Mayonaise maken – Kokendeketels.nl


Mayonaise maken is iets wat steeds meer mensen zelf zijn gaan doen. Eén van de belangrijkste redenen hiervoor is de vele onnodige toevoegingen vanuit de fabriek. In de mayonaise uit de supermarkt zitten vaak veel kleurstoffen, smaakstoffen en conserveringsmiddelen. Ook kan het voorkomen dat er een stof in zit verwerkt waarvan je meer trek in eten krijgt, je gaat dus meer mayonaise eten en dus ook meer mayonaise kopen.

Gelukkig is dit niet bij alle mayonaise merken, steeds meer stoffen in worden verboden. Uiteindelijke zullen deze stoffen dus helemaal verdwijnen uit de kant en klare mayonaise. Ten minste als we er maar voor blijven vechten.

Mayonaise wordt al lange tijd door mensen gemaakt, veel mensen gebruiken het bij de patat of bij een stukje vlees. Deze heerlijke saus geeft net dat beetje extra smaak waar je zo naar verlangde. Als je de mayonaise zelfgemaakt hebt dan kun je er ook andere dingen aan toevoegen om er een totaal andere saus van te maken, bijvoorbeeld knoflook saus.

Toch wordt er nog steeds met grote regelmaat gegrepen naar de tube mayonaise of de pot mayonaise, die dan ook weer kant en klaar uit de supermarkt komt.

Onnodig zoet, maar veel mensen durven gewoon niet zelf de mayonaise maken. Als je het goed doet moeten er immers rauwe eieren in de mayonaise?
Ach, tegenwoordig is dat risico helemaal niet meer zo groot als iedereen ons wil doen geloven, dus je kunt rustig zelf de mayonaise maken, en dan bij voorkeur niet een recept waar onmengen suiker aan toe worden gevoegd.

Mayonaise smaakt helemaal niet zoet van oorsprong. Durf dus gewoon mayonaise maken. Er zijn overigens ook recepten om mayonaise zonder eieren te maken.https://kokendeketels.nl/mayonaise-maken/