Beste 8 marketing boeken 2024 om je bedrijf te laten groeien


Voor ondernemers en marketeers die hun bedrijf willen laten groeien, is zelfontwikkeling via lezen een onmisbare stap. Daarom hebben wij onze favoriete marketing boeken in een top 8 gezet! Of je nu een startende ondernemer bent of een ervaren marketeer, deze boeken zullen jouw kennis verrijken en jouw strategisch denken aanscherpen. Voorzie jezelf van de tools om jouw bedrijf naar een hoger niveau te tillen. Lees hier welke marketing boeken in 2024 onmisbaar zijn om jouw bedrijf te laten groeien.

Deze boeken zijn zorgvuldig geselecteerd op basis van hun vernieuwende inzichten, praktische toepasbaarheid en inspirerende inhoud. Van geavanceerde digitale marketingstrategieën en klantgerichte benaderingen tot innovatieve branding technieken en leiderschapsadviezen, elk boek biedt unieke perspectieven en lessen die direct kunnen worden toegepast in jouw bedrijfsstrategie.

1. Een marketingplan van 1 pagina – Allan Dib

Zonder enige twijfel staat ‘Een marketingplan van 1 pagina’ van Allan Dib voor ons op nummer één op het lijstje van favoriete marketing boeken. Dit boek, uitgekomen in januari van 2023, skipt alle onnodige theorieën van marketing en geeft jou de simpele, maar doeltreffende, formule om jouw bedrijf te laten groeien. Zelfs als het budget niet groot is, kan jij met deze 9 overzichtelijke stappen een effectief marketingplan samenstellen.

Wij raden dit boek vooral aan, aan iedereen die wilt weten welke standaard marketingstrategieën daadwerkelijk geschikt zijn voor kleinere bedrijven, en hoe je nieuwe klanten kunt aantrekken.


Een marketingplan van 1 pagina


€ 24.99


Ben je op zoek naar effectieve marketingstrategieën zonder een budget als dat van grote namen zoals Apple of Nike? Wil…


Ontdek de beste prijs


2. Dit is nu marketing – Seth Godin

De tweede must-read op onze lijst, is het marketing boek ‘Dit is nu marketing’, van Seth Godin. In dit boek omschrijft hij het idee dat effectieve marketeers marketing inzetten om hun klanten te helpen. Niet om klanten het bedrijf te laten helpen. Voor iedereen van ons die veel bezig is met marketing, klinkt dat erg bekend. Van goede reclame spotjes tot sterke linkbuilding zoals dat van traffictoday.nl, marketing gaat over gevoel, empatie en emotie.

Het doel van dit boek, is om mensen aan te moedigen te stoppen met misleidende en schuldwekkende marketingactiviteiten. Het is geschreven zonder het gebruik van moeilijke vakjargon, en is zowel nuttig als interessant voor iedereen die meer inzicht wil in de manier waarop we producten kopen of onze gewoontes aanpassen. “With great power comes great responsibility!”


Dit is nu marketing


€ 27.95


Gedurende de afgelopen 25 jaar heeft Seth Godin met zijn ideeën en inzichten talloze ondernemers, leiders en volgelingen weten te…


Ontdek de beste prijs


3. Nummer 1 – Aartjan van Erkel

Wil jij een superster worden binnen de marketing? Dan is het boek ‘Nummer 1’ van Aartjan van Erkel een leuke en unieke suggestie. In dit boek vergelijkt hij de populariteit van docenten en entertainers zoals Beyoncé, en legt uit waarom de een veel meer succesvol is dan de ander. Het antwoord? Mensen staan sneller open voor entertainment, dan aan educatie.

Waar het boek ‘Dit is nu marketing’ vooral als doel heeft om misleidende marketing te stoppen, leert dit boek je hoe jij marketing nu juist leuk en boeiend kunt maken. Vooral voor bedrijven met een persoonlijke en informele werkwijze zoals die van ons, vormen deze handige tips een natuurlijke en effectieve stap vooruit.


Nummer 1


€ 23.99


Wie zijn er nu eigenlijk succesvoller: leraren of entertainers? Denk eens terug aan je Duitse leraar op school, en vergelijk…


Ontdek de beste prijs


4. Scaling up – Verne Harnish

De volgende van de marketing boeken op onze lijst, is ‘Scaling up’ van Verne Harnish. Dit boek legt niet alleen een stevige basis voor groei, maar introduceert ook een helder model om de groei van je bedrijf te monitoren en te sturen. Vragen zoals; hoe kan een bedrijf zo duurzaam en consistent mogelijk groeien- en hoe kan een team het maximale potentie bereiken? worden tot in de details onderzocht en beantwoord.

