9x Onmisbare productiviteit gadgets voor de ideale werkplek


Wil jij jouw productiviteit (en die van je werknemers) verhogen? Er zijn verschillende technieken die je hierbij kunnen helpen. Denk bijvoorbeeld aan het aanbrengen van structuur op je werkplek of het gebruik van productiviteit gadgets. Werken kan soms saai en vermoeiend zijn, maar met de juiste gadgets kan je werkdag een stuk productiever en leuker worden. Zowel op kantoor als thuis, zo ben je het meest productief.

Waarom zijn gadgets belangrijk?

Gadgets zijn onmisbaar in ons dagelijks leven en spelen een cruciale rol bij het verbeteren van onze productiviteit. Ze helpen ons met taken sneller en efficiënter uit te voeren, waardoor we meer tijd overhouden voor andere activiteiten. Gadgets zoals smartphones, smartwatches en laptops houden ons verbonden en zorgen ervoor dat we altijd toegang hebben tot benodigde informatie. Bovendien kunnen gadgets ons helpen om gezonder te leven, bijvoorbeeld door het bijhouden van onze dagelijkse activiteiten en slaappatronen.

Kortom, gadgets zijn een essentieel onderdeel van ons moderne leven en dragen bij aan een verhoogde productiviteit en een betere levenskwaliteit. Lees hier ook de nadelen van deze technologie in de vorm van schermverslaving.

Gestructureerde omgeving = productiviteit

Voordat we gaan kijken naar handige productiviteit gadgets, moeten we beginnen bij het begin. Het komt namelijk waarschijnlijk niet als een verassing dat een gestructureerde omgeving bijdraagt aan een verhoogde productiviteit. Door je werkplek te organiseren en op te ruimen verminder je de visuele afleidingen en kun je jezelf beter concentreren op belangrijke taken. Een georganiseerde werkdag en -ruimte weerspiegelt een georganiseerde geest, wat weer kan leiden tot betere besluitvorming en probleemoplossing. Veel mensen ervaren ook minder stress wanneer ze in een nette omgeving werken.

Gestructureerd opruimen
Ruim altijd op volgens een bepaalde structuur. Een gestructureerde omgeving bevordert namelijk de ontwikkeling van dagelijkse routines en zelfdiscipline. Als je alles opruimt, zorg er dan wel voor dat je weet waar alles ligt, want dit bespaart je uiteindelijk tijd en frustratie. Niet alleen is dit verstandig op kantoor, maar ook zeker voor de mensen die thuiswerken.

productiviteit gadgets

Top 9 productiviteit gadgets

Of het nu gaat om het organiseren van taken, het bijhouden van tijd, of gewoon om gefocust en gemotiveerd te blijven. De juiste gadgets kunnen een wereld van verschil maken. Hieronder zullen we kijken naar de top 9 productiviteit gadgets die volgens ons op kantoor essentieel zijn voor een productieve werkdag. Ook zullen we de unieke voordelen en functionaliteiten van iedere gadget bespreken.

Ergonomische muis

Onze favoriet is de ergonomische muis. Een ergonomische muis is speciaal ontworpen om de natuurlijke houding van je hand en pols te ondersteunen, wat het comfort verhoogt en het risico op repetitieve stressblessures zoals carpaletunnelsyndroom vermindert. Als je langdurig achter de computer werkt, kan een ergonomische muis helpen om vermoeidheid en pijn in de hand en pols te verminderen, wat uiteindelijk je productiviteit verhoogt. Zeer handig voor iedereen die werkt in de marketing of constant online moet zijn. Bij ons op kantoor zijn er veel die er gebruik van maken.

Extra knoppen
Bovendien hebben veel ergonomische muizen extra knoppen en functies die je kunt aanpassen aan je specifieke behoeften, waardoor je sneller en efficiënter kunt werken. Het gebruik van een ergonomische muis zorgt ervoor dat je comfortabeler kunt werken, wat bijdraagt aan een betere focus en concentratie, en uiteindelijk leidt tot een productievere werkdag.


Trust Fyda – Draadloze ergonomische muis


€ 32.99


Het ergonomische design van de Trust Fyda muis, dat jouw hand ondersteunt en is voorzien van een specifieke vorm waarop…


Ontdek de beste prijs


Dubbele monitor

Met twee schermen heb je meer ruimte om verschillende applicaties en vensters tegelijkertijd open te hebben. Je kan schakelen tussen taken zonder constant te hoeven minimaliseren en maximaliseren van vensters. Dit is bijzonder nuttig voor taken die meerdere programma’s of documenten tegelijkertijd vereisen, zoals grafisch ontwerp, videobewerking of het analyseren van grote datasets.

