De 5 verschillende reiki symbolen en hun betekenis


In een eerder geschreven blog werd al eens uitgelegd wat Reiki is en welk effect een Reiki behandeling voor jou kan hebben. Tijdens een Reiki behandeling maakt de behandelaar gebruikt van reiki symbolen. Reiki symbolen zijn symbolen die ingezet worden bij het sturen van universele energie. Door een reiki therapeut worden deze reiki symbolen gebruikt om een sterke verbinding te creëren met het universum.

Binnen de reiki worden momenteel nog 5 reiki symbolen toegepast. Ik zal ze hieronder één voor één toelichten!


Het Grote Boek der Reiki Symbolen


€ 79.50


De klassieke symbolen van het Usui-systeem der natuurlijke genezing – beter bekend als ‘Reiki’ – bekleden een sleutelpositie in deze…


Meer informatie


De reiki symbolen

Cho Ku Rei

Het eerste reiki symbool is de Cho Ku Rei. De uitspraak van dit symbool luidt als volgt: ‘Sjo Koe Reé’. Dit symbool wordt ook wel het krachtsymbool genoemd en heeft ook wel de bijnaam ‘lichtknop’. Dit omdat het ons met de energie verbindt als een lichtknop die wordt omgedraaid. Met dit symbool wordt de kracht van de universele krachtenenergie nog meer versterkt. Door het gebruik ervan wordt de behandeling versterkt en heb je in een behandeling minder tijd nodig om gewenste effect te behalen.

reiki symbool

De betekenis van dit reiki symbool is:

Verbind de energie in eenheid,
verbind de Chi en de ziel,
plaats de energie hier,
De energie is hier.

Effect van het toepassen van het symbool:

Door het krachtensymbool tijdens een reiki behandeling in te zetten kan het helpen de reiki te laten beginnen met stromen. Het kan verder helpen om negatieve weerstandspatronen te overwinnen. Als je dit reiki symbool op een bepaald gebied gebruikt kan het ook pijn verlichten.

Sei He Ki

De Sei He Ki reiki symbool is het symbool voor mentale genezing en liefde, het mentaal emotionele symbool. Het blokkeert blokkades om weer terug in balans te komen. Met behulp van dit symbool kan je naar een dieper en vaak voor ons onbekend gebied sturen, waardoor we ons lossen kunnen maken van negatieve ervaringen die diep in ons geworteld liggen. Dit reiki symbool/mantra wordt uitgesproken als: ‘Sai-hé-ki’ en heeft de volgende betekenis.

reiki symbool

De betekenis van dit reiki symbool is:

Ik ben de boog,
de pijlen.
het doel.

Vanuit het Boeddisme gaat men ervan uit dat alle fysieke klachten een emotionele en/of mentale tegenhanger hebben. Je kunt dus ook zeggen dat elke emotie een een fysieke tegenhanger heeft. Dit doet zich zowel voor wanneer je je emoties uit, maar juist ook op momenten wanneer je niet in staat bent om je emoties te uiten. Denk hierbij aan het bekende fenomeen van het hebben van een brok in je keel. Wanneer iemand langdurig zijn emoties niet uit, kunnen zich lichamelijke klachten manifesteren die in eerste instantie helemaal niks met de emotie te maken heeft. Het is dan ook moeilijk om de lichamelijke klachten aan te pakken wanneer er niet naar de grondslag van het probleem, de emotie, wordt gekeken. Het reiki symbool Sei He Ki is een krachtig middel op vooral op emotioneel gebied te helen. Verder kan Sei He Ki ook gebruikt worden voor zuivering. Dit kan zowel met producten als het zuiveren van een omgeving van negatieve energie.

Hon Sha Ze Sho Nen

De uitspraak van dit reiki symbool is als volgt: ‘Hon-sja-zè-sjo-nèn’. Dit reiki symbool wordt ook wel het afstandssymbool genoemd.

reiki symbool 3

De betekenis van dit reiki symbool is:

Geen verleden, heden of toekomst,
De Boeddha in mij reikt de Boeddha in jou
om verlichting en vrede te bevorderen
je bent onbeperkt en onbegrensd
je bent.

  • Geen verleden, geen heden, geen toekomst”, en:
  • “De brug tussen hemel en aarde”, en:
  • “De Christus in mij erkent de Christus in jou”.

Het zijn allemaal omschrijvingen die iets zeggen over het overstijgen van afstand, ruimte en tijd. Het symbool wordt vaak ook gebruikt om reiki te geven door de tijd, door de ruimte en over afstand. Echter de meest effectieve toepassing van dit symbool is wanneer het ingezet wordt tijdens een behandeling dat zich richt op het helen van karma. Het helen hiervan betekent dat trauma’s zich in het heden zich opnieuw kunnen programmeren waardoor de toekomst letterlijk veranderd.

Hon Sha Ze Sho Nen biedt na Sei He Ki de volgende stap in het helingsproces, doordat het werkt met de bewuste geest, met het mentale lichaam en zich verder richt op het maken van nieuwe keuzes en het uitzetten van nieuwe acties.

Dai Ko Myo

De Dai Ko Myo betekent verlichting, of helder schitterend licht. Dit reiki symbool/mantra wordt uitgesproken als: ‘Dai-Koo-Mioo’.

reiki symbool

Dit symbool is ook wel bekend als het master reiki symbool. Dit is het meest heilige symbool van alle reiki symbolen. Het heeft namelijk de grootste vibratie en de grootste transformatieve kracht.

Dit symbool wordt niet altijd ingezet en mag alleen gebruikt worden door een echte reiki master. Dit omdat het je in staat stelt om verbinding te maken met het universum, maar heb je natuurlijk wel een aantal tools voor nodig.

Raku

Het vijfde en laatste symbool is Raku, dit reiki symbool wordt ook wel vuurslang genoemd. Je spreekt het uit als ‘Raakou’.

reiki symbool

Om een echte reiki master te worden is dit het laatste symbool waarover je moet beschikken. Dit symbool wordt voornamelijk gebruikt om een reiki behandeling af te sluiten. Om de Raku te openen dien je een bepaalde handeling uit te voeren, maar vergeet niet om de Raku ook weer te sluiten! doe je dit niet, dan zal de ontvanger energetisch open blijven staan. Doe dit dus niet zomaar, weet waaraan je begint en laat je opleiden door een juiste reiki master.

Raku kan ook gebruikt worden om de energieën van de gever en de ontvanger na afloop van de reiki behandeling weer te scheiden.

Reiki symbolen samengevat

Reiki is een vorm van alternatieve geneeskunde die gericht is op het stimuleren van de natuurlijke genezingskracht van het lichaam. Er zijn verschillende niveaus van Reiki-praktijk, en op elk niveau worden verschillende Reiki-symbolen geïntroduceerd. Er zijn vijf belangrijke Reiki-symbolen die worden gebruikt om de energie van Reiki te versterken en te sturen.
Wil je meer weten over reiki? Of heb je na het lezen van deze blog interesse gekregen om een reiki cursus of behandeling te ervaren? Neem eens een kijkje bij de reiki behandeling van Vianovalis in Limburg.https://mind-setters.com/reiki-symbolen/