Mama met ambitie – Jacqueline Steenbeek – MOMSPIRATION


Het moederschap combineren met ondernemen; hoe doe je dat? We vragen het aan voormalig Miss Nederland Jacqueline Steenbeek. Zij is verloskundige, echoscopist en hormoontherapeut. Ze verdiept zich al 10 jaar in zwangerschappen en ook heeft ze 800 zwangere vrouwen begeleid waardoor ze een heuse expert kan worden genoemd. Naast haar bedrijf Baby Glimpse, waar veel vrouwen langskomen voor een echo, lanceerde zij onlangs haar eigen supplementenlijn MOM PWDR. Een gezinleven én ambiteuze onderneemster, hoe houdt je dan de ballen hoog? 

Wie ben jij? Waar kunnen mama’s jou van kennen?

Ik ben Jacqueline Steenbeek. Geboren in Den Bosch en opgegroeid in Drunen. In een ver verleden
ben ik Miss Nederland geweest. Dat was 2013 en in mijn leven van toen tot nu heb ik een fantastische vriend (die voetballer is geweest voor onder andere Ajax) en ben ik twee kinderen rijker, met een derde op komst.

Waar ben jij online te vinden?

Zoals iedereen tegenwoordig heb ik ook gewoon Instagram en Facebook. Daarnaast heb ik een
LinkedIn profiel. TikTok ben ik recentelijk aan het ontdekken.

Wie zijn je huisgenoten?

Mijn vriend Derk en mijn kindjes Julia van 5 en Dean van 3.

Hoe zou je jezelf als mama omschrijven?

Ik ben een lieve zorgzame moeder die alles voor mijn kindjes doet. Ik mag nog wel iets strenger
zijn af en toe want ik merk dat ze dat wel nodig hebben. Verder geef en krijg ik veel liefde van ze en
zal ik alles voor ze doen. Voor altijd!

Wat schreef je vroeger in vriendenboekje bij de vraag wat je later wilde worden? En is dat
uitgekomen?

Ik schreef dat ik juffrouw wilde worden. Stiekem ben ik wel heel blij dat die wens niet uitgekomen
is. Ik heb nog wel de PABO gedaan, maar kwam er al heel snel achter dat dat nog niet iets voor mij
was.

Je bent naast mama ook ondernemer. Wanneer ben jij begonnen met ondernemen?

Ik ben in 2017 begonnen met ondernemen. Mijn eigen echopraktijk Baby Glimpse. Die run ik nog
steeds en daar haal ik heel veel plezier uit. Als verloskundige en echoscopist heb ik al veel stellen tot een succesvolle zwangerschap kunnen begeleiden. Van daaruit werd mijn tweede onderneming geboren; MOM PWDR. Hiervoor combineerde ik mijn expertise als hormoontherapeut en de ervaringen uit mijn echopraktijk. Het is mijn missie om vrouwen te helpen met een zwangerschapswens en te ondersteunen naar een gezonde zwangerschap. Iedere baby verdient een eerlijke start.

Als verloskundige en hormoontherapeut heb ik gemerkt dat er geen voedingssupplement bestaat dat écht luistert naar de veranderingen en behoeftes van de vrouw en haar baby in iedere fase rondom haar zwangerschap. En zo vond ik het tijd om actie te ondernemen en de juiste ondersteuning te gaan bieden!

Hoe combineer je jouw passie voor ondernemen met het moederschap?

Door een goede balans te vinden tussen werk en tijd hebben voor het gezin. Dat vind ik het fijne aan
het ondernemen. Ik kan mijn eigen agenda bepalen en dus beslissen wanneer ik wil werken en
wanneer ik bij het gezin wil zijn. Daardoor mis ik geen enkele dansuitvoering, maandsluiting of
voetbaltraining.

Hoe ziet een gemiddelde maandag er voor jou uit?

