Naar Curacao met kinderen: pas hiervoor op!


Naar Curacao met kinderen: pas hiervoor op!

Ga je naar Curacao met kinderen? Dan zijn er een aantal dingen waar je op moet letten als je Curacao gaat bezoeken. Neem goede voorzorgsmaatregelen. Zeker als je met jonge kinderen naar Curacao gaat zijn er een aantal dingen waar je op moet letten. Met deze tips ga je veilig op reis met je kinderen naar Curacao.

Wij zijn in de loop der jaren al een aantal keer op Curacao geweest met onze kinderen. Voor vakantie en op dit moment wonen we hier voor onbepaalde tijd. Onze avonturen kun je ook volgen op Instagram. Ben je aan het kijken voor een vakantie Curacao met kinderen? Dan vind je hier alvast wat tips!

Naar Curacao met kinderen: de risico’s

Je moet je nooit laten leiden door angst maar het is altijd verstandig om voorzorgsmaatregelen te nemen als je naar een (onbekend) ander land gaat. Het is goed om te weten welke risico’s er zijn als je naar Curacao gaat met kinderen zodat je je goed kunt voorbereiden en niet voor verrassingen komt te staan en je vakantie-ellende bespaart blijft.

Naar Curacao met kinderen? Pas op voor de zon!

Ik ben altijd heel erg voorzichtig met de zon. Omdat ik zelf rood haar heb en een lichte huid, ken ik de gevaren van de zon. Helaas ben ik ook al meerdere keren zo erg verbrand dat ik hier brandwonden van heb gekregen met fikse ontstekingen waardoor ik behoorlijk ziek ben geweest.

Met de zon op Curacao moet je ontzettend oppassen. De zonkracht is hier enorm sterk en je voelt hem al snel branden. Vermijd daarom de zon zoveel mogelijk en als je in de zon komt, smeer je kinderen in of gebruik UV shirts. Zeker met zwemmen kan het snel gaan.

Zelfs op een bewolkte dag heeft de UV straling een sterkte tussen de 11 en 12 en dat is ontzettend hoog. Dat haal je in Nederland niet qua UV straling. Hoe hoger het getal van de UV index, hoe ‘gevaarlijker’ de zon is en dus ook schadelijk. Vermijd de zon tussen 11 uur ‘s morgens en 3 uur ‘s middags zoveel mogelijk en zoek de schaduw op.

Strand Curacao: 5 verborgen pareltjes die je moet zien!

Curacao heeft vele mooie stranden. Om precies te zijn telt Curacao 40 stranden. Natuurlijk wil je, als je op vakantie bent op Curacao, graag weten welke strandjes je echt moet bezoeken tijdens je verblijf. Je kan naar de bekende en…

Onder water risico’s

Als je naar Curacao gaat dan zie je helder blauw water voor je met prachtige vissen en koraal. Hier op Curacao is de onderwaterwereld prachtig en zeker de moeite waard om te bekijken door te snorkelen of te duiken. Nu mijn kinderen ouder zijn vinden ze het ook erg leuk om te vissen. Ook iets wat je op Curacao goed kunt doen.

Pas alleen wel op onder water. Je zou het niet denken maar er zijn wel een paar gevaren waar je voor op moet passen.

Je moet rekening houden met een sterke stroming aan de noordkust. Ga hier dus niet zwemmen met kinderen. Naar Curacao met kinderen gaan is heerlijk, als je rekening houdt met de natuur en onderwaterwereld en zijn gevaren.

Gevaarlijke diersoorten onder water

Ga je snorkelen met kinderen? Super leuk maar er zijn een paar vissen waar je voor op moet passen. Er zijn 3 gevaarlijke diersoorten onder water die je tegen komt komen als je aan het snorkelen bent.

Pas op voor het Portugees Oorlogsschip, deze is erg gevaarlijk en giftig. Het Portugees Oorlogsschip herken je aan zijn blauw/ paarse/ lila kleur en lange tentakels. Deze tentakels kunnen tot 15 meter ver komen dus blijf er ver bij uit de buurt. Ben je geprikt door een Portugees Oorlogsschip? Besprenkel azijn op de aangetaste huid.

Lees verder onder de afbeelding!

Naar Curacao met kinderen: Portugees Oorlogsschip

Ga je naar Curacao met kinderen en wil je lekker veel zwemmen? Let dan even op! Er zwemmen nog 2 vissoorten rond die je ook niet tegen moet komen. Het gaat om de koraalduivel (zeeduivel/ lionfish) en de steenvis.

Lees verder onder de afbeelding!

Naar Curacao met kinderen: gevaarlijke vissen

De koraalduivel ziet er heel erg mooi uit maar als hij zich bedreigd voelt dan prikt hij met zijn ‘stekels’ en dat kan erg pijnlijk zijn.

En dan hebben we nog de steenvis; deze is nog gevaarlijker. Het nadeel is dat je deze bijna niet ziet en hij ziet eruit als een steen. Je kan er met gemak bovenop gaan staan. De steenvis heeft op zijn rug giftige stekels en als je per ongeluk met hem in aanraking komt, dan word je geprikt door deze stekels. Zijn stekels geven een sterk gif af. Dit gif veroorzaakt heel veel pijn en kan leiden tot verlamming van lichaamsdelen. Als er niet binnen enkele uren een goede behandeling plaatstvindt kan dit de dood tot gevolg hebben.

