De beste eiwitpoeder en eiwit shake van 2023


Een eiwitpoeder, jij als fanatieke sporter zal er wel mee bekend zijn. Maar de keuze is reuze en welke eiwitpoeder is nu het beste? De juiste eiwitpoeder zal jou helpen jouw spieropbouw te bevorderen en je helpen sneller toe te werken naar de prestaties en resultaten die jij wilt behalen! Om jou een beetje op weg te helpen in de keuze voor jou de juiste eiwitpoeder heb ik voor jullie de best geteste eiwitpoeders op een rij gezet.

Wil je eerst weten wat eiwitten precies zijn en waarom deze belangrijk zijn? Lees dan onze informatieve blog over eiwitten.

De best geteste eiwitpoeder

Hieronder vind jij een opsomming van de best geteste eiwitpoeder. Onze favorieten samengevat zijn:

 1. Eiwitten PUUR (Whey Hydrolisaat) van Kosso Nutrition.
 2. Whey perfection van Body & Fit
 3. All Day Protein van XXL Nutrition
 4. Impact Whey Protein van MyProtein
 5. Gold Standard 100% Whey Protein van Optimum Nutrition
 6. Proteine Shake van Cabau
 7. Orangefit Proteine Poeder (Vegan optie)
 8. Eiwitten Maximaal (whey protein) van Kosso nutrition

Bekijk bovenstaande lijst van de best geteste eiwitpoeders van Mindsetters ook in detail hieronder met uitleg, prijs en ons oordeel.

1. Eiwitten PUUR (Whey Hydrolisaat) van Kossonutrition

Onze nummer 1 is de puur maximaal whey protein poeder van Kosso Nutrition. Niet alleen helpt onze shake voor sneller spierherstel, maar draagt het ook bij aan de groei van je spiermassa! Kortom, onze pure eiwitten shake zal jou helpen met het behalen van betere resultaten in de sportschool! Voordelen van deze gehydrolyseerd isolaat eiwit shake is dat het een hoog kwaliteit BCAA & Glutamine is toegevoegd, laag is in koolhydraten en vetten, geen suiker bevat en goed te verdragen is door de meesten met een lactose-intolerantie.


Kosso Nutrition Eiwitten PUUR – Whey Hydrolysate


€ 52.95


Op zoek naar een eiwitshake die snel wordt opgenomen door je lichaam en BCAA en Glutamine bevat? Probeer dan onze…


Meer informatie


2. Whey perfection van Body & Fit

Deze eiwit shake is goed voor groei en onderhoud van spiermassa. Deze eiwit shake is te bestellen in meer dan 25 smaken, voor ieder wat wils! Deze shake is verder ook laag in vetpercentage en suikergehalte. Per portie eiwit shake bevat maar liefst 22 gram aan eiwitten en levert 100-105 kcal.


Body & Fit Whey Perfection Proteine Poeder


€ 36.99


Body & Fit® Whey Perfection betekent kwaliteit, smaak en prijs tot in perfectie! Whey Perfection bevat zuiver de hoogst mogelijke kwaliteit…


Meer informatie


3. All Day Protein van XXL Nutrition

All Day Protein is speciaal ontwikkeld zodat het op ieder moment van de dag bijdraagt aan jouw eiwitbehoefte. Omdat er gebruik wordt gemaakt van 6 verschillende eiwitbronnen bevat iedere shake een perfecte mix van melk-, whey- en ei-eiwitten. Je kunt deze shake dus op elk moment van de dag nuttigen, of het nu na een training is, of wanneer je wilt genieten van een tussendoortje bordevol met eiwitten of wanneer je vlak voor het slapen jouw eiwitinname nog compleet wilt maken.


XXL nutrition All Day Protein


€ 40.90


All Day Protein All Day Protein is speciaal ontwikkeld zodat het op ieder moment van de dag bijdraagt aan jouw…


Meer informatie


4. Impact Whey Protein van MyProtein

Dit betreft een zeer zuivere whey proteine shake. Per portie bevat de shake 21 gram aan eiwitten, 4,5 gram aan BCAA’s en is suikerarm. Bevat slechts 1,9 gram vet, 1 gram koolhydraten en 103 calorieën per portie. Deze shake ondersteunt je bij al jouw fitnessdoelen. Tevens is deze eiwit shake ook verkrijgbaar in maar dan 25 smaken!


