Boob positivity – Vrouwpedia


Body positivity gaat verder dan alleen maar tevreden zijn met je uiterlijk; het gaat ook over het koesteren van een positieve relatie met je lichaam en het respecteren van je eigen grenzen. Het betekent dat je jezelf toestaat om te genieten van diverse voedingskeuzes en fysieke activiteiten, zonder schuldgevoel of schaamte. Daarbij zijn de borsten belangrijke items wat betreft de body positivity, er is namelijk veel onzekerheid als het aankomt op de borsten. Dan wel zijn ze te klein, te groot of er is bijvoorbeeld nog maar één borst vanwege een borstamputatie.

Kies voor boob positivity

Naast het kiezen van de juiste bh en kledingstijl is het omarmen van body positivity een essentieel aspect van je zelfvertrouwen en welzijn. Body positivity gaat over het waarderen en accepteren van je lichaam zoals het is, ongeacht de maat, vorm of uiterlijk. Het is een beweging die streeft naar het doorbreken van onrealistische schoonheidsidealen en het bevorderen van zelfliefde en eigenwaarde.

Of je nu grote, kleine of normale borsten hebt, het is belangrijk om te onthouden dat elk lichaam uniek is en waarde heeft. Het vergelijken van jezelf met anderen kan leiden tot negatieve gedachten en gevoelens van onzekerheid. In plaats daarvan is het essentieel om je te richten op wat je lichaam voor je doet en de positieve aspecten ervan te omarmen.

In een wereld die vaak wordt gedomineerd door gefotoshopte beelden en onrealistische standaarden, is het belangrijk om bewust te zijn van de invloed van media op ons zelfbeeld. Het volgen van body positive influencers en het blootstellen aan diverse lichaamstypes in de media kan helpen om een gezonder en realistischer beeld van schoonheid te omarmen.

Het is ook van cruciaal belang om mensen in je leven te hebben die je steunen en aanmoedigen om jezelf te zijn. Praat openlijk over zelfliefde en body positivity met vrienden, familie en geliefden, en creëer een omgeving waarin iedereen wordt aangemoedigd om zichzelf te omarmen.

Onthoud dat zelfvertrouwen en welzijn voortkomen uit innerlijke overtuigingen en gevoelens, en niet alleen uit externe goedkeuring. Je verdient het om je comfortabel en zelfverzekerd te voelen, ongeacht je uiterlijk. Body positivity is een reis naar zelfacceptatie en liefde, en het is een reis die elke stap waard is.

Beste BH

Vrouwen met grote borsten hebben vaak behoefte aan bh’s die voldoende ondersteuning bieden en tegelijkertijd comfortabel zijn. Een bh met brede bandjes en een stevige beugel kan de juiste keuze zijn. Het is belangrijk om de juiste maat te kiezen om pijn en ongemak te voorkomen.

Bij het kiezen van kleding voor grote borsten is balans de sleutel. Tops met een V-hals om het decolleté te benadrukken en het silhouet in evenwicht te houden, zijn populair. Drukke patronen worden vaak ook vermeden op het borstgebied. Niet vreemd, want met effen kleuren zorg je voor een meer algemene uitstraling. Laat je alleen niet weerhouden om een minder stevige bh te dragen, of geen, of een druk shirt met een ronde hals, als dat is wat je graag wilt. Boob positivity gaat ook over acceptatie, ongeacht wat anderen eventueel vinden.

Voor vrouwen met kleine borsten kan een push-up bh een geweldige optie zijn om extra volume en vorm te creëren. Ook bh’s met kanten details of ruches kunnen een illusie van grotere borsten geven. Bij het kiezen van kleding is het voor vrouwen met kleine borsten slim om te spelen met texturen en lagen. Tops met franjes, ruches en details op de borst kunnen helpen om meer volume te creëren. Haltertops en bandeau-stijlen geven vaak ook een voller effect. Als je wel graag wil dat je borsten zo optimaal naar voren komen volgens de universele kijk op schoonheid, weet je dus wat je kunt doen. Alleen laat je ook hier weer niet beletten om iets anders te doen, als dat goed voelt voor jou. Vind je het prettig dan kun je ook kiezen voor een bh met vulling.

Voor vrouwen met een gemiddeld formaat borsten zijn er tal van bh-opties beschikbaar. Een T-shirt bh voor dagelijks comfort, een plunge bh voor lage decolletés, en een sport bh voor actieve dagen kunnen allemaal nuttig zijn. Vrouwen met normale borsten kunnen verschillende stijlen met gemak dragen. Van hooggesloten tops tot diepe decolletés, het is allemaal een kwestie van persoonlijke voorkeur. Het dragen van goed passende bh’s zorgt voor een mooie basis voor elke outfit.

Vrouwen zonder borsten of met één borst. Er zijn opvulmethoden voor de borsten, mocht je dat willen. Er zijn bh’s met borstprotheses, een soort vulling voor een borst. Soms kan borstentape ook de borsten nog even iets extra liften, zodat ze wat beter zichtbaar zijn.

Tepels en borsten tape

Tepels vallen vaak op, als er geen vulling is en het koud is. Sommige mensen met borsten laten dat gewoon loud en proud zien, anderen verbergen het liever. In dat geval kun je bijvoorbeeld gebruik maken van borsten tape voor het afdekken van de tepels.

Comfort en vertrouwen

Het belangrijkste voor boob positivity is dat je je comfortabel en zelfverzekerd voelt met je borsten, ongeacht hun grootte en vorm. Het gaat er niet altijd om hoe je je borsten nu met of zonder borstentape verpakt, het gaat er vooral om dat jij je prettig voelt in je eigen lichaam. En als trots zijn een brug te ver is, kies dan voor acceptatie. Ze zijn van jou en het is oké hoe ze zijn. Het is.

Heb je moeite met het omarmen van je lichaam of in dit geval specifiek je borsten, ondanks alle praktische opties die daarbij kunnen helpen? Ga dan voor een innerlijke reis naar zelfacceptatie. Het kan zijn dat je daarvoor naar therapie gaat, je jezelf onderdompelt in spiritualiteit of dat je het bespreekbaar maakt met de mensen om je heen, het maakt niet uit… Doe wat past voor jou. En, als dat nog niet lukt? Wees niet te streng voor jezelf, accepteer dat je daar niet bent en werk vanuit waar je wel bent. Niemand is perfect.https://vrouwpedia.nl/boob-positivity/