‘Scaling up’ biedt een concrete en bewezen aanpak om een strategie voor de lange termijn te ontwikkelen en deze te vertalen naar concrete acties voor het komende kwartaal. Deze methode combineert doeltreffendheid (de juiste mensen die de juiste dingen doen) met efficiëntie (de dingen goed doen).


Scaling up


€ 24.99


Hoe kun je jouw organisatie dit jaar en in de toekomst laten bloeien? Wat is de beste manier om je…


Ontdek de beste prijs


5. De scale-up blueprint – Tony de Bree

Iedere startup, hoe succesvol dan ook, loopt uiteindelijk tegen groeistuipen aan. Ze staan voor de taak om hun bedrijf te laten groeien, terwijl ze tegelijkertijd moeten voorkomen dat hun organisatie te groot en log wordt. Het boek ‘De scale-up blueprint’ van Tony de Bree biedt hier een oplossing voor. Door het gebruik van innovatieve modellen en speciaal ontwikkelde scale-up canvassen, specifiek gericht op ondernemingen in de groei- en schaalfase, helpt hij je om het volledige proces te beheersen en te sturen.

Lees hier ook alles over de voordelen van een BV starten.


De scale-up blueprint


€ 28.98


In het boek ‘De scale-up blueprint’ biedt Tony de Bree praktische tools voor een integrale aanpak van verandermanagement bij scale-ups,…


Ontdek de beste prijs


6. De Rockefeller-strategie – Verne Harnish

Dit handboek is een absolute must-have voor elke ambitieuze ondernemer die zich meer thuis voelt in de rol van ondernemer dan die van manager, maar toch de controle over zijn bedrijf wil behouden. Verne Harnish, biedt in het boek ‘De Rockefeller-strategie’ een schat aan kennis en inzichten, geïnspireerd door niemand minder dan John D. Rockefeller, historisch gezien een van de rijkste en meest invloedrijke zakenmannen in Amerika.

Wat dit handboek zo bijzonder maakt,en waarom wij het aanraden, zijn de drie eenvoudige, maar uiterst krachtige managementprincipes van Rockefeller. Deze principes, die gaan over het stellen van heldere prioriteiten, het effectief verzamelen en gebruiken van informatie, en het handhaven van een consistent ritme in vergaderingen en besluitvorming, zijn door Harnish op een meesterlijke wijze vertaald naar een praktische toolset voor snelgroeiende bedrijven.


De Rockefeller-strategie


€ 20.00


Een essentieel handboek voor ondernemers die de voorkeur geven aan ondernemerschap boven management, maar toch hun bedrijf op de juiste…


Ontdek de beste prijs


7. Good to great – Jim Collins

Wil jij weten hoe jouw bedrijf van goed, naar geweldig kan groeien? Dan is binnen dit rijtje aan marketing boeken ‘Good to great’ van Jim Collins exact wat jij zoekt. In dit boek onthult hij onderliggende factoren die nodig zijn om de sprong te maken. Lees dit boek en laat je net als ons verassen en shokkeren door zijn bevindingen en ideeën. Deze pillaar van kennis binnen de zakelijke wereld lees makkelijk weg en was voor ons op kantoor een enorme game-changer!


Good to great


€ 22.88


Kan een goed bedrijf uitgroeien tot een geweldig bedrijf? En zo ja, hoe? Na een vijfjarig onderzoeksproject concludeert Jim Collins…


Ontdek de beste prijs


8. Lanceer je bedrijf – Bart van den Belt

Ondernemerschap is iets wat je niet kunt leren op school, maar een skill dat je moet ontwikkelen in de praktijk. Dit maakt het vaak lastig om te weten waar je moet beginnen. Daarom blijven wij zo een grote fan van het boek ‘Lanceer je bedrijf’ van Bart van den Belt. Het biedt een solide basis voor beginners en helpt ervaren ondernemers om hun bedrijf (en zichzelf) opnieuw uit te vinden. Daarom benoemen wij het een must-read voor elke zzp’er of zelfstandig professional die zakelijk succes wil behalen. 


Lanceer je bedrijf


€ 20.00


Gefeliciteerd! Met het ontvangen van dit document ben je vanaf nu een ondernemer! Waarschijnlijk heeft niemand je ooit eerder zo…


Ontdek de beste prijs


Top marketing boeken van 2024

Dit was onze lijst van favoriete marketing boeken om je bedrijf te kunnen laten groeien. Niet alleen bieden ze interessante informatie, maar ook schetsen ze een een unieke blik op wat marketing is. Waar moet je beginnen, hoe kan je verbeteren. Wat moet je absoluut niet doen, en wat juist wel. Werken in een veld wat afhankelijk is van het steeds veranderende internet, betekend dat het leren nooit ophoud. En dat is exact wat wij willen.

Lees hier ook onze lijst van favoriete boeken over leiderschap.https://mind-setters.com/marketing-boeken/