De beste 12 boeken over gezondheid


Jij bent vastberaden om aan je gezondheid te werken! Gelukkig ben je niet alleen. Talloze anderen hebben dezelfde wens gehad en hebben succes. Zij zijn nu klaar om jou te ondersteunen op jouw reis naar een gezonder leven. In dit artikel vind je de top 12 boeken over gezondheid die momenteel op de markt verkrijgbaar zijn. Het mooiste van alles; dit artikel bevat een aanbeveling(en) voor een uitstekend emotioneel gezondheid boek dat je kan helpen om je welzijn te verbeteren.

1.      De gouden gezondheidsgids – Richard de Leth

We hebben allemaal goede bedoelingen met elkaar en voor elkaar. Je doet je best, maar helaas worden we tegenwoordig steeds dikker, zwakker en zieker. Richard de Leth behandelt in dit boeken alle belangrijke gezondheidsaspecten zoals eten, bewegen, ontspannend, relaties, bioritme, giftige stoffen en mindset. Dit is niet zomaar een boek over gezondheid, dit boek verandert levens.


De gouden gezondheids gids, Richard de Leth


€ 27.00


De mens krijgt bij de geboorte helaas geen handleiding. Het gevolg is dat de moderne mens met beste intenties leeft,…


Bekijk op Bol.com


2.      Heel – Vilna van Betten

Emotionele gezondheid leidt tot fysieke en verergerde mentale problemen. In dit boek deelt Vilna een geheim met je: binnen in jou zit een hele sterke kracht waarmee je jezelf kunt genezen van mentale of lichamelijke problemen. Als genezing niet vanzelf gebeurt, heb je heling nodig. Denkpatronen en onverwerkte emoties kunnen vast blijven hangen in je lichaam. Je bent bijvoorbeeld snel boos, verdrietig, angstig en hebt dit niet onder controle. Er bestaan genoeg tips hoe je bijvoorbeeld minder snel boos kan worden, maar soms gaat het ook een laag dieper.

Door jezelf te resetten, kun je je lichaam en geest weer herstellen. Vilna heeft haar eigen methode ontwikkeld de Body & Mind Reset, waarmee ze al duizenden mensen heeft geholpen om van hun klachten af te komen. In dit emotionele gezondheid boek kun je de methode volgen en jezelf bevrijden. Ben jij de volgende die het probeert?


Heel


€ 22.50


In “Heel” deelt Vilna een krachtig geheim met jou: het vermogen om jezelf te bevrijden van mentale of fysieke klachten…


Bekijk op Bol.com


3.      De Wim Hof methode – Wim Hof

Dat het nemen van een ijsbad goed is voor je lichaam en geest, heeft Wim Hof al goed kunnen verspreiden naar de wereld. In dit boek ‘Wim Hof methode’ vertelt Wim Hof dat het ook goed is voor je innerlijke spirit. Hij vertelt zijn verhaal en zijn methode. Met deze methode leer je hoe je kou, ademhaling en mindset kunt gebruiken om controle te krijgen over je geeft en stofwisseling. De methode is voor iedereen toegankelijk en wordt ondersteund door wetenschappelijk bewijs. Tijd om het bad te nemen? Dit is een waar positieve gezondheid boek die zeker benoemd mag worden!


De Wim Hof methode


€ 24.50


In zijn nieuwe boek ‘De Wim Hof Methode’ deelt Wim Hof op aangrijpende en gepassioneerde wijze zijn verhaal. Hij legt…


Bekijk op Bol.com


4.      De voedselzandloper – Kris Verburgh

Ouder worden hoeft niet meer erg te zijn! In dit overzicht van boeken over gezondheid, laat ik je zien dat je ook ouder kan worden met een jong lichaam. Zo denkt Kris Verburgh er ook over. In dit boek laat ze zien waarom gezond eten zo belangrijk is om je lichaam jong te houden en ziektes te voorkomen. Ze werkt aan een preventieve strategie om zonder ziektes en fysieke klachten oud te worden. Ze introduceert een innoverend model voor gezonde voeding met als bijkomend voordeel; een gezond eetpatroon met gewichtsverlies!