Maandag sta ik op door mijn twee natuurlijke wekkers namelijk mijn kinderen. 7:30u staan ze keurig
aan het bed. Even knuffelen en dan samen eruit. Ontbijt maken, de schooltas inpakken en een kusje
geven voor hun schooldag. Daarna kleed ik mij om en maak ik mezelf klaar. Om 9:30u staan de
eerste klanten voor de deur in de echopraktijk Baby Glimpse en ga ik mensen blij maken door ze
een magische ervaring te geven wanneer ze naar hun kindje kijken. In de middag ben ik weer klaar
en kom ik lekker thuis. Spelen met de kindjes afwisselend met bel en mailverkeer voor mijn
ondernemingen en 17:00u uur begin ik aan het diner.

Meestal heeft mijn vriend al de boodschappen gedaan dus ik kan lekker koken. Na het avond eten gaan de kindjes nog even spelen, wij ruimen op, daarna de kinderen in bad, tandenpoetsen, boekje lezen en slapen. Tegen de tijd dat we weer beneden zijn is het 19:00u en doen we nog even wat werk op de laptop en daarna hebben we tijd voor onszelf. Lekker op de bank ploffen met een drankje en Netflix aan. Tegen 23:00u lig ik weer in bed.

Deze dagen kunnen weer afgewisseld worden met meetings die ik vaak overdag heb voor MOM PWDR. Het eerste en enige voedingssupplement voor vrouwen, afgestemd op de fases rondom haar zwangerschap. Het is de beste ondersteuning voor moeder en kind, met alleen maar natuurlijke vitaminen en mineralen.

Wat is jouw grootste uitdaging in de combinatie moederschap en ondernemen?

Ik gaf net aan dat ik zelf kan bepalen wanneer ik werk en dat ik geniet van die vrijheid. Maar ik
merk ook dat nu ik meerdere ondernemingen heb het lastiger is echt tijd voor mezelf vrij te maken.
Gezin komt op de eerste plaats en de ondernemingen op twee. Maar ik moet wel opletten dat ik mezelf niet vergeet.

Wat is jouw advies aan andere mama’s, die twijfelen over het ondernemerschap?

Ondernemen is altijd een lastige keuze. Iedereen die net begint heeft dezelfde vraag. Hoe snel ga ik
geld verdienen met mijn onderneming zodat ik de kosten kan betalen en mezelf een salaris kan
geven? De privé kosten lopen ook gewoon door per slot van rekening. Mijn advies wat ik zelf ook
gedaan heb is, ga een start maken met de onderneming maar zorg dat je nog een andere
inkomstenbron hebt. Dat neemt een hoop druk en stress weg. Als je uiteindelijk ziet dat je
onderneming beter gaat draaien komt er een moment dat je kan beslissen of je er vol mee doorgaat
en andere banen eventueel stop kan zetten.

Wat is je grootste onzekerheid als mama?

Ik ben een perfectionist. Dus ik verwacht van mezelf de beste resultaten. Helaas verwacht ik dat van
andere mensen om me heen ook. Als die niet aan die verwachtingen kunnen voldoen raak ik
teleurgesteld. Ik denk dat het er op neerkomt dat ik het moeilijk vindt de touwtjes uit handen te
geven.

Welk advies, dat een ander jou gaf, over het moederschap is je altijd bijgebleven?

Het is makkelijker een kind iets aan te leren dan af te leren. Dus let goed op wat je ze aanleert.

Waar haal je energie en inspiratie uit?

Ik vind het ontzettend leuk en interessant om andere ondernemende mama’s te volgen op social
media. Daarnaast ben ik een echte dagdromer! Voor mijn werk zit ik regelmatig in de auto en ik hou
ervan om minimaal twee keer per week buiten te gaan hardlopen. Tijdens deze autoritjes en
hardloopsessies, ben ik voornamelijk aan het dagdromen! Ik denk na over waar ik sta, hoe het gaat
met mijn gezin en ondernemingen en wat mijn dromen zijn. Dit brengt mij tot de grootste ideeën en
dromen!

Wat zijn je plannen voor de toekomst? Op persoonlijk vlak? En als ondernemer?

