3 tips voor meer zelfvertrouwen bij het dragen van een bikini


Zon, zee, strand. De belangrijkste ingrediënten van de zomer. Nu deze weer voor de deur staat, kunnen we dan ook niet wachten om weer uren op het strand te spenderen. Toch kijkt niet iedereen hier naar uit. Sommige vrouwen vinden de zomer fantastisch, maar kijken er enorm tegenop om straks weer in badkleding aan het strand te liggen. Het blijft toch een dingetje zo’n bikini. Er is geen enkele ruimte om je onzekerheden te verbergen. De perfecte plaatjes op social media helpen hier ook niet aan mee. Merk jij dat je door je onzekerheid steeds meer moeite hebt met het dragen van badkleding en wil je hier dit jaar echt verandering in brengen? Lees dan snel verder en ontdek een aantal handige tips om je voortaan wél zelfverzekerd te voelen in Bikini.

1. Draag het juiste model

Bikini’s zijn in alle soorten en maten verkrijgbaar. Sommige vrouwen geloven dat je met een maatje meer beter voor een tankini of een badpak kunt kiezen om zo je lichaam nog enigszins te bedekken. Dit is echter geen must. Ook vrouwen met een voller lichaam kunnen prima een bikini dragen. Doordat er ongelooflijk veel verschillende modellen verkrijgbaar zijn, is er eigenlijk altijd wel eentje die bij jouw figuur past. Het is vooral belangrijk dat je je eigen lijf kent. Op welke punten ben je trots en waar ben je juist onzeker over? Probeer de plekken waar je trots op bent extra te accentueren en camoufleer juist je onzekere punten.

Heb je bijvoorbeeld een klein buikje of lovehandles? En voel je je hier erg onzeker in bij het dragen van een bikini? Kies dan eens voor een high-waist bikinibroekje. Deze modellen zijn niet alleen helemaal in op dit moment, maar verbloemen ook nog eens een deel van je onzekerheden. Bovendien zijn ze ook vaak corrigerend van aard, waardoor je buik en heupen strakker lijken.

Het is verstandig om verschillende modellen te passen en ook diverse maten te proberen. Soms kan een maatje groter of juist kleiner al wonderen doen. Laat je adviseren in de winkel of vraag familie of vrienden met je mee te kijken als je deze thuis past.

2. Verzamel de juiste mensen om je heen

Als je van jezelf weet dat je je heel snel onzeker voelt in badkleding, dan is het prettig als je met mensen naar het zwembad of het strand gaat die dit ook weten en er misschien zelf ook wel last van hebben. Het maakt een enorm verschil met wie je gaat. Of je je onzekerheden kunt delen en of je je op je gemak voelt bij deze personen. Helemaal in je eentje naar het strand gaan en je enkel begeven onder vreemden is misschien dan ook te spannend.

3. Relativeren

Het is vooral belangrijk om te blijven relativeren. De vrouwen waar jij misschien vol jaloezie naar kijkt, zullen zelf ook erg onzeker zijn als je ze dit vraagt. Geen enkel lichaam is perfect. Iedereen voelt zich weleens onzeker. Zeker in badkleding. Onthoud goed: het perfecte bikinilichaam bestaat niet. Iedereen is onzeker op zijn of haar manier. Bovendien zijn de meeste mensen zo met hun eigen onzekerheid aan het worstelen, dat ze helemaal niet kijken naar een ander. Het is vooral belangrijk dat jij je goed voelt in wat je draagt. Zelfvertrouwen is het mooiste wat je kunt dragen.https://vrouwpedia.nl/3-tips-voor-meer-zelfvertrouwen-bij-het-dragen-van-een-bikini/