De voedselzandloper


€ 20.99


‘De voedselzandloper’ biedt inzichten in gezond eten gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek. Het benadrukt het belang van voeding voor het behoud…


Bekijk op Bol.com


5.      Jouw krachtige brein – Charlotte Labee

Dit mentale gezondheid boek, ‘jouw krachtige brein’, helpt je om antwoorden te vinden op vragen over de verbinding tussen je gedachten en gevoelens, allemaal vanuit je eigen krachtige energie. Het bevat persoonlijke verhalen van Charlotte en biedt waardevolle oefeningen om beter in contact te komen met jezelf. Je leert hoe je door bewustzijn en zelfliefde je leven positief kunt veranderen en meer controle kunt krijgen. Het boek behandelt ook praktische onderwerpen, zoals het omgaan met emotionele problemen en het openen van je hart. Het biedt antwoorden op vragen over spiritualiteit en persoonlijke groei.


Jouw krachtige brein


€ 22.99


In dit boek deelt Charlotte haar persoonlijke verhaal en de intense gebeurtenissen die uiteindelijk hebben geleid tot vele positieve wendingen…


Bekijk op Bol.com


6.      Mindgym – Wouter de Jong

Nog een mooie, emotionele gezondheid boek die ik graag wil toelichten is ‘Mindgym’ van Wouter de Jong. Hierin lees je hoe je in 12 weken je mentale conditie kunt verbeteren. Naast goed bewegen en eten, is het belangrijk om mentaal sterk te zijn. Dit boek mogen we dus niet vergeten in onze lijst over boeken over gezondheid. Het combineert wetenschappelijke inzichten met praktische oefeningen en zit vol met leuke verhalen, quotes en interessante feitjes. Zeker een boek om op je boekenplank te leggen!


Mindgym – Wouter de Jong


€ 21.99


Bij het verzorgen van jezelf denken we vaak aan veel bewegen en gezond eten, maar echt lekker in je vel…


Bekijk op Bol.com


7.      Overwin je angsten uit vorige levens – Ainslie MacLeod

In dit mooie gezondheidsboek ruim je angsten op door middel van het herkennen welke angsten uit vorige levens je tegenhouden en het omdraaien van deze angsten. Hierdoor wordt de invloed verminderd van angst die jou heeft tegengehouden. Grote angsten uit vorige levens kunnen je blijven achtervolgen, zelfs door verschillende levens heen.

In dit artikel, die ik je ook van harte aanraad om te lezen, vind je boeken over geluk. Perfect voor diegenen die hard hebben gewerkt aan hun emotionele gezondheid en hun geluk prioriteren.


Overwin je angsten uit vorige levens


€ 24


Wees niet langer bang voor het leven en ga op een spirituele transformatiereis met Ainslie MacLeod in ‘Overwin je angsten…


Bekijk op Bol.com


8.      Topfit – Henry Schut

Henry, die je wellicht kan van de cover van Men’s Health, heeft de fitste periode van zijn leven bereikt na zijn veertigste. Een fulltimebaan en een gezin met jonge kinderen waren niet langer meer gevalideerde excuusjes. In dit boek geeft hij uitgebreid antwoord op “hoe doe je dat” door ervaringen te delen over het bereiken van sportieve doelen. Henry biedt praktische adviezen, inclusief complete trainingsschema’s, voedingsinformatie en de psychologische aspecten van fit blijven. Dit is een van de gezondheidsboeken waarbij theorie en praktijk worden gecombineerd. Hier ben ik zelf een grote fan van!


Topfit


€ 23.99


‘Hoe doe je dat?!’ is de vraag die Henry Schut vaak krijgt sinds hij op de cover van Men’s Health…


Bekijk op Bol.com


9.      16:8 met intermitting fasting naar een gezonder gewicht – DR. Servaas Bingé

Intermitting fasting, wat is het precies en wat kan het je bieden? Tussen onze gezondsheidsboeken kan dit boek zeker niet ontbreken. In het boek legt Bingé uit hoe vasten, ondanks tegenstrijdige adviezen van sommige diëtisten, wetenschappelijk onderbouwd verschillende gezondheidsvoordelen biedt. Denk aan voordelen zoals spieropbouw, gewichtsverlies, versterking van het immuunsysteem en vertraging van het verouderingsproces.