Zoals ik al aangaf ben ik een perfectionist! Daarom heb ik nog steeds erg veel doelen en plannen
voor de toekomst. Maar voornamelijk is mijn grootste doel om veel te genieten van mijn gezin en er
zoveel mogelijk voor ze te zijn! Wat ik echt wil gaan veranderen is om meer rustmomenten voor
mezelf in te gaan plannen. Door alle drukte vergeet ik soms om de dingen te doen die ik altijd graag
deed voordat ik kinderen had. Als ondernemer heb ik zo onwijs veel mooie plannen voor de
toekomst. Maar mijn grootste doel is om alle vrouwen die zwanger willen worden, zwanger zijn en
net mama zijn geworden te begeleiden naar een gezonde leefstijl en hen bewust laten worden hoe
belangrijk hun leefstijl, voeding, mindset en vitaminen en mineralen inname is voor hunzelf en hun
baby.

Mama me-time; onzin of onwijs nodig?

Onwijs nodig! Hoe relaxter jij bent als mama, hoe vrolijker en relaxter je kinderen zijn. Je kinderen
blijven een spiegel voor jezelf. Het is super belangrijk om jezelf af en toe rust te geven, zodat je er
weer met volle energie voor je kinderen kunt zijn.

Lieve Jacqueline, wat een fijn interview was dit! Je bent een energieke vrouw met een prachtige missie. Dankjewel voor je inspiratie en je eerlijke antwoorden. Liefs Anouk

Meer over MOM PWDR

Liefde tussen wetenschap en natuur

MOM PWDR is geboren uit liefde tussen wetenschap en natuur. De kennis achter het menselijk lichaam, gecombineerd met al het goede wat de natuur te bieden heeft, is de kracht van het product.

Hormoonhuishouding

Het merk heeft supplementen ontwikkeld voor iedere fase rondom de zwangerschap. Te beginnen bij de preconceptie fase. Daarna volgen 3 trimesters tijdens de zwangerschap, geëindigd met supplementen voor als je borstvoeding geeft en/of wanneer je wil herstellen na je zwangerschap. Tijdens deze fases is de focus gelegd op de hormoonhuishouding in het vrouwelijk lichaam en is gekeken welke vitamine- en mineralenbehoeftes nodig zijn om de groei van je kindje zo optimaal mogelijk te ondersteunen.

Hormonen spelen een cruciale rol in het menselijk lichaam. Ze sturen organen aan of remmen die juist af. Het zijn dus een soort communicatie stofjes. Om hormonen in de juiste hoeveelheden te laten aanmaken heeft het lichaam vitaminen en mineralen nodig. Ook in de ontwikkeling van het kindje tijdens de 3 trimesters in de zwangerschap, zijn bepaalde vitamine- en mineralenbehoeftes wat de groei van het kindje zal ondersteunen. Van de aanleg van de organen, tot de ontwikkeling van de hersenen, MOM PWDR biedt een gebalanceerd supplement dat deze groei zo goed mogelijk ondersteunt. 

Totaalconcept

Om het de vrouw zo makkelijk mogelijk te maken biedt MOM PWDR een totaalconcept aan. Voor elke fase rondom je zwangerschap is een pakket met daarin 3 soorten supplementen. Een multivitamine, een vegan omega 3 en een calcium/magnesium capsule. De capsules zijn gevuld met de beste vitamines en mineralen in poedervorm, aangezien dit het beste kan worden opgenomen door het lichaam.

Het is de ‘missie’ van MOM PWDR om vrouwen met een zwangerschapswens bewust te laten worden dat leefstijl, stress en voeding een enorme grote invloed hebben op het lichaam en dat deze bewustwording een positief effect heeft op het vergroten van de kans op een zwangerschap, maar ook bij de verdere ontwikkeling van de foetus. Ieder kind verdient een eerlijke start, en die begint bij MOM PWDR.https://momspiration.nl/2023/07/04/jacqueline-steenbeek-mom-pwdr/