Een inleiding tot de Human Design chart uitleg


Human Design (HD), een unieke tool die je helpt bij de weg naar zelfontdekking! Het is niet heel makkelijk om te begrijpen wat Human Design precies inhoudt, vandaar dit artikel. Ik ga je op weg helpen naar het begrijpen van de basic elementen van Human Design. Daar hoort ook het begrijpen van de chart bij. Bereid je voor op een unieke inleiding tot de Human Design chart uitleg.

Meer willen lezen over je persoonlijkheid? Bekijk dan zeker ons artikel over de 16 verschillende persoonlijkheidstypen hier!

Wat is Human Design?

Human design biedt inzichten op je persoonlijkheid, potentieel en levenspad. Ieder individu heeft een eigen, unieke blauwdruk (jouw Human Design chart uitleg). Deze blauwdruk wordt weergegeven in een grafische kaart, bekend als de Human Design chart. In deze kaart kun je verschillende centra, kanalen en poorten vinden die de energetische patronen van iemand vertegenwoordigen.

Human Design helpt je bij het bestuderen van mensen. Je krijgt meer inzichten van natuurlijke talenten, uitdagingen en de manier waarop ze het beste kunnen functioneren in de wereld.

Welk energietype ben jij?

Voordat we verder duiken in de uitleg van je Human Design chart, is het belangrijk om te weten dat er 5 energietypes zijn in HD. Hieronder leg ik de types kort en krachtig voor je uit:

Generators

Ongeveer 70% tot 75% van de bevolking bestaat uit Generators. Zij zijn de bouwers, laten een project tot leven komen, willen bezig blijven met projecten en processen perfectioneren. Ze initiëren zelf niks, maar worden uitgenodigd om ergens aan mee te doen. Als zij voelen dat dit een project is wat bij hen past, komt er intens veel energie vrij. Ze werken vanuit plezier en raken opgebrand als het niet meer bij hen past.

Manifestors

Ongeveer 8% tot 10% van de bevolking wordt beschouwd als Manifestors. Zij hebben een natuurlijke gave om dingen in gang te zetten en te initiëren. Ze vallen vaak buiten de boot, omdat ze tegen het systeem schoppen. Ze brengen verandering in de wereld door middel van hun acties en woorden. Als ze in lijn zijn met hun autoriteit, gaan ze recht op hun doel af. Hierdoor realiseren en manifesteren ze razendsnel.

Manifesting Generators (onderdeel van de 70% tot 75% generators)

Zoals de naam al verklapt, zijn de Manifesting Generators een combinatie van de Generators en Manifestors. Ze wachten op het juiste moment en bewegen razendsnel wanneer het moment daar is. Ze kunnen ook weer stoppen wanneer ze willen. Waar een Manifestor meteen in actie komt, de motor van een Generator langzaam opstart, bevindt de Manifesting Generator zich hiertussen.

uitleg over human design chart

Projectors

Ongeveer 20% van de bevolking behoort tot dit type. Zij nemen snel een helikopter view, overzien het proces, coachen en begeleiden anderen. Ze zijn van nature gevoelig voor de energie van anderen. Onderschat dit type niet; ze zijn wijs en hebben een antwoord en oplossing voor alles. Hun valkuil is dat ze niet wachten op een uitnodiging en delen hun wijsheid te vroeg in het proces.

Reflectors

Zij zijn heel zeldzaam en maken minder dan 1% van de bevolking uit. Ze kijken naar de gebeurtenissen die gebeuren en reflecteren hierop. Vaak zijn ze een spiegel voor anderen en werken helend voor de ander. Het is belangrijk dat een Reflector zich omringt met een positieve omgeving omdat ze ultiem gevoelig zijn.

Je Human Design chart uitgelegd!

Als je je Human Design Chart uitleg wilt begrijpen voor jouw persoonlijke groei, zul je eerst de chart moeten opzoeken. Zelf gebruik ik de website: https://www.jovianarchive.com/get_your_chart. Je ontvangt dan de volgende informatie: chart properties en een plaatje van je bodychart. Laat ik eerst beginnen bij de chart properties.

human design uitleg

Type: de basis van jouw energie. Hier heb ik het net uitgebreid over gehad.

Strategy: in Human Design wijst strategie naar de manier van handelen voor elk individu. Voor Generators is dit: wacht op respons. Dit betekent dat ze moeten wachten op externe signalen, kansen of uitnodigingen voordat ze actie ondernemen.

Voor Manifestors is dit: initieer en informeer. Ze worden aangemoedigd om hun eigen pad te bewandelen door dingen te initiëren. Ook mogen ze anderen informeren over hun intenties en acties, zodat er geen onverwachte weerstand ontstaat.

Bij Projectors is dit: wachten op de uitnodiging. Voordat ze hun kennis delen, mogen ze wachten op de erkenning en uitnodiging om te delen.

Voor Reflectors is dit: wacht op de maancyclus. Voordat zij belangrijke beslissingen nemen, moeten ze een volledige maancyclus wachten (ongeveer 28 dagen).

Inner Authority: bij belangrijke beslissingen en het bepalen van de koers van je leven, is autoriteit enorm belangrijk. De meest voorkomende zijn emotionele autoriteit, splenic autoriteit en sacrale autoriteit.

Profile: het eerste getal (in het geval van het voorbeeld is dit de 5) is jouw bewuste lijn. Dit getal beschrijft hoe je jezelf ziet. Het tweede getal is je onbewuste lijn, je ziet dit dus niet maar anderen zien het wel in jou. Deze getallen zijn onderdeel van de profiel-lijn.

Definition: dit beschrijft hoe de energie is verdeeld in jouw chart. Als je een single definition bent, zijn dit de centra die verbonden zijn door lijnen in de Human Design chart. Er is een consistente en stabiele bron van energie, waarbij de eigenschappen en kenmerken consistent aanwezig zijn. Bij een split definition zijn de lijnen niet verbonden. Dit betekent dat je vatbaar bent voor de invloeden van buitenaf. De energieën en eigenschappen zijn variabelen van dat centrum.

Incarnation cross: als je volgens je autoriteit en strategie leeft, word automatisch je purpose nageleefd. De incarnation cross wordt bepaald door de posities van de zon en de maan op het moment van jouw geboorte. Je hebt een RAX: Right Angle Cross en een LAX: Left Angle Cross.

Het visuele plaatje uitgelegd

Human Design is vrij complex en de Human Design chart uitleg is eindeloos. Bij het opvragen van je Human Design chart ontvang je ook een visueel plaatje. Ik leg graag de basics uit voor jouw persoonlijke groei, maar elke chart is verschillend.

chart van human design

Centra

De vierkanten en de driehoeken in de chart zijn je centra. De centra in het hoofdgebied zijn te verdelen in het kruincentrum (inspiratie, spiritualiteit en bewustzijn), Anja centrum (mentale processen, analyse en conceptueel denken), keelcentrum (communicatie, expressie en manifestatie) en het zwaartepuntcentrum (identiteit, richting en liefde).

De centra in je lichaam zijn je zonnevlechtcentrum (emoties, verlangens en intuïtie), sacraalcentrum (levenskracht, passie en vitaliteit), miltcentrum (instincten, gezondheid en overleving) en het wortelcentrum (stress, energie en wilskracht).

De transpersoonlijke centra zijn je egocentrum (wilskracht, macht en zelfbeeld) en wilcentrum (doorzettingsvermogen, vastberadenheid en focus).

Gedefinieerd en ongedefinieerd centra

Als een vierkant of driehoek is ingekleurd, houdt dit in dat je altijd toegang hebt tot deze energie. Dit is een plek waar jij energie uitzendt. Hier kun je altijd op vertrouwen. Is het niet ingekleurd, betekent dit dat je het kunt opnemen van andere mensen. Dit is ook de plek waar je de meeste conditionering ervaart omdat je het hebt overgenomen van anderen.

Gate

Gates worden vertegenwoordigd door nummers 1 tot en met 64. Ze hebben ieder een unieke betekenis en invloed op jouw persoonlijkheid en gedrag. Elke gate heeft een hoge en lage expressie, wat betekent dat het een gift is of een valkuil. Bij de gates zie je ook planeten, die geven een thema aan de energie van een gate.

Channel

Een channel ontstaat wanneer twee gates samenkomen. Dit is een krachtige energie in je chart, dus dit kan je zien als een van je talenten. Aan de uiteindes van een channel zitten altijd gedefinieerde centra. Daartussen stroomt de energie van het ene centrum naar het andere.

Rood en zwart

Zoals je kan zien in de Human Design chart uitleg, bevat het profiel rode en zwarte delen. De rode delen zijn je onbewuste lijnen en de zwarte zijn je bewuste lijnen.

Pijlen

De richting waarin de pijlen wijzen kan van betekenis zijn hoe de energie stroomt en wordt ervaren. De bovenste pijlen zijn de bewuste pijlen en vertegenwoordigen de bewuste aspecten van een individu’s persoonlijkheid. De onderste pijlen geven de onbewuste aspecten aan.

Meer Human Design chart uitleg

Er valt ontzettend veel te ontdekken over Human Design. Dit artikel markeert slechts het begin van een interessante zelfontdekkingsreis. Het is aan te bevelen om je verder te verdiepen in deze unieke tool door het leven van relevante boeken zoals deze:


Understanding Human Design


€ 24.00


“Understanding Human Design” van Karen Curry biedt een diepgaande verkenning van het Human Design-systeem, een systeem dat elementen van astrologie,…


Ontdek de beste prijs


Een begrip van HD kan een mooie bijdrage leveren aan zelfreflectie, het vergroten van zelfinzicht en je productiviteit. Hopelijk heb je genoeg informatie opgedaan in dit artikel over jouw Human Design chart uitleg!https://mind-setters.com/human-design-chart-uitleg/