Impact Whey Protein – MyProtein


€ 35.24


Belangrijkste voordelen Ons populairste eiwitproduct Meer dan 80% eiwitten per portie Uitstekend aminozuurprofiel Hoogst biologische waarde van alle eiwitten Ideaal…


Meer informatie


5. Gold Standard 100% Whey Protein van Optimum Nutrition

Gold Standard Whey is speciaal gemaakt om sporters te voorzien in een hoog gehalte van pure eiwitten zonder onnodig toegevoegde vetten, suikers en andere middelen. Dit maakt deze optie niet de meest lekkere, maar na de nummer 1, wel een van de puurdere opties.


Gold Standard 100% Whey Protein – Optimum Nutrition


€ 68.9


De ongekend populaire Gold Standard 100% Whey van Optimum Nutrition staat al sinds jaar en dag bekend om zijn hoogwaardige…


Meer informatie


6. Proteine Shake van Cabau

De best gesteste eiwit poeder/shake voor vrouwen!  Deze eiwit poeder is laag in calorieën en hoog in eiwitten, een goede aanvulling voor als je op dieet bent, verkrijgbaar in 4 smaken tegen een lage prijs. De Whey Protein bestaat voornamelijk uit wei-eiwitten. Naast eiwitten als hoofdingredient, is deze shake ook rijk aan vitamines & mineralen. Al deze ingrediënten samen dragen bij aan spierherstel- en groei, vetverbranding en ondersteuning aan je energiepeil.


Cabau Lifestyle Protein Shake


€ 39.95


Hoogwaardige eiwitten in een heerlijke shake. Met de Cabau Protein Shake kun jij gemakkelijk en overal een flinke dosis aan…


Meer informatie


7. Orangefit Proteine Poeder

Dit eiwitpoeder is geschikt voor veganisten. Hij is dus geheel plantaardig. Dit eiwitpoeder is gemaakt uit erwten eiwitten en is een toevoeging op je dagelijks voedingspatroon. De shake is te verkrijgen in vanillesmaak, erg lekker!


Orangefit Proteine Poeder


€ 34.85


Sport je graag of houd je simpelweg van een gezonde levensstijl? Onze vegan shakes zijn een bron van eiwitten, met…


Meer informatie


8. Eiwitten Maximaal Whey Protein van Kosso Nutrition

Dé eiwit shake om je eiwitten maximaal te houden. Deze eiwitten boost draagt bij aan de spiergroei om een echte kast te worden en ook zorgt het voor sneller spierherstel na een zware training. Dit eiwitpoeder heeft een hoog gehalte aan BCAA & glutamine, een heerlijke smaken, namelijk vanille, aardbei, banaan of chocolade en zorgt voor een sneller herstellingsproces!


Kosso Nutrition Eiwitten Maximaal – Whey Protein


€ 38.50


Eiwitten maximaal whey protein is zonder twijfel een van de lekkerste eiwitten shake op de gehele markt! Zoals de naam…


Meer informatie


Eiwitten, waarom hebben we die nodig?

Jouw sportprestaties hangt niet alleen af van de prestaties die jij in de sportschool levert. Het begint allemaal in de keuken, met de juiste maaltijden! Je kunt nog altijd super hard en gedisciplineerd in de sportschool aan het werk gaan, maar wanneer jij niet de juiste voedingsstoffen binnenkrijgt zal je na verloop van tijd weinig progressie boeken. Ik neem jullie nu dus ook mee naar de basisprincipes van de juiste voeding.

De juiste voeding begint allemaal bij de juiste voedingsstoffen. Zo heeft ons lichaam voedingsstoffen als koolhydraten, eiwitten, vetten, vitamines en mineralen. Deze voedingsstoffen spelen allemaal een belangrijke rol bij veel fysiologische functies die nodig zijn voor levensprocessen van de mens. Denk hierbij aan opbouw en reparatie van het lichaam, energievoorziening en het regelen van alle processen die in ons lichaam plaatsvinden. Ons lichaam is niet geheel in staat om die stoffen die hiervoor nodig zijn geheel zelf aan te maken, hier hebben we dan de essentiële voedingsstoffen voor nodig.

