De leukste tekenfilms jaren 80 op een rijtje


Vroeger waren er verschillende tekenfilms jaren 80 op tv. Nu je wat ouder bent, is het natuurlijk prachtig om je favoriete tekenfilm weer terug te zien. In de jaren 80 waren er verschillende tekenfilms op tv te zien, die met de komst van de tv erg groot zijn geworden. 

De kans is groot dat je het grootste gedeelte van deze series nog wel kan herinneren van je kindertijd. De leukste tekenfilms jaren 80 hebben we voor je op een rijtje gezet, zodat je weer overrompeld kan worden met nostalgie. 

10x leukste tekenfilms uit de jaren 80!

Dr. Snuggles

Dr. Snuggles is een tekenfilm die gaat over een opgewekte uitvinder die in een magisch land woont waar dieren kunnen praten. Hier vindt hij verschillende dingen uit en beleeft hij veel avonturen. 

Vrouwtje Theelepel

Vrouwtje Theelepel is een tekenfilm over een vrouwtje genaamd Thea die een gouden theelepel om haar nek draagt. Hiermee kan ze zo ver krimpen als ze wil. Met deze gave beleeft ze verschillende avonturen. 

He-Man

He-Man is een tekenfilm die gaat over Prins Adam; een held die van een zwaard zijn krachten krijgt. Met de hulp van een geheimzinnige tovernares gaat hij op pad om het kasteel te beschermen tegen Skeletor, de slechterik.

Foofur

Foofur gaat over een blauwe hond genaamd Foofur die samen met zijn nichtje Rocki verschillende avonturen beleefd. Samen met de andere honden met wie hij samenwoont, stoppen ze de kwaadaardige plannen van de Gebroeders Rat. 

Boes

Boes is een oer-Hollandse os die als boer veel te schaffen heeft met de dieren op en rondom zijn boerderij. Hij heeft een hele droge kijk op het leven en beleeft hierdoor verschillende avonturen. 

Dommel

Dommel is een dikke, aardige hond die samen met zijn baasje Semafoor, een gekke uitvinder, woont. Semafoor bedenkt vaak verschillende uitvindingen, waar Dommel proefkonijn voor mag spelen. Dit loopt niet altijd goed af.

Inspector Gadget

Inspector Gadget is een tekenfilm die gaat over avonturen die de onhandige cyborg detective Inspector Gadget beleefd. Inspector Gadget is een persoon die verschillende gadgets in zijn lichaam heeft gebouwd. In de serie strijdt hij tegen zijn aardsvijand Dr. Claw.

ScoobyDoo

Scooby Doo is een tekenfilm over een angstige hond genaamd Scooby Doo die samen met zijn vriendin tegen monsters moet vechten. De monsters blijken altijd schurken in kostuum te zijn. 

De Smurfen

De Smurfen is een tekenfilm over kleine blauwe mensjes die in Smurfenland wonen. Dit is een gezellig dorp waar ze met veel plezier wonen. Ze hebben één vijand; Gargamel. Hij probeert de Smurfen op te eten. 

De Snorkels

De Snorkels gaat over kleine onderzeese wezens met een snorkel op hun hoofd. Onderwater beleven ze verschillende avonturen en komen ze veel problemen tegen die meestal veroorzaakt worden door de verwende zoon van de gouveneur; Junior. https://thebeautymagazine.nl/fun/leukste-tekenfilms-jaren-80/