De 4 beste tips om te beginnen met ondernemen


Altijd al gedroomd van een eigen onderneming hebben? Je bent zeker niet de enige. Een onderneming starten is waar velen tegenwoordig van dromen. Je hebt de vrijheid, creativiteit en onafhankelijkheid in je eigen bedrijf, die je in loondienst niet of nauwelijks hebt. Het liefst zou je inpakken en je baan opzeggen. Het is tijd om je eigen bedrijf te beginnen. De sprong in het ondernemerschap wagen kan zowel opwindend als beangstigend zijn. Opwindend, zoals de zaken die genoemd zijn (denk aan vrijheid, creativiteit en onafhankelijkheid), maar ook beangstigend. Er zijn verschillende risico’s verbonden aan het starten van je eigen onderneming. Daarom kan het spannend zijn om te starten en in dit artikel geven we je waardevolle inzichten en de 4 beste tips om te beginnen met ondernemen. Ideaal voor als je nieuw bent in deze wereld en de moed verzamelt om te gaan ondernemen.

De moed om te beginnen met ondernemen

Je hebt zeker moed nodig om te beginnen met ondernemen. Een goed idee vereist een goede voorbereiding. Het maakt niet uit waar je geld mee wilt verdienen, online handel, cosmetica of horeca, een eigen bedrijf vereist moed en vastberadenheid. Ben je bereid om uit je comfortzone te stappen en risico’s te nemen op persoonlijk en financieel gebied? Je zult te maken krijgen met tegenslagen en dit is zeker niet zonder slag of stoot.

Het is daarom van het grootste belang dat je je drijfveer achter het ondernemerschap helder krijgt. Waarom wil je ondernemer worden? Is het de vrijheid om eigen baas te zijn? Het nastreven van je passie? De financiële mogelijkheden? Om zelfstandig te werken, bijvoorbeeld vanuit het buitenland? Voor iedereen kunnen de drijfveren verschillend zijn, maar het zal je motiveren, zelfs in moeilijke tijden. Zonder drijfveer weet je niet waarvoor je het doet, waarom je de tegenslagen wilt overwinnen en wat het einddoel is. Daardoor is de kans groter dat je opgeeft en de easy-way-out kiest. Wil je kunnen ondernemen als een baas? Het volgende boek staat vol met inspirerende ondernemersverhalen waardoor jij je dromen gaat behalen!


Ondernemen als een baas


€ 21.99


Tinkeren houdt in dat je experimenteert en ontdekt wat je leuk vindt. Hosselen gaat over het vinden van manieren om…


Ontdek de beste prijs


Eigenschappen van een succesvolle ondernemer

Problemen kun je niet even inpakken en opsturen naar je aartsvijand. Als je de moed hebt gevonden om te gaan ondernemen, zul je ook eigen initiatief moeten tonen. Je zult een sterk  probleemoplossend vermogen moeten hebben. Ondernemerschap gaat namelijk gepaard met ups-and-downs. Je zult successen ervaren, maar zeker ook tegenslagen en het vermogen om daarmee om te gaan, zal van jou een succesvolle ondernemer maken. Ondernemers hebben doorzettingsvermogen en houden vast aan hun visie voor de toekomst. Als je snel opgeeft, is het ondernemerschap niets voor jou óf is je visie niet sterk genoeg. Ze werken vaak aan een stoïcijnse mindset om problemen op de juiste manier aan te pakken. benieuwd naar wat stoïcisme is? Lees er hier meer over.

De beste ondernemers dromen al jaren van een visie voor hun concept, idee en/of bedrijf. Ze weten wat ze willen, stellen doelen en passen zich daarop aan. Ze hebben een groot aanpassingsvermogen. Wanneer zich problemen of kansen voordoen, zullen er bijvoorbeeld aanpassingen en veranderingen in taken en verantwoordelijkheden nodig zijn.

