15 tips voor gebruik van Vaseline


Als mama ben je altijd op zoek naar veelzijdige producten en tips die zowel praktisch als betaalbaar zijn. Vaseline is zo’n product dat in geen enkel huishouden mag ontbreken. Hier zijn vind je verrassende tips voor gebruik vaseline om het leven van jou (en je kinderen) een beetje makkelijker te maken. Een blog met tips voor gebruik van Vaseline. Je zult versteld staan waar je een potje doodeenvoudige Vaseline allemaal voor kunt gebruiken. Zelf nog een goede tip? Deel hem met ons!

➡️ Volg je mij al op Instagram? Ik neem je mee in ons dagelijks leven met 3 kinderen van 15, 13 en 11 jaar. Sinds 2021 wonen we op Curacao.

Tips voor gebruik van vaseline

Vaseline is een goedkoop en veelzijdig product dat je op veel verschillende manieren kunt gebruiken. Het biedt niet alleen praktische oplossingen voor alledaagse problemen, maar het zorgt ook voor de tere huid van je kind, waardoor het een must-have is in elk huishouden.

1. Verzachten van Luieruitslag

Luieruitslag kan een ware nachtmerrie zijn voor zowel baby’s als ouders. Vaseline kan helpen de pijnlijke huid te beschermen en vochtinbrengend werken, waardoor het ongemak voor je kleintje wordt verminderd. Na een luierwissel, reinig en droog het gebied grondig en smeer een dun laagje vaseline over de getroffen plek. Dit vormt een beschermende barrière die helpt irritatie door vocht en wrijving te voorkomen.

2. Bescherming tegen Eczeem

Kinderen met gevoelige huid kunnen vaak last hebben van eczeem. Vaseline is een uitstekende vochtinbrenger die helpt de droge huid te verzachten en jeuk te verlichten. Breng een kleine hoeveelheid aan op de droge plekken op de huid van je kind, vooral tijdens de koudere maanden, om een uitbraak van eczeem te helpen voorkomen.

3. Schoonmaken na knutselwerkjes

Knutselen met kinderen is leuk maar kan vaak een rommelige aangelegenheid zijn, vooral als er verf en lijm in het spel zijn. Voordat je begint met een knutselsessie, kun je een dun laagje vaseline op de handen en armen van je kinderen aanbrengen. Dit maakt het veel makkelijker om de verf of lijm later te verwijderen. Bovendien beschermt het de huid tegen uitdroging door agressieve schoonmaakmