5 tips voor het uitlaten van uw hond


5 tips voor het uitlaten van uw hond

Tips voor het uitlaten van honden – Een van de leukste aspecten van het hebben van een hond is dat je met je puppy rustig kunt wandelen. Of het nu om de hoek is of in een gezellig park, het uitlaten van uw hond geeft hem beweging, mentale stimulatie en vermaak. Maar voor een beginnende hondenbezitter kan het uitlaten van uw hond intimiderend zijn. Gelukkig zijn we hier om te helpen! Hier vind je alles wat je moet weten over het uitlaten van je hond.

Zorg voor goede uitrusting bij het uitlaten van uw hond

Het uitlaten van uw hond hangt gewoon af van de uitrusting die je krijgt. Om uw puppy een veilige en comfortabele wandeling te geven, moet u investeren in kwaliteitsuitrusting voor het uitlaten van honden. Het beste item om je hond (ongeacht de grootte) te houden is een tuigje. Voor grotere honden of honden die geneigd zijn te trekken, is een harnas dat aan de riem aan de borst hangt het beste. Als uw hond trekt, kan hij uit balans raken en zijn slechte gedrag stoppen.

Zorg ervoor dat de riem bij uw hond past. Gebruik nooit een vorkhalsband bij het uitlaten van uw hond. Dit kan ongemak of letsel veroorzaken. Kies een lijn die past bij de maat van uw hond en een duurzame lijn is. Gebruik voor middelgrote honden een 2 “brede lijn. De ideale lengte van de lijn is 3 meter lang. Hierdoor kan uw hond rondlopen terwijl hij nog steeds stevig aan u vastzit. Vergeet de poepzakjesdispenser niet die aan de tailleband kan worden bevestigd.

Vooruit plannen

Om het meeste uit wandelen met uw hond te halen, moet u uw wandeling van tevoren plannen. Als hij verlegen of agressief is, probeer hem dan niet uit te laten tijdens de spits. Deze zijn meestal rond 17.30 of 18.00 uur in de vroege ochtend en avond. Als uw hond agressief is, koop dan een muilkorf om uw huisdier en anderen te beschermen.

5-tips-voor-het-uitlaten-van-uw-hond-Depositphotos_206227632_S

Voor een vriendelijke en sociale hond kunt u met uw hond een blokje om of in het park wandelen. In het ideale geval moet u uw hond twee tot vier keer per dag uitlaten, afhankelijk van zijn bewegings- en kamerbehoeften. Plan het weer dienovereenkomstig. Als uw hond gevoelig is voor een zonnesteek, vermijd dan lange wandelingen bij warm weer. Houd altijd een opvouwbare hondenbak en een waterfles bij je tijdens lange wandelingen. Houd de tijd en het aantal wandelingen consistent. Honden zijn gewone dieren en ze zullen van deze gewoonte houden.

Laat hem ruiken

Wist je dat honden meer dan 300 miljoen geurreceptoren in hun neus hebben? Ze ervaren de wereld door middel van geur. Daarom is het belangrijk om je hond te laten snuffelen, ook als dat vervelend of tijdrovend voor je is. Als je niet wilt dat je hond elke boom en struik op je pad ruikt, leer hem dan basiscommando’s zoals “laat het” of “kijk me aan”. Dit zal zijn aandacht van de geur afleiden naar jou.

De poep opruimen

Hoewel het misschien niet de leukste ervaring is die je tijdens een wandeling hebt, is opruimen nadat je hond een goede hondenetiquette heeft ontwikkeld dat wel. Niet alleen stinkt stront, het is ook slecht voor het milieu. Als een hond parasieten heeft, kan een andere hond gemakkelijk besmet raken door aan zijn ontlasting te ruiken of erop te kauwen. Zorg ervoor dat je een hondenpoepzakje bij je hebt als je gaat wandelen.

Hoewel u de urine van uw hond niet elke keer dat hij plast, kunt doorspoelen, kunt u voorkomen dat uw huisdier op een huisgevel, een hek, brievenbus of op een auto plast. Wijs zijn plasplek aan op het gazon, weg van andere mensen.

Laat je hond niet vrij rondlopen

Hoewel het misschien verleidelijk lijkt om uw hond los te laten lopen, kunnen zelfs goed getrainde honden wegrennen. Loslopende honden hebben het risico te verdwalen, aangereden te worden door een auto of aangevallen te worden door wilde dieren of andere honden. Houd uw hond altijd aan de lijn, tenzij hij zich in een veilig omheind hondenpark bevindt. Plak een naamplaatje op de halsband van uw huisdier en hak het fijn.

Tot slot, zelfs voor beginnende hondenouders kan bij het uitlaten van uw hond een leuke en plezierige ervaring zijn. Koop de juiste uitrusting, plan je route, laat je hond ruiken en laat hem nooit los. Met deze tips ben je in een mum van tijd een ervaren hondenuitlater!
5-tips-voor-het-uitlaten-van-uw-hond-Depositphotos_36019979_Shttps://www.nieuwehond.nl/5-tips-voor-het-uitlaten-van-uw-hond/