Ontdek deze EyeChoice palette tips voor perfecte oogmake-up


Het EyeChoice palette is een veelzijdig oogschaduwpalette dat je de mogelijkheid biedt om eindeloze oogmake-uplooks te creëren. Of je nu gaat voor een subtiele dagelijkse look of een dramatische avondlook, met het juiste gebruik van het EyeChoice palette kun je je ogen prachtig accentueren. In dit artikel delen we de beste tips en technieken voor het gebruik van het EyeChoice palette, zodat je elke keer een vlekkeloze oogmake-up kunt aanbrengen.

Waarom kiezen voor het EyeChoice palette?

Breed scala aan kleuren

Het EyeChoice palette biedt een breed scala aan kleuren, van neutrale tinten tot gedurfde, levendige kleuren. Dit maakt het perfect voor elke gelegenheid en elke stijl.

Hooggepigmenteerde formules

De oogschaduws in het EyeChoice palette zijn hooggepigmenteerd, wat betekent dat je minder product nodig hebt om een intens kleurresultaat te bereiken. Dit zorgt voor een langdurige en opvallende look.

Gemakkelijk te blenden

De formules van het EyeChoice palette zijn gemakkelijk te blenden, waardoor je naadloze overgangen tussen kleuren kunt creëren en verschillende tinten kunt combineren voor een professionele uitstraling.

Voordat je de EyeChoice palette gebruikt

Reinig en hydrateer je ogen

Begin altijd met een schone en gehydrateerde oogomgeving. Reinig je gezicht en breng een oogcrème aan om de huid rond je ogen te hydrateren en voor te bereiden op de oogschaduw van het EyeChoise palette.

Gebruik een oogschaduwbasis

Een oogschaduwbasis of primer helpt om de oogschaduw beter op zijn plaats te houden en de kleuren intenser te maken. Breng een dunne laag oogschaduwbasis aan op je oogleden en blend deze goed in.

Kleurselectie en combinatie

Kies de juiste kleuren

Kies kleuren uit het EyeChoice palette die complementair zijn aan je huidskleur en oogkleur. Neutrale tinten zoals bruin, beige en taupe zijn geschikt voor een dagelijkse look, terwijl levendige kleuren zoals blauw, groen en paars ideaal zijn voor een gedurfde avondlook.

Gebruik een mix van matte en shimmer kleuren

Voor een gebalanceerde oogmake-uplook, combineer matte en shimmer oogschaduws. Matte kleuren zijn ideaal voor de crease en buitenste ooghoek, terwijl shimmer kleuren kunnen worden gebruikt op het bewegend ooglid en de binnenste ooghoek voor een stralende finish.

Tips voor het aanbrengen van oogschaduw uit de EyeChoice palette

Creëer een basis

Begin met een neutrale basiskleur over het hele ooglid tot aan de wenkbrauw. Dit helpt om een gelijkmatige basis te creëren en maakt het blenden van andere kleuren gemakkelijker.

Definieer de crease

Gebruik een medium matte kleur om de crease te definiëren. Breng de kleur aan in de plooi van je ooglid en blend deze goed naar boven en naar buiten voor een zachte overgang. Dit voegt diepte en dimensie toe aan je ogen.

Accentueer het bewegend ooglid

Breng een donkerdere kleur aan op het buitenste deel van het bewegend ooglid en blend deze naar het midden toe. Gebruik een lichtere shimmer kleur op het binnenste deel van het ooglid en blend deze naar het midden toe om je ogen te laten oplichten.

Highlight de binnenste ooghoek en wenkbrauwbot

Gebruik een lichte shimmer kleur om de binnenste ooghoek en het wenkbrauwbot te highlighten. Dit opent je ogen en geeft een frisse, wakkere uitstraling.

Extra tips voor een perfecte oogmake-up

Gebruik de juiste borstels

Investeer in kwalitatieve oogschaduwborstels voor het beste resultaat. Gebruik een blending brush voor het blenden van kleuren, een shader brush voor het aanbrengen van oogschaduw op het ooglid en een smudge brush voor het aanbrengen van kleur langs de onderste wimperlijn.

Blend goed

Het blenden van je oogschaduw is essentieel voor een naadloze en professionele look. Zorg ervoor dat er geen harde lijnen zichtbaar zijn en blend de kleuren goed in elkaar.

Voeg eyeliner en mascara toe

Voor extra definitie kun je een eyeliner gebruiken langs je bovenste en/of onderste wimperlijn. Voltooi de look met een laagje mascara om je wimpers langer en voller te maken.

Gebruik een setting spray

Een make-up setting spray helpt om je oogmake-up langer op zijn plaats te houden en voorkomt dat de oogschaduw in de loop van de dag vervaagt of uitloopt.

Veelgemaakte fouten met de EyeChoice palette oogschaduw en hoe ze te vermijden

Te veel product aanbrengen

Begin met een kleine hoeveelheid oogschaduw en bouw de intensiteit geleidelijk op. Het is gemakkelijker om meer kleur toe te voegen dan om overtollig product te verwijderen.

Niet goed blenden

Zorg ervoor dat je voldoende tijd besteedt aan het blenden van je oogschaduw. Dit voorkomt harde lijnen en zorgt voor een vloeiende overgang tussen kleuren.

Vergeten om te primen

Gebruik altijd een oogschaduwbasis of primer om ervoor te zorgen dat je oogschaduw langer blijft zitten en de kleuren intenser zijn. Dit voorkomt ook dat de oogschaduw zich ophoopt in de plooien van je ooglid.

Samenvatting

Het EyeChoice palette biedt eindeloze mogelijkheden voor het creëren van prachtige oogmake-uplooks. Door de juiste technieken en tips te volgen, kun je optimaal gebruik maken van de veelzijdigheid en pigmentatie van het palette. Gebruik deze gids om de perfecte oogschaduwlook te creëren en geniet van een vlekkeloze, langhoudende oogmake-up. Plan je make-up routine en ontdek hoe het EyeChoice palette je ogen kan laten stralen.https://thebeautymagazine.nl/beauty/eyechoice-palette-tips/