De beste yoga mat voor zwangerschapsyoga


Yoga is een fijne manier om tijdens je zwangerschap in beweging te blijven. Yoga zorgt ervoor dat je beter kunt ontspannen en dat je lichaam flexibeler wordt. Zwangerschapsyoga is een speciale vorm van yoga voor zwangere vrouwen en kan heel prettig zijn tijdens de zwangerschap. Vooral als je normaalgesproken veel van sporten houdt en dit door de zwangerschap niet meer kunt doen, is zwangerschapsyoga een goed alternatief. Voordat je zwangerschapsyoga kunt doen heb je een yoga mat nodig. Om je een handje te helpen bij het kiezen van de beste yoga mat, staan hier een aantal aspecten beschreven van de ideale yoga mat voor zwangerschapsyoga.

Voldoende stabiliteit en comfort

Yoga matten zijn er in allerlei diktes. Een gemiddelde yoga mat is 4 millimeter dik, maar voor zwangerschapsyoga geeft dit niet voldoende comfort. Hoe dunner de yoga mat, des te stabieler je bent tijdens je oefeningen. Je wilt dus geen yoga mat die twee keer zo dik is als een normale, want dan ben je niet stabiel genoeg. De ideale yoga mat voor zwangerschapsyoga is 6 millimeter dik. Dat is dikker dan de gemiddelde yoga mat en zorgt daarom voor meer comfort als je zwanger bent. 6 millimeter is dik, maar niet zo dik dat je er veel stabiliteit mee verliest. Als dit nog niet voldoende comfort geeft kun kiezen voor een speciaal kussen. Bij de yogashop kun je verschillende matten in 6 millimeter en diverse kussens bekijken. Deze kussens kun je gebruiken om op te zitten bij een zittende oefening, of om onder je knieën te leggen.

Antislip en duurzaamheid

PVC is een materiaal dat zowel veel grip heeft als zeer lang meegaat. Dit materiaal is slijtvast en kan zelfs gewassen worden in de wasmachine. Een yoga mat van PVC ligt stabiel op de grond en glijdt niet zomaar weg. Daarnaast zijn matten van dit materiaal vaak ook antislip aan de bovenkant, waardoor je voeten niet wegglijden. Een yoga mat wordt met elke keer dat je deze gebruikt steeds stroever. Je kunt deze wassen met een middel dat ontvet om de mat snel stroever te maken.

 

 

 https://www.bestevoormoeders.nl/de-beste-yoga-mat-voor-zwangerschapsyoga/