Hij introduceert de 16:8 methode, waarbij men 16 uur vast en binnen een tijdspanne van 8 uur eet. In dit boek vind je een stappenplan en recepten om zelf met intermitting fasting te beginnen.


16:8 – Met Intermittent Fasting naar een gezonder gewicht


€ 22.99


Intermittent fasting, ook wel bekend als vasten, is wereldwijd een van de meest populaire eetpatronen geworden. Maar hoe kan het…


Bekijk op Bol.com


Beetje sceptisch? Dit kan natuurlijk. Bekijk dan deze video waarom intermitting fasting niet voor iedereen werkt!

10. Het geheim van levenskracht – Rajshree Patel

Het mentale gezondheid boek dat veel impact heeft gemaakt op mensen is het boek van Rajshree Patel ‘het geheim van levenskracht’. Dit emotionele gezondheid boek is een praktisch boek dat zich focust op het benutten van je innerlijke energiebronnen.

Patel gebruikt haar uitgebreide ervaring in mindfulness, meditatie en ademhalingstechnieken om lezers te leren hoe ze hun onbegrensde potentieel kunnen bereiken. Patel gebruikt haar uitgebreide ervaring in mindfulness, meditatie en ademhalingstechnieken om lezers te leren hoe ze hun onbegrensde potentieel kunnen bereiken.


Het Geheim van Levenskracht – Rajshree Patel


€ 21.95


Het Geheim van Levenskracht biedt praktische tips waarmee je optimaal kunt profiteren van de onuitputtelijke bron van levensenergie. In dit…


Bekijk op Bol.com


11. Groeipijn – Ray Klaassens

“Groeipijn” is het openhartige levensverhaal van Ray Klaassens, waarin hij de moeilijkheden en avonturen van zijn leven deelt. Het boek traceert Ray’s reis van zijn jeugd in Helmond tot zijn ervaringen in extreme en gevaarlijke situaties als commando en inlichtingenofficier. Hij heeft in diverse uitdagende omgevingen gediend.

Deze ervaringen onderstrepen zijn overtuiging dat ware groei plaatsvindt buiten de comfortzone en dat dit proces discipline, doorzettingsvermogen en moed vereist. Het boek, waarbij mentale gezondheid niet ontbreekt, benadrukt dat groei een continu proces is dat inspanning vereist en soms pijnlijk kan zijn.

12. The gifts of imperfection – Brené Brown

Dit boek om je emotionele gezondheid te verbeteren is de laatste in de lijst, maar zeker niet de minste! Het boek “The Gifts of Imperfection” van Brené Brown heeft wereldwijd meer dan twee miljoen exemplaren verkocht en is in vijfendertig talen vertaald.

Dit boek biedt niet alleen inzichten, maar transformeert deze via tien richtlijnen voor een ‘wholehearted’ leven naar praktische dagelijkse oefeningen. Deze richtlijnen helpen niet alleen om de praktijken te begrijpen die ons leven en dat van onze families kunnen veranderen, maar ze adresseert ook de onhaalbare en zelf saboterende verwachtingen die ons in de weg staan.

Samengevat boeken over gezondheid

Hier stopt het natuurlijk niet. Terwijl deze boeken over gezondheid een goede eerste stap kunnen zijn naar een gezondere levensstijl, kan begeleiding van een coach een extra toegevoegde waarde bieden. Een coach kan je persoonlijke begeleiding bieden, afgestemd op jouw specifieke behoeften en doelen.

 In onze uitgebreide lijst van coaches vind je mogelijk de juiste coach die jouw gezondheid tot het volgende level kan brengen. Of je nu op zoek bent naar begeleiding bij het verbeteren van je voeding, beter omgaan met stress of het ontwikkelen van een gezondere mindset, onze coaches staan voor je klaar. Bekijk hier ons overzicht van Mindsetters coaches.https://mind-setters.com/boeken-over-gezondheid/