaakt, extra groenten toevoegen of juist een vegetarische optie – er komen steeds meer varianten op de wereldberoemde gerechten. Deze smaken zijn niet alleen maar mogelijk op een vakantiereis, maar kunnen ook heel gemakkelijk het eigen huis binnen gehaald worden.

Uitgelicht: Indische Kruiden en Specerijen Kopen | Indonesische Kruidenmixen

Herbeleving

Dus dek de tafel met een mooi tafelkleed, het goede bestek en de heerlijke zelf gekookte maaltijd met de specerijen en kruiden naar keuze. Zet het fotoalbum op een hoekje en herbeleef uw prachtige vakantie vanuit de keukentafelstoel met de smaken die u zelf, heel gemakkelijk, kan namaken. Zo waant u zich toch nog even alsof u weer terug bent op de plek waar het zo heerlijk was, zodat we allemaal een lichtpuntje kunnen vinden in deze donkere tijd.https://www.annemiekkookt.nl/thuisblijven/