Pioenrozen drogen – The Beauty Magazine


Pioenrozen zijn mijn lievelingsbloemen! Als ze eenmaal in bloei staan zie je hoe geweldig veel bloemblaadjes ze hebben en dan ruiken ze ook nog eens verrukkelijk. Het is zo jammer dat ze eigenlijk maar 2 maanden in het jaar verkrijgbaar zijn en dat ze nu al bijna niet meer verkocht worden. Al moet ik zeggen dat dat de pioenroos misschien nog wel meer bijzonder maakt. Want ieder jaar kijk ik er toch wel weer naar uit om een bosje in huis te halen en ze te laten pronken op mijn eettafel. Zo mooi!

Maar wil je toch nog wat langer van je pioenrozen genieten, dan zou je ze ook kunnen laten dragen. Oké, dit is niet te vergelijken met bloeiende Pioenrozen, maar wel erg mooi! Benieuwd hoe je pioenrozen kan drogen? Ik vertel het je!

Van tevoren moet ik wel zeggen dat je pioenrozen het mooist opdrogen als ze nog niet uitgebloeid zijn. Het is dus wel jammer dat je niet optimaal van je bloeiende pioenrozen kan genieten, maar droog je ze nadat ze uitgebloeid zijn, dan zullen de bladeren toch wat bruin gaan worden. En het is natuurlijk het mooiste als de blaadjes nog die mooie roze, rode of witte kleur hebben.

Vind je het toch wat zonde? Dan kun je er ook voor kiezen om de kleine bloemetjes / knopjes te gebruiken om te laten drogen. Dit heb ik ook gedaan. 🙂

Eenvoudig pioenrozen drogen

Je kunt het beste bloemen drogen door ze op de kop, in een donkere en droge ruimte te hangen. Hierdoor drogen de bloemen sneller en behouden ze beter hun kleur. Een plekje op zolder, in een voorraadkast of in je kleding kast. Ze ruiken namelijk wel heel erg lekker! Na ongeveer 1,5 week kun je gaan kijken of je pioenrozen gedroogd zijn. Zo ja, dan haal je ze uit de kast en kun je ze een leuk plekje geven. Ik heb er een paar in de badkamer neergezet en op mijn make-uptafel en daar staan zeperfect!https://thebeautymagazine.nl/interior/pioenrozen-drogen/