Eiwitten, koolhydraten en vetten zijn voedingsstoffen die ons lichaam nodig heeft om energie vrij te maken. Hiernaast zijn eiwitten ook essenstiel voor de aanmaak en opbouw van spieren en speelt het een belangrijke rol bij spierherstel, onderhouden eiwitten onze organen, zenuwstelsel, hormonen en enzymen in het bloed. De voordelen van eiwitten beperken zich dus niet alleen tot het opbouwen van spieren, eiwitten zijn dus ook nodig voor een groot tal een lichaamsfuncties.

Echter wanneer jij elke dag fanatiek aan het sporten bent, zal je met je voeding te weinig eiwitten binnenkrijgen om de aanmaak van spieren, spierherstel en het behoud van spieren te bevorderen. Het is dan dus een mogelijk om of je dagelijkse hoeveelheid eiwitinname met je voeding te verhogen of het nemen van een eiwitpoeder. Naast dat er veel aanbieders zijn binnen de eiwitpoeders, zijn er ook verschillende soorten eiwitpoeders te onderscheiden, namelijk Whey eiwitpoeder, caseïne eiwitpoeder en weight gainer eiwitpoeder.

eiwitpoeder

Soorten Whey eiwitpoeder

Whey is een bijproduct van de productie van kaas. Het wordt gedroogd en verwerkt tot de supplementvorm eiwitpoeder. Het resultaat van dit proces is een geschenk voor de sporter: een compleet eiwit in poedervorm. Afhankelijk van het proces zijn er 3 verschillende whey eiwitpoeders te onderscheiden, namelijk:

 • Concentrate, het meest voorkomende type whey eiwitpoeder. Whey eiwit concentrate heeft minder eiwit per gram dan de isolaat of gehydrolyseerde vormen vanwege minder verwerking. Dit zie je ook in de prijs terug, het is namelijk goedkoper dan de volgende twee varianten. Deze vorm van eiwitpoeder kan nog steeds koolhydraten bevatten in de vorm van lactose. Dus niet voor iedereen geschikt.
 • Isolaat.
  Wanneer je concentraat extra zuivert, ontstaat er een nog puurdere vorm van whey: isolaat. Het poeder bevat meer eiwit dan concentraat en bestaat voor meer dan 85 procent uit eiwit. Een ander voordeel van het zuiveren is dat isolaat daardoor minder koolhydraten (lactose) bevat, even als vetten en vezels.
 • Gehydrolyseerde eiwitpoeder.
  Hydrolisaat eiwitpoeder is de meest zuivere variant van whey. Deze vorm is extra bewerkt door enzymen en kan direct worden opgenomen door de darmen. Dit maakt dat hydrolisaat weinig tot geen koolhydraten, waaronder lactose, bevat en dus geschikt is voor personen die lactose-intolerant zijn.

Er is dus een groot verschil in de manier waarop deze eiwitsoorten door ons lichaam worden verwerkt en opgenomen. Hiernaast verschillen ze ook nog in smaak. Zo bevat de concentrate een hoeveelheid aan koolhydraten, eiwitten en vetten. Hierdoor smaakt de concentrate ook lekkerder. Deze poeder lost verder ook beter op in water en/of melk waardoor het gemakkelijk te drinken is. Maar voor de overige soorten kan je er natuurlijk ook voor kiezen om ze met bijvoorbeeld yoghurt/kwark te mixen of aan een andere maaltijd toe te voegen. Genoeg opties!

Caseïne eiwitpoeder

Caseïne is het belangrijkste type eiwit dat in zuivel wordt aangetroffen. Dit eiwit type vormt ongeveer 80% van het eiwitgehalte van koemelk. Omdat whey-eiwit snel door je lichaam wordt opgenomen, is het de perfecte eiwitbron na de training. Maar om je spieren te voorzien van van de essentiële voedingsstoffen die ze nodig hebben om spierweefsel te herstellen en weer op te bouwen, is het vaak verstandig om voor het slapengaan een caseïne-eiwitshake nemen. Caseïne wordt beïnvloed door de zure omgeving van de maag, waardoor deze langzaam verteert en aminozuren gedurende een lange periode beschikbaar komen voor de spieren.

