Dit is het snoep van vroeger jaren 80


Het snoep van vroeger jaren 80 was destijds erg populair onder zowel kinderen als volwassenen. Tot op de dag van vandaag haalt dit snoep voor velen mooie herinneringen naar boven. De smaak en de lage prijzen van vroeger hebben voor velen een goede indruk achtergelaten. 

Als je in de jaren 80 op bent gegroeid, is het altijd leuk om terug te gaan naar deze mooie tijden. Door middel van het snoep van vroeger jaren 80 kun je dit doen. Om je herinneringen even op te frissen, hebben we hieronder een lijst met het snoep van vroeger jaren 80 opgesteld!

10x lekkerste snoep uit de jaren 80!

Zwart-wit poeder

Zwart-wit poeder is een grijs poeder dat eigenlijk een mengsel van droppoeder en salmiakzout is. In de jaren 80 was dit een populair poeder dat veel kinderen lekker vonden. Het is wel erg zout!

Zoethout

Zoethout is hét snoep dat je moest kopen als je er lang mee wilde doen. Zoethout heeft een lekkere zoete anijsachtige smaak die voor veel kinderen uit de jaren 80 geen geheim meer is. Als je lekker lang wilde knabbelen aan een stuk snoep, was zoethout de ideale optie. 

Toverballen

Toverballen staan bekend als het magische snoep van de jaren 80. Deze grote ballen zijn enorm hard en hebben verschillende kleuren. Na iedere laag die je er vanaf weet te likken, komt er een nieuwe kleur tevoorschijn. Als je vroeger een snoepje zocht waar je lekker lang mee kon, was de toverbal een goede optie!

Likschelpen

Likschelpen zijn eigenlijk gewoon een lolly, maar dan in een andere vorm. Het zijn plastic schelpjes waar een soort lolly in zit. Deze schelpen zijn helemaal uit te likken met de zoete lollysmaak. Vandaag de dag zijn ze nog steeds bekend, maar ze zijn niet zo populair meer als in de jaren 80. 

Fire balls

Fire balls lijken een beetje op toverballen, maar zetten je mond in vuur en vlam door de combinatie van kaneel en peper. Het zijn keiharde toverballen die niet van kleur veranderen. Als kind uit de jaren 80 herinner je je de eerste keer dat je een fire ball hebt geproefd waarschijnlijk nog wel.  

Knetterpoeder met dipstokjes

Knetterpoeder met dipstokjes is die lolly waarbij je een kleurrijk poeder dat als je het in je mond stop het gaat knetteren. Het poeder kreeg je altijd in je mond door middel van een lolly waar je aan kunt likken. Vervolgens kun je het stokje in de poeder dippen om hier vervolgens aan te likken. 

Kauwgom uit een tube

Het klinkt vreemd, maar in de jaren 80 was kauwgom uit een tube echt een uitvinding. De kans is groot dat je wel iemand kent die zo’n hele tube leeg heeft geknepen in zijn mond en een paar uur gewoon niet heeft kunnen praten. 

Zoet-zuur poeder in buisjes

Iedereen kent het zoet-zure poeder in die buisjes wel. Waarschijnlijk als je het snoep ziet, weet je direct al weer hoe het smaakt; zoet en zuur. 

Plofrijst

Plofrijst zijn geposte rijstkorrels die gecoat zijn in een dun laagje suiker. Ze waren in de jaren 80 al belachelijk goedkoop en dit is niet veranderd. De kans is groot dat je deze met handenvol tegelijkertijd naar binnen probeerde te proppen, want misselijk word je er toch niet van. 

Bubblegum

Bubblegum is het snoep waar je vroeger enorme bellen mee probeerde te blazen die zo groot als je hoofd konden worden. Op een gegeven moment was iedereen bubblegum aan het eten en was het een ware kunst om grote bellen te kunnen blazen. 

Terug naar de jaren 80 met het snoep van vroeger jaren 80

Het snoep van vroeger jaren 80 is misschien niet overal meer te krijgen, maar veel snoepwinkels is het ngo wel in te vinden. Als je in de buurt van een snoepwinkel bent, kan het de moeite waard zijn om een keer naar je favoriete snoep van vroeger jaren 80 te halen. https://thebeautymagazine.nl/fun/lekkerste-snoep-jaren-80/