De steenvis moet je dus echt voor oppassen. Je kan hem overal (vooral in baaien) tegenkomen. Trek uit voorzorg ook altijd waterschoentjes aan. De steenvis zit vaak in de buurt van rotsen waar veel snorkelaars (en kinderen) te vinden zijn.

Muggen op Curacao

Ga je naar Curacao met kinderen? Houd rekening met de muggen. Op Curacao zijn (helaas) vele muggen te vinden en ze houden van toeristen. Na zonsondergang komen ze uit alle hoeken en gaten, tot vervelends aan toe. Ze zijn er nu eenmaal en je kan je het beste beschermen tegen de muggen door lange kleding te dragen, onder een klamboe te slapen, je goed in te smeren met anti-muggenmiddel met DEET en je vooral niet te irriteren.

Dan heb je ook nog de praga’s. Dit zijn hele kleine zwarte beestjes die je bijna niet ziet. Ze steken/ prikken en dat is super irritant. Helaas doe je hier weinig tegen, behalve bedekkende kleding dragen.

Loslopende (zwerf) honden

Op Curacao heb je helaas veel zwerfhonden en dit is een groot probleem. Ze lopen op straat, door de straten van Willemstad en in de mundi’s. Je komt ze overal tegen. Ook kleine puppy’s. Het is heel zielig. Er zijn mensen die ze wel eens wat voeren en er zijn vaste voerplekken over het eiland waar vrijwilligers ze voeren. Helaas komt het ook wel eens voor dat de zwerfhonden mensen bijten. Hoeveel je ook van honden houdt en hoe zielig het ook is, ik zou adviseren om er niet bij in de buurt te komen. Misschien zijn de meeste ongevaarlijk maar er is wel eens een bijt-incident op Curacao.

Ga je naar Curacao met kinderen? Dan is dit nog wel een leuke tip voor een uitje! Wij gaan regelmatig naar de Rescue Paws Curacao waar ze zoveel mogelijk zwerfhonden opvangen of proberen te helpen op locatie. Wil je toch wat betekenen voor deze honden? Bezoek dan dit centrum en ga knuffelen en spelen met de hondjes, neem eten en speelgoed mee of laat een donatie achter.

Lees verder onder de afbeelding!

Rescue Paws Curacao

Duizendpoot en schorpioen

Dan heb je nog de duizendpoot en schorpioen op Curacao. De duizendpoot kom je vrij weinig tegen maar hij kan wel ‘bijten’ en dat blijkt geen pretje te zijn. Ze zijn wel goed voor het tegengaan van kakkerlakken maar verder blijf er liever bij uit de buurt.

De schorpioen is ook niet prettig om tegen te komen. Helaas hebben wij de eerste al in huis gehad. Schorpioenen kunnen ook gemeen steken. Een steek kun je bestrijden met paracetamol en ijs. Kom je een schorpioen tegen? Trap hem dan niet dood maar bestrijd hem met gif. Laat je schoenen ‘s avonds niet buiten staan want daar kruipen schorpioenen in. Heb je je schoenen buiten laten staan? Controleer dan eerst of er geen vervelende beestjes in zijn gekropen.

Lees verder onder de afbeelding!

Naar Curacao met kinderen: de schorpioen

Pas op voor de manzanilla boom

Op Curacao heb je een zeer giftige boomsoort; de manzanilla boom. Uit de boom vallen kleine groene appeltjes. De appeltjes en de bladeren van de boom zijn ontzettend giftig. Op plekken waar de bomen staan, hangen ook waarschuwingsborden. Ga met regen ook niet onder zo’n boom staan want het regenwater spoelt het gif uit de boom en je krijgt er brandwonden op je huid van. Laat kinderen dus ook niet met de appeltjes spelen.

De African Giant Slak

Op Curacao komt een grote slak voor; de African Girant Snail. Deze is niet giftig maar draagt wel vieze ziektes met zich mee. Blijf dus van deze slakken af. De slak wordt gezien als overdrager van ziektes over de hele wereld.

De Cubaanse boomkikker

Dan hebben we ook nog de Cubaanse boomkikker. Deze hoort niet thuis op het eiland maar zit hier toch. De kikker heeft een licht giftige afscheiding op de huid en het gif kan dodelijk zijn voor honden en katten als ze de kikker opeten. Kom je als mens in aanraking met de kikker? Dan kun je last krijgen van branderige ogen en allergische astma aanvallen.

Lees verder onder de afbeelding!

de Cubaanse kikker

Heerlijk naar Curacao met kinderen!

Ga je naar Curacao met kinderen? Dan is het niet onverstandig om rekening te houden met bovenstaande ‘gevaren’. Niet om je bang te maken maar als waarschuwing. Verder wens ik je veel plezier als je naar het eiland komt. Het wordt sowieso genieten!

In deze blogpost staan affiliatelinks.
Alles over ons advertentiebeleid lees je hier.

https://www.love2bemama.com/naar-curacao-met-kinderen-veilig-op-reis/