Keukenrenovatie deel 1 | Keukengrepen vervangen


8 jaar geleden kochten wij onze huidige woning. De woning was helemaal leeg en daarom konden we alles verbouwen. We kochten een compleet nieuwe keuken, badkamer en toilet en ook hebben we iedere muur in huis behangen, de trappen bekleed en de zolder aangepakt. Nog steeds ben ik blij met de keuzes die we toen gemaakt hebben, maar ook woontrend veranderen met de jaren. Terwijl we bijvoorbeeld destijds voor de badkamer vooral veel antraciet zagen, zien we nu meer lichte kleuren, hout en messing. Daarnaast veranderen de keukentrends ook iedere keer een beetje. Over deze laatste wil ik het vandaag hebben. Ik ben nog steeds blij met onze keuken, maar toch kan hij wel een opfrisbeurt gebruiken. Zonder een nieuwe keuken te kopen willen wij de keuken gaan renoveren. Het lijkt me leuk om jullie mee te nemen in onze “Keukenrenovatie” en vandaag zetten we de eerste stap; Keukengrepen bestellen en plaatsen.

Handgrepen keuken vervangen

Bij het aanschaffen van de keuken hebben wij destijds gekozen voor metaalkleurige handgrepen. Ze zijn tijdloos, paste perfect bij de keuken en door het matte effect zie je er geen vlekken op. Daarnaast zijn ze breed en gemakkelijk vast te pakken. Eigenlijk heb ik er niets op aan te merken en zijn ze wel prima. Maar toch heb ik nieuwe keukengreepjes voor de keukenkasten besteld als eerste stap om onze keuken op te frissen. Ik bestelde ze bij deurgrepenwinkel.nl en binnen een paar dagen kreeg ik de handgrepen, met bijbehorende schroeven, netjes verpakt in een mooi compact doosje bij mij thuis. Het is toch altijd even afwachten als je iets via internet koopt, maar wauw, deze keukengreepjes waren nóg mooier dan verwacht! Ik laat jullie daarom graag de voor- en nafoto’s zien.

Ik heb iets met messing. Ik vind het heel mooi in het interieur passen en daarom leek het mij ook leuk om de huidige handgrepen te vervangen door messing handgrepen. Messing is stijlvol, het ziet er warmer uit dan zilverkleurige keukengreepjes en het reflecteert licht, waardoor je keuken toch een beetje gaat stralen. Wat ik ook erg mooi vind, is dat de keukengreepjes net wat smaller zijn dan onze vorige handgrepen, waardoor het minder “grof” staat. Echt super mooi! Ik ben er onwijs blij mee, ik kan er wel naar blijven kijken en iedere keer heb ik weer een beetje een “geluksmomentje” als ik één van de keukenlades of -kastjes open. Oftewel een perfecte eerste stap in ons “keukenrenovatie” project!

Welke plannen hebben wij nog meer?

Nieuw keukenblad

De volgende stap is het kiezen van een nieuw keukenblad. Bij IKEA heb ik erg veel mooie keukenbladen gezien die ook nog eens erg betaalbaar zijn. Het keukenblad dat wij nu in onze keuken hebben is vrij donker. Het is heel sfeervol, maar er zit een donkergrijze tint in die ik niet meer bij de rest van ons interieur vind passen. Het nieuwe keukenblad zal daarom een stuk lichter worden. Daarnaast zal ook gelijk de achterwand boven het gasfornuis verwijderd worden. Deze muur wil ik voor een klein gedeelte bekleden met kleine tegeltjes.

Verwijderen van bovenkastjes

De derde stap voor het veranderen van de keuken is het verwijderen van de bovenkastjes. Ze zijn heel erg praktisch, want in het eerste kastje zitten allemaal theesoorten, mokjes, bekers, etc. In het tweede kastje staan onze glazen. En in het derde kastje vind je de borden, schoteltjes en kommetjes. Oftewel, allemaal spullen die je snel wilt pakken. Maar toch zou ik deze kastjes weg willen halen. Ik heb al bedacht dat er een nieuw kastje moet komen waar deze spullen in gaan en dan is het hopelijk een kwestie van wennen. Helaas moet dit klusje nog even op zich laten wachten, want ik weet dat er achter de keukenkastjes nog gestuct moet worden. Dus om de hangende keukenkastjes er zo af te halen en te vervangen voor een mooie lange plank, is toch niet zo’n goed idee.

Een lange, houten plank

De laatste stap bij het opfrissen van onze keuken is op de plek waar de hangende keukenkastjes hingen, een lange houten plank te plaatsen. Hier wil ik mooie items op zetten die een opvallend plekje in de keuken verdienen. Ik heb al heel veel inspiratie in Instagram en Pinterest gezien en ik kan stiekem niet wachten tot deze laatste verandering in de keuken toegepast is.https://thebeautymagazine.nl/interior/keukenrenovatie-deel-1-keukengrepen-vervangen/