Een dubbele monitor stelt je ook in staat om informatie naast elkaar te vergelijken, wat het nemen van beslissingen en het oplossen van problemen vergemakkelijkt. Kortom, het gebruik van een dubbele monitor kan de efficiëntie verhogen, frustratie verminderen en je in staat stellen om meer gedaan te krijgen in minder tijd. Deze gadget is niet alleen handig voor op kantoor, maar kan ook heel voordelig zijn voor mensen die thuiswerken.

Verstelbaar sta-bureau

Een andere van de hele handige ergonomische productiviteit gadgets is een verstelbaar sta-bureau. Langdurig zitten is namelijk in verband gebracht met verschillende gezondheidsproblemen. Het kunnen staan tijdens het werk kan helpen om deze risico’s te verminderen. Bovendien kan staand werken de energieniveaus verhogen, de concentratie verbeteren en de algehele stemming positief beïnvloeden. Voor mij was het investeren in een sta-bureau echt de moeite waard.

Een verstelbaar sta-bureau geeft je de flexibiliteit om af te wisselen tussen zitten en staan, waardoor je je werkhouding kunt aanpassen aan wat voor jou het comfortabelst is. Dit kan helpen om vermoeidheid te verminderen, de productiviteit te verhogen en uiteindelijk tot betere werkprestaties te leiden. Zowel op kantoor als thuis.


Ubambu Sta bureau


€ 119.95


De Ubambu Stand is een stijlvol bamboeproduct met een intelligent ontwerp, waarmee je in een handomdraai elke tafel of elk…


Ontdek de beste prijs


Slimme pen

Vervolgens kan een slimme pen helpen om handgeschreven notities direct te digitaliseren. Zo bespaar je tijd die je normaal gesproken zou besteden aan het overtypen van aantekeningen. Bovendien kunnen deze digitale notities gemakkelijk worden georganiseerd en doorzocht, wat het vinden van belangrijke informatie een fluitje van een cent maakt.

Slimme pennen bieden ook de mogelijkheid om je aantekeningen te synchroniseren met andere apparaten, zodat je altijd toegang hebt tot je notities, waar je ook bent. Sommige slimme pennen hebben zelfs functies zoals audio-opname, waardoor je belangrijke gesprekken of lezingen kunt vastleggen terwijl je notities maakt. Al met al is een slimme pen een krachtig hulpmiddel dat je kan helpen efficiënter te werken en niets belangrijks te missen.

productiviteit gadgets dubbele monitor

Draadloze oplader

Een draadloze oplader is dan weer handig om je telefoon of tablet op te laden zonder met kabels te hoeven rommelen. Het gemak van het simpelweg plaatsen van je apparaat op de oplader, zonder te hoeven worstelen met kabels, bespaart tijd en minimaliseert afleiding. Bovendien kunnen veel draadloze opladers meerdere apparaten tegelijk opladen. Dit betekent dat al je essentiële apparaten – van smartphones en smartwatches tot draadloze oordopjes – altijd klaar zijn voor gebruik.

Dit zorgt er dan weer voor dat je altijd verbonden blijft en toegang hebt tot belangrijke informatie en communicatie. Daarnaast draagt het strakke en kabelvrije ontwerp van draadloze opladers bij aan een opgeruimde en georganiseerde werkruimte, wat ook de productiviteit kan verhogen.

Handige tip voor ondernemers! Powerbanks bedrukken en uitdelen aan je werknemers die veel onderweg zijn is heel effectief voor het zorgen voor constante verbinding buiten kantoor. Ideale productiviteit gadgets dus!

Noise-canceling koptelefoon

Een noise-canceling koptelefoon is ideaal voor werk in een lawaaierige omgeving zoals een kantoortuin, of een drukke koffiebar. Door achtergrondgeluiden actief te blokkeren, stelt deze technologie je in staat om je volledig te concentreren op je werk zonder afgeleid te worden door gesprekken of andere geluiden om je heen. Dit kan bijzonder waardevol zijn bij taken die veel concentratie vereisen, zoals schrijven, programmeren of het analyseren van gegevens. Lees hier ook alles over het beter kunnen concentreren door supplementen.

Muziek luisteren
Bovendien kan een noise-canceling koptelefoon ook worden gebruikt om naar muziek te luisteren die je helpt om je te concentreren en in de juiste werksfeer te komen. Het hebben van een rustige, gefocuste werkomgeving draagt bij aan een hogere productiviteit en uiteindelijk tot betere werkresultaten. Wij vinden deze gadget ook zeer efficiënt voor thuiswerken.