Tips om te starten met ondernemen

Je hebt een supergaaf idee voor je eerste eigen bedrijf. Je wilt bijvoorbeeld rode lippenstift verkopen. Jouw idee is om een packaging machine van Ecobliss te bestellen, waarmee je de mooiste verpakkingen kunt laten maken. Dit kost tijd, geld en energie. Het is slim om te na te denken over alle dingen die je dan moet doen en nodig hebt voordat je dit idee uitvoert. Wij zetten de beste tips voor je op een rij:

Identificeer je niche

Voordat je begint, is het cruciaal om je niche te identificeren. Wat is jouw expertisegebied? Heel veel bedrijven verkopen al rode lippenstift, wat is er speciaal aan jouw rode lippenstift? Is het bijvoorbeeld de kleur rood die onderscheidend is, of de prijs die de lippenstift betaalbaar maakt? Je kunt ook denken aan de textuur of je maakt een long-lasting lippenstift die 24 uur blijft zitten. Geef zoveel mogelijk aan in welke niche je zit, zodat duidelijk is waarom je onderscheidend bent.

Bepaal je doelgroep

Voor wie maak je de rode lippenstift? Het bedrijf fenty beauty, dat in 2017 werd opgericht door Rihanna, heeft de eerste successen geboekt met haar make-up. Ze maakte een foundation dat onderscheidend werd door de verschillende huidtintkleuren in de make-up. Donker- of licht getinte vrouwen hadden het moeilijk om een passende kleur te vinden voor hun foundation. Rihanna was zelf een van deze vrouwen. Ze identificeerde het probleem (te weinig foundationkleuren), haar doelgroep werd duidelijk (vrouwen met een donkere- of lichte huidskleur) en ze creëerde een oplossing voor deze groep. De foundation werd gelanceerd met 40 kleuren en de collectie is nu uitgebreid naar 50 kleuren.

Maak een businessplan

Zorg voor helderheid en structuur in het begin van je ondernemersreis. Definieer doelen en strategieën en zorg ervoor dat het duidelijk is waar alles naartoe leidt. Wat zijn je financiële verwachtingen, wat wil je bereikt hebben in 1 jaar en hoe ga je dit bereiken? Zorg dat de waarom, wat, hoe en wanneer duidelijk worden in het businessplan. Implementeer een sterk merk in het plan. Dit betekent dat je duidelijk hebt wat je merkidentiteit is, denk dan aan logo, naam en boodschap.

Marketing

Goede marketing is essentieel voor een bedrijf. Denk aan een website, social media en samenwerkingen met andere grotere bedrijven. Je website is je visitekaartje, social media is in dit digitale tijdperk een must. Wees actief met het werken aan deze platformen. Samenwerkingen zorgen er ook voor dat je bedrijf in een korte tijd snel kan groeien. Onthoud, “your network is your net worth”. Omring je met de juiste mensen want dit laat je sneller groeien in je professionele leven. De juiste mensen geven tips over hoe jij je kan voorbereiden op risico’s en problemen kan aanpakken. Zoek mentoren, partners en vrienden die je kunnen ondersteunen en inspireren. Met dit netwerk kan je gebruik maken van elkaars contacten en social media. Meer willen weten over marketing? Wij raden je zeker aan om dit boek te lezen!


De Online Marketing Tornado


€ 20.00


Het internet biedt talloze kansen, maar hoe voorkom je dat je als ondernemer overweldigd raakt door alle mogelijkheden? Hoe zorg…


Ontdek de beste prijs


Conclusie

Kortom, het inpakken en wegwezen kan de eerste stap zijn naar een opwindende reis vol zakelijke mogelijkheden. Het is duidelijk geworden dat de moed om risico’s te ondernemen en het vermogen om met problemen om te gaan, een cruciale rol speelt. Met deze tips ben je klaargestoomd en heb je de moed kunnen vinden om te gaan beginnen. Het is belangrijk om te weten dat of je nu een gevestigde ondernemer bent die op zoek is naar nieuwe uitdagingen, of iemand die net is begonnen, iedereen ervaart angst. Moed betekent niet dat je geen angst hebt, maar dat je bereid bent om die angst te overwinnen voor groei en succes.https://mind-setters.com/4-beste-tips-om-te-beginnen-met-ondernemen/