Boxspring kopen: 3 aandachtspunten – Vrouwpedia


De boxspring is door de jaren heen uitgegroeid tot een van de populairste bedden van deze tijd. Het grootste verschil tussen een boxspring en een ‘gewoon’ bed is dat je hiermee over een veel groter ligcomfort beschikt. Daarnaast wordt de boxspring meestal als volledige set geleverd en hoef je dus niet meer apart een lattenbodem en matras erbij te kopen. Je kunt de boxspring volledig naar wens samenstellen, waardoor deze volledig wordt afgestemd op jouw lichaam en specifieke eisen.

Bij DeBoxspringspecialist Waddinxveen vind je boxsprings in alle soorten en maten. Heel fijn om over een grote hoeveelheid mogelijkheden te beschikken. Toch maakt dit het er niet altijd gemakkelijker op. Want hoe kies je de juiste boxspring als er zoveel verschillende opties zijn? Waar let je op? In dit artikel hopen we je graag een beetje op weg te helpen aan de hand van de volgende drie belangrijke aandachtspunten.

  1. Grootte van de boxspring bepalen

Allereerst is het belangrijk om de grootte van de boxspring te bepalen. Hierbij moet je uiteraard eerst rekening houden met de beschikbare ruimte in de slaapkamer. Helaas is niet iedereen gezegend met een gigantische slaapkamer, dus een groot formaat past niet overal. Let er in elk geval op dat er voldoende loopruimte om het bed aanwezig blijft. Ook is het natuurlijk fijn als er nog andere meubels in de slaapkamer geplaatst kunnen worden, dus dat het bed niet direct de volledige ruimte opvult.

Houd daarnaast ook rekening met de persoonlijke wensen en slaapomstandigheden. Het maakt bijvoorbeeld nogal verschil of je alleen of met een partner slaapt. Daarnaast vindt de een het fijn om over veel ruimte in bed te beschikken, terwijl een ander zich juist meer geborgen voelt in een compact formaat. Dan zijn er ook nog mensen die bijvoorbeeld regelmatig met hun kinderen in bed slapen. Dan is het wel zo prettig om over een extra breed bed te beschikken, zodat iedereen voldoende ruimte heeft om comfortabel te kunnen slapen.

Op basis van bovenstaande vragen, bepaal je eenvoudig hoe groot het bed minimaal moet zijn.

  1. Welke stijl past bij mij?

Boxspring kopen? Wees je dan bewust van de grote hoeveelheid uitvoeringen die verkrijgbaar zijn. De stijl van de boxspring bepaalt natuurlijk ook voor een groot deel de uitstraling in de gehele slaapkamer. Kies voor een boxspring die past bij de rest van het slaapkamer interieur. Hoe zou je deze omschrijven? Is je slaapkamer landelijk, industrieel, modern of minimalistisch? En welke stijl boxspring zou hier dan bij passen?

Kom je er echt niet uit? Vraag dan om advies in de winkel.

  1. Budget

De prijs is natuurlijk nooit het leukste onderdeel om over na te denken. Toch is het wel belangrijk om rekening mee te houden. Want hoe groot is jouw budget? Het voordeel van boxsprings is dat ze in alle soorten, maten en ook prijscategorieën verkrijgbaar zijn. Er is er dus altijd wel één die binnen het gestelde budget past. Je hebt boxsprings van slechts een paar honderd euro tot duizenden euro’s. Er is dus voor ieder wel wat wils te vinden. Wel goed om hier van tevoren over na te denken, zodat het eenvoudiger is om het grote aanbod te filteren.https://vrouwpedia.nl/boxspring-kopen-3-aandachtspunten/