JBL Tune 770NC – Draadloze noise cancelling koptelefoon


€ 99.00


De JBL Tune 770NC draadloze noise cancelling koptelefoon met adaptieve ruisonderdrukking helpt je focussen, zonder afleiding van buitenaf. Deze lichte…


Ontdek de beste prijs


Handige applicaties voor het beheren van je tijd en taken

Niet alleen je kantoorruimte, maar ook je online leven kan extra structuur gebruiken. Taakbeheer-applicaties zoals Trello of Asana maken het makkelijker om prioriteiten en taken te organiseren. Iedere taak kun je aan een persoon koppelen en een bepaalde prioriteit geven. Synchroniseer ook alle online agenda’s aan elkaar, zodat je vergaderingen, herinneringen en deadlines op al je apparaten worden opgeslagen. Dit werkt vooral erg goed bij ons op kantoor.

Met applicaties zoals Evernote en OneNote kun je eenvoudig ideeën, notulen en aantekeningen vastleggen. Andere apps, zogenaamde pomodoro timers, helpen je om in korte, gefocuste bursts te werken met geplande pauzes. Hierdoor rond je taken sneller en met betere focus af.

De Adafruit Time Tracking Cube

Een van de nieuwste productiviteit gadgets op de markt is de Adafruit Time Tracking Cube. Het kan lastig zijn om precies bij te houden hoe laat je aan een project bent begonnen en wanneer je het hebt afgerond. Deze time tracking cube kan dat allemaal voor je bijhouden en meer.

Iedere keer wanneer je met een nieuwe taak gaat beginnen of pauze gaat nemen, draai de kubus om! De kubus houd alles bij en zet de data aan het einde van de dag om in een Google Spreadsheet. Ideaal dus!

Cloudopslag service

Met een cloudopslag service, zoals Dropbox of Google Drive, kun je vanaf elke locatie met een internetverbinding toegang krijgen tot je bestanden. Dit is enorm handig als je op afstand, onderweg of thuis moet werken. Daarnaast maakt cloudopslag het eenvoudig om bestanden te delen met collega’s of teamleden, wat de samenwerking bevordert en het gemakkelijker maakt om gezamenlijk aan projecten te werken. Bovendien zorgt cloudopslag voor automatische back-ups van je bestanden, waardoor je niet bang hoeft te zijn voor gegevensverlies door hardwarefalen of andere problemen. Persoonlijk vind ik dat deze gadget een must-have is voor iedere onderneming.

Virtuele assistent

Een virtuele assistent, zoals Siri of Google Assistant, kan je helpen met een scala aan taken. Van het beheren van je agenda en het plannen van vergaderingen tot het beantwoorden van e-mails en het uitvoeren van online onderzoek. Hierdoor kun je je concentreren op de meer essentiële aspecten van je werk, zonder je zorgen te maken over tijdrovende administratieve taken.

Combineren met andere applicaties
Bovendien kunnen virtuele assistenten worden geïntegreerd met andere tools en applicaties die je gebruikt, waardoor je workflows efficiënter worden en je meer gedaan kunt krijgen in minder tijd. Het gebruik van een virtuele assistent kan helpen om je dag beter te organiseren, je productiviteit te verhogen en uiteindelijk je werkdag effectiever te maken.

het kiezen van jouw productiviteit gadgets

Hoe kies je de juiste productiviteit gadgets voor jou?

Het kiezen van de juiste productiviteit gadgets voor jou hangt af van je persoonlijke behoeften en voorkeuren. Hier zijn enkele tips om je te helpen bij het maken van de juiste keuze:

Bepaal je budget: Bepaal eerst je budget. Er zijn genoeg gadgets die je werkdag productiever kunnen maken, verschillend per prijscategorie.
Bepaal je behoeften: Bedenk daarna wat je precies nodig hebt. Welke taken wil je vereenvoudigen of verbeteren met een gadget? Maak een lijst van je behoeften en prioriteer ze.
Doe onderzoek: Lees reviews en vergelijk producten online. Zoek uit wat andere mensen zeggen over de gadgets die je overweegt.
Compatibiliteit: Zorg ervoor dat de gadget compatibel is met andere apparaten die je gebruikt, zoals je smartphone, tablet of computer.
Garantie en ondersteuning: Controleer de garantie en de beschikbaarheid van klantenservice of technische ondersteuning.
Probeer het uit: Als je de mogelijkheid hebt, probeer de productiviteit gadgets dan uit voordat je het koopt. Dit geeft je een beter idee van hoe het werkt en of het aan je verwachtingen voldoet.https://mind-setters.com/productiviteit-gadgets/