Dit zijn de 10 gelukkigste beroepen, staat die van jou er ook tussen?


Bij Mindsetters zijn we constant bezig met geluk, gelukkig zijn en geluk vinden in de kleinste dingen. Uiteindelijk zitten de meeste mensen zo’n 32 tot 40 uur per week op hun werk, dat is toch best wel wat. Toen ben ik me eens gaan afvragen: welk beroep is nu echt het gelukkigst? Ik ben best gelukkig in mijn beroep, maar is iedereen dat eigenlijk wel? Ik dus naar Google gegaan en ben gaan zoeken, daar ben ik niet veel wijzer van geworden. Daar staat namelijk bijna overal wat anders. Ik dacht, ik ga naar de bron. Ik ben websites gaan opzoeken die wat meer in de banen en projectmanagement zitten, zoals Lybrae consultants, en uiteindelijk is het onderstaande lijstje geboren!

1.      Bloemist

Bloemisten zijn gelukkig, bloemen maken dus blijkbaar echt blij! Zelden koopt iemand een bloem wanneer ze géén lach op hun gezicht hebben. Heel veel mensen die in de bloemisten of hovenieren sector werken houden simpelweg van alles wat met groen te maken heeft. Ik geef ze ook geen ongelijk, een mooi bloeiende tuin zien brengt toch altijd wel een lach op mijn gezicht.

2.      Kapper of schoonheidsspecialisten

Dit zal er veelal mee te maken hebben dat de meeste kappers/kapsters of schoonheidsspecialisten hun passie uitvoeren én voor zichzelf werken. Je eigen baas of bazin zijn kan nu eenmaal super bevrijdend zijn. Ook kan je altijd blijven bijscholen en specialiseren. Mensen kunnen hier echt een hele eigen draai aan geven, geen wonder dat ze zo gelukkig zijn! Ik weet ook niet hoe het bij jou zit, maar wanneer ik een barber heb gevonden die ik fijn vind, dan blijf ik voor het leven. Ze bouwen dus ook nog eens een goede klantenbasis op.

3.      Loodgieters

Van deze stond ik zelf ook wel te kijken, als ik heel eerlijk moet zijn. Niet dat ik loodgieters zie als mensen die doorgaans ongelukkig zijn, zeer zeker niet. Maar onverwacht was het zeker wel, des te blijer ben ik ook om iets nieuws te leren! Het moet ook heel veel voldoening geven om de hele dag mensen blij te maken door hun problemen op te kunnen lossen!

4.      Marketing

Blijkbaar zijn de creabea’s in de marketing veelal gelukkig in hun werk! Als marketeer zelf kan ik me hier zeker bij aansluiten. Het mooie van marketing is, is dat er iets is voor eenieder. Voor mij is het een van de gelukkigste beroepen, van jou ook? Je kan zo specifiek gaan als Search Engine Optimization of zo breed gaan als algehele marketingstrategieën. Je kan (bijna) overal je creatieve ei kwijt! Wil jij richting de marketing? Kijk hier eens hoe je kan beginnen met affiliate marketing. Hier hoef je niet voor te studeren, dit kan iedereen! Wil je er direct een proberen? Klik dan maar hieronder!


Affiliate marketing 101 – Affiliate Held


Werk aan je eigen website wanneer het jou uitkomt! Kies je eigen werkplek waar ook ter wereld! Bouw aan een terugkerend inkomen voor de toekomst Deze affiliate cursus is alleen…


Meer informatie


5.      Wetenschapper

Wetenschappers, het is een speciaal soort persoon. Iemand die constant gefascineerd is door allemaal verschillende dingen. Van string-theorie tot en met microbiologie, wanneer een wetenschapper hun ding gevonden heeft zijn ze niet meer weg te slaan! Ze kunnen de wereld veranderen, patenten uitvinden en mensen redde. Geen wonder dat ze zo gelukkig zijn!

6.      Civiele techniek

Civiele techniek is populairder dan veel mensen denken. Voor die reden wordt een civiele techniek opleiding ook steeds populairder! Door de uiteenlopende projecten geeft men aan dit een gelukkig beroep te vinden, gelukkig maar! Niet veel mensen weten wat dit inhoudt. Denk bijvoorbeeld aan de leefbaarheid van je stad verbeteren. Hoe dan ook, één ding is zeker: blij zijn ze!

7.      Toerisme

De toerismesector doet het heel goed, blijkbaar wordt men ook gelukkig van andere mensen helpen op vakantie te gaan. Het is geen simpele sector. Je bent namelijk zowel eventplanner, adviseur, sociale vlinder en kenner van allerlei vakantieplekjes. Ik ben ervan overtuigd dat die veelzijdigheid ook de reden is dat de mensen in de toerismebranche zo blij zijn met hun gekozen werk. Plus, ik kan me voorstellen dat ze toch wel goede bedrijfsuitjes hebben.

8.      Bouwvakker

Lekker bouwen! Je bent constant met je handen bezig en je ziet direct het resultaat van je harde werk. Ik kan me voorstellen dat wanneer een mooi gebouw staat en je kijkt er naar als bouwvakker dat je denkt: dat heb ik gedaan. Dat zal toch een trots gevoel geven. Of in dit geval: een gelukkig gevoel.

Artsen gelukkig beroep

9.      Artsen

En ook verpleegkundigen. Volgens het onderzoek blijken zij ook tot de gelukkigste beroepen te horen, maar hoe kan dit? De reden zal dicht liggen bij die van de loodgieters en bouwvakkers: je helpt mensen én je ziet direct het effect van je werken. Daarnaast is deze sector doorgaans het langs in de schoolbanken. Tegen de tijd dat je klaar bent weet je doorgaans wel of deze sector je gelukkig gaat maken. Ze redden mensenlevens, ze maken een verschil!

10. Advocaat

Advocaten zijn, ondanks hun hele drukke werkleven, een van de gelukkigste werkers binnen Nederland. Het constant uitpluizen van informatie en, in principe, het oplossen van puzzels de helen dag laat hun hartje sneller kloppen. Liggend aan welke niche je in zit, heb je ook nog eens de kans om de maatschappij direct te helpen. Er ligt veel voldoening binnen dit vakgebied.

Wat hebben deze beroepen gemeen?

Dit antwoord is simpeler dan je denkt, namelijk: ze hebben mensen die gelukkig zijn. Ze hebben de plek gevonden waar ze met een lach naar hun werk toe gaan en met een lach thuiskomen. Wellicht staat jouw baan hier niet tussen, maar ben je alsnog gelukkig. Dat is alleen maar goed! Ik hoop dat iedereen gelukkig is met hun huidige beroep. Helaas is dit niet voor iedereen de realiteit. Het voelt niet als een warme omgeving, een omgeving die jij moet creëren. De reden hier voor is heel simpel: als jij niet blij bent met je huidige omgeving, dan is het helemaal aan jou om die omgeving aan te passen! Je hebt het zelf in de hand.

Verandering komt niet vanzelf aanwaaien, dat zal het ook nooit doen. Als je echt wat wil, als je echt niet gelukkig bent op (in dit geval) je werk, dan moet je weg. Die stap nemen is niet altijd makkelijk, iedereen heeft immers geld nodig. Maar je kan ook zo denken: geld kan ik altijd nog verdienen, mijn mentale gezondheid is nú belangrijk.https://mind-setters.com/gelukkigste-beroepen/