Samen met je kind de natuur in


Dat is Vandaag niet thuis! Speelplekken, natuur én goede koffie. Want wat begon als goed idee tijdens de eerste lockdown, is inmiddels uitgegroeid tot een website vol fantastische hotspot, een Instagram account met (bijna) 20.000 volgers én nu is er ook een boek! Op 10 mei lanceerden deze twee vriendinnen, prachtige vrouwen en meidenmama’s hun allereerste boek. En MOMSPIRATION was er bij. In deze blog lees je alles over het boek Vandaag niet thuis, geven we je alvast een kleine inkijk en over het feestje ter ere van dit toffe boek.

vandaag niet thuis theetuin eemnes

Samen op pad in Nederland met meer dan 175 tips

Op hun succesvolle Instagramaccount Vandaag niet thuis, verzamelen Romi en Maaike de leukste (buiten)plekken, kriskras door Nederland. Plekken waar kinderen en volwassenen, ouders en grootouders, blij van worden. Zij vermaken zich, terwijl jij geniet van je koffie in de zon.

Naast horeca vind je in het boek verrassende (buiten)activiteiten. Loop samen over een blotevoetenpad, pluk een veldbloemenboeket of knuffel met een alpaca. Plekken waar genoeg ruimte is om met elkaar de omgeving te ontdekken en waar je ook heerlijk kunt genieten van een goede kop koffie, een glas wijn of een heerlijke lunch. Een boek voor de momenten waarop jij denkt: vandaag ben ik niet thuis.

“Want zeg nou eerlijk, niemand wordt toch echt blij van een binnenspeeltuin (het ‘krijspaleis’)? Wij worden blij van leuke hotspots het liefst in het groen!”

Romi & Maaike

Over Vandaag niet thuis

  • 35 lievelingsplekken buitenhuis, met 175 tips er omheen;
  • Maaike en Romi zijn beide fotograaf, wat mooie authentieke beelden oplevert samen met hun kinderen op alle bezochte plekken in het boek;
  • Fotografie-tips om zelf je mooie momenten vast te leggen;
  • Interviews met 5 bekende (mom & dad) influencers: Willem van Sas, Annemarie Geerts, Danique Hofwijk, Saskia Weerstand, Rebecca Boektje.

Tekst & fotografie: Romi Tweebeeke & Maaike Schmitz | 
Prijs € 22,50 | 208 pagina’s | Paperback met flappen | Nu in de boekhandel

Het gezicht achter Vandaag niet thuis

Maaike Schmitz en Romi Tweebeeke ontdekken al jarenlang samen en met hun gezin de meest bijzondere plekken van Nederland. Ze werken allebei als fotograaf en content creator. Dit is hun eerste gezamenlijke boek. Maaike ken je misschien nog wel van al haar inspirerende verhalen hier op de blog.

Tijd voor avontuur

knutselen met little creations vandaag niet thuis

Op woensdag 10 mei lanceerde Maaike en Romi het eerste Vandaag niet thuis boek op een van hun favoriete plekjes, de Theetuin in Eemnes. Op deze groene plek werden we ontvangen met een knuffel en lekkere koffie, in een van de kassen. Je begrijpt dat we deze plek dus ook gelijk aan onze favoriete hebben toegevoegd! Voor de kindjes allemaal een fantastisch knutselpakket van Little Creations. Een alles-in-1 DIY pakket waar je schatten uit de natuur in verwerkt. Nog zo’n leuk tip! Behalve knutselen is er ook genoeg ruimte om te ontdekken. De tuin is prachtig en heeft allerlei leuk hoekjes om heerlijk te spelen. Én er zijn plassen. Om in te stampen. Binnen de korte keren zijn de schoenen uit, de broek opgerold en wordt er gelachen bij iedere sprong. Met natte broek (en een droge pyjama in de auto), een bomvolle goodiebag én herinnering aan een gezellige middag keerden wij in ieder geval weer terug naar huis. Avontuur geslaagd!

vandaag niet thuis theetuin eemnes

Een preview van het boek Vandaag niet thuis

Om je alvast een idee te geven van dit leuk boek geven we je alvast een inkijkje in het boek. Je vindt er eindeloos veel tips en prachtige foto’s van Maaike en Romi. Verder lees je in het boek leuke interviews met bekende papa’s en mama’s.

Wil je kans maken op een gesigneerd exemplaar van dit boek? Laat dan onder deze blog jouw favoriete speelplek mét goede koffie achter en misschien ontvang jij dan straks wel zo’n boek vol inspiratie.https://momspiration.nl/2023/05/12/leukste-speelplekken-in-de-natuur-vandaag-niet-thuis-boek/