Honden- en kattenvoer kiezen: waar moet je op letten?


Het zorgen voor een hond is een grote verantwoordelijkheid en vereist toewijding, liefde en aandacht. Heb jij een kitten in huis of een hond die ouder is dan tien jaar? Of heeft jouw huisdier overgewicht of een gezondheidsprobleem? Dan is het goed om te weten waar je op moeten letten bij het aanschaffen van het juiste honden- en kattenvoer.

Honden- en kattenvoer kiezen: waar moet je op letten?

Elk dier is anders, waardoor ze ook allemaal andere behoeftes hebben. Er is daarom geen voer wat geschikt is voor iedere kat of hond. Er zijn wel verschillende dingen waar je op kunt letten bij het aanschaffen van voer voor je huisdier. Tevens speelt smaak een rol. Het kan soms een kwestie zijn van uitproberen, om te zien welk soort honden- of kattenvoer jouw huisdier lekker vindt.

Hondenvoer

Koop je hondenvoer van de Welkoop, dan is het goed om bij de keuze van het voedsel rekening te houden met de grootte van de hond, zijn gezondheid en het ras. Ook is de hoeveelheid dagelijkse activiteiten van belang. Een hond die heel actief is heeft ten slotte meer energie nodig uit zijn voedsel, dan een hond die voornamelijk ligt te slapen. Tevens speelt de levensfase van een hond een grote rol. Een puppy heeft een andere voedingsbehoefte dan een oudere hond. Hondjes die enkele weken of maanden oud zijn, hebben voer nodig die extra eiwitten bevatten. Daarnaast zit er in speciaal puppyvoer veel belangrijke voedingsstoffen, die bijdragen aan de ontwikkeling. Een hond die een stuk ouder is heeft voedsel nodig die makkelijker te verteren is, aangezien de spijvertering trager gaat werken. Vanwege de hoeveelheid beweging die met de jaren afneemt, heeft een oude hond ook minder energie nodig.

Let bij het aanschaffen van hondenvoer op de samenstelling. Bij honden geldt dat goed voedsel uit genoeg dierlijke eiwitten dient te bestaan. Verschillende vleessoorten bevatten deze gezonde eiwitten, zoals rund en kip. Gaat het om de hoeveelheid voedsel, dan is het belangrijk om rekening te houden met de grootte en het ras van jouw hond. Honden die teveel eten kunnen last krijgen van hun gewrichten. Houd daarom rekening met de conditie en het gewicht van jouw hond.

Kattenvoer

Het meest geschikte kattenvoer is afhankelijk van de levensfase van jouw huisdier. Koop voor kittens speciaal voer, aangezien ze andere behoeftes hebben qua voedingsstoffen dan volwassen katten. Vanaf de leeftijd van een jaar kan je overgaan op regulier voedsel. Ook voor oude katten is er speciaal voedsel te koop. Probeer oudere katten meer natvoer te geven dan droogvoer. Dankzij natvoer worden ze voorzien van genoeg vocht en daarnaast kunnen oudere katten dit type voer beter verteren. Geef je ze doorgaans gezonde voeding en zijn ze veel in beweging, dan kan dit het verouderingsproces vertragen.

Koop je kattenvoer, dan zal je merken dat er verschil is in kwaliteit. Het ene merk produceert kattenvoer met percentueel gezien veel vlees en dierlijke bijproducten. Ga je voor een goedkopere variant, dan zullen er veel soorten granen in verwerkt zijn, in plaats van vlees. Alhoewel dit niet per se ongezond is, kan je toch beter gaan voor kattenvoer met meer vlees- of visproducten. Heeft je kat een allergie of gezondheidsproblemen, dan zijn er speciale soorten voeding op de markt. Deze zijn gericht op specifieke kwaaltjes, zoals een nierinsufficiëntie of een ziekte aan de urinewegen.

Kortom, bij het uitzoeken van honden- en kattenvoer, is het belangrijk om rekening te houden met verschillende kenmerken van jouw huisdier. Denk bijvoorbeeld aan de levensfase van jouw kat of hond, maar ook zijn grootte, het ras en eventuele ziektes zijn van belang.https://vrouwpedia.nl/honden-en-kattenvoer-kiezen-waar-moet-je-op-letten/