De langzame vertering van caseïne maakt het een goede eiwitbron om gedurende de nacht aminozuren in je spieren te pompen om tijdens de slaap nieuwe droge spiermassa op te bouwen terwijl je lichaam herstelt van de effecten van training.

sporten met eiwitpoeder

Weight Gainer eiwitpoeder

Heb je ondanks het volgen van een goed trainingsschema en een eiwitrijk lifestyle consequent moeite met het opbouwen van spiermassa, is het misschien de moeite waard om een hoogcalorisch eiwitpoeder te overwegen. Een eiwitpoeder dat ook een grote hoeveelheid aan koolhydraten bevat. Deze producten staan ​​ook wel bekend als weight gainers en kunnen meerdere vormen van eiwitten bevatten. Naast eiwitten bevat het ook koolhydraten met snelle en langzame afgifte om je calorieverbruik drastisch te verhogen en op deze manier meer spiermassa op te bouwen.

Weight gainers worden meestal door bodybuilders tijdens een bulkfase gebruikt. Dit omdat ze tijdens een bulkfase zoveel mogelijk spiermassa willen toevoegen, zelfs als dat betekent dat ze wat extra vet moeten opslaan. Maar weigh gainers worden ook door serieuze atleten aan hun dagelijks voedingspatroon toegevoegd. Dit omdat ze zoveel calorieën verbranden door te trainen en niet een dagelijks calorietekort willen hebben. Het nemen van extra eiwitten heeft hiernaast een nog het voordeel dat je kunt profiteren van de extra energie die deze producten leveren om ervoor te zorgen dat je lichaam altijd een calorie-overschot heeft, zodat het de brandstof heeft om meer spieren te kweken.

Het nemen van een eiwitpoeder heeft zoals je al kunt lezen meerdere voordelen. Ik som ze nog even voor jullie op!

Voordelen eiwitpoeder

 • Het stimuleert spieropbouw.
 • Het behouden van spiermassa.
 • Bevorderen spierherstel.
 • stimuleren van jouw metabolisme.
 • Eiwitpoeders worden vaker gebruikt bij diëten, dit omdat het toevoegen van eiwitpoeders aan je dagelijkse voedingspatroon sneller zorgt voor een voller gevoel.
 • Eiwitpoeders zijn makkelijk en snel, vooral als je geen tijd hebt om een eiwitrijke maaltijd op tafel te toveren.
 • Draagt bij aan een verlaging van de bloeddruk
 • Werkt stress verlagend

Eiwitpoeders zijn een toevoeging op jouw voedingspatroon. Heb je dus moeite met toenemen van voldoende eiwitten, doordat je bijvoorbeeld te weinig eet, veel sport, niet de juiste voedingsmiddelen binnenkrijgt etc. kan het een optie zijn om een eiwitpoeder aan te schaffen. Een eiwitpoeder is geen maaltijd vervanger, echter is het wel gemakkelijk toe te voegen aan je dagelijks voedingspatroon. Zo bestaan er verschillende recepten waarin je jouw eiwitpoeder kunt verwerken! Graag deel ik mijn favoriete recept met eiwitpoeder met jullie!

Recept met eiwitpoeder

Eiwitpoeder kan je natuurlijk in elke maaltijd verwerken, denk hierbij aan de verwerking van jou lieveling eiwitpoeder in je yoghurt, kwark, smoothie, havermout, chocolade mug cake, bananenbrood, maar mijn favoriet blijft toch echt de eiwitpoeder pannenkoeken!

recept met eiwitpoeder

Ingredienten:

 • 3 eieren
 • 1 scoop eiwitpoeder (vanille/chocolade/banaan,… etc. Dit kan jezelf kiezen!)
 • 1 banaan
 • snufje kanaal
 • eventueel extra toevoegingen: pure hagelslag, pindakaas, bevroren fruit als framboos en/of bosbessen
 • Topping: kwark en/of vers fruit, agavesiroop

Bereiding:

 • Snij de banaan in plakjes, bewaar de helft
 • Gooi de andere helft van de banaan in de blender samen met de eieren. Meng tot een glad beslag
 • Voeg het eiwitpoeder hier aan toe en meng totdat er geen klontjes meer zichtbaar zijn
 • Warm een beetje olie op in de pan, zorg ervoor dat de olie goed warm is
 • Neem 2 eetlepels van het beslag en bak de eiwit pannenkoek ongeveer 2 minuten per kant totdat er een krokant laagje ontstaat. Maak de pannenkoeken niet te groot en natuurlijk niet te dik want dan zullen ze niet gaar zijn maar wel aanbakken.
 • Beleg de Whey pannenkoeken eventuele toppings en de plakjes banaan die je bewaard hebt.https://mind-setters.com/beste-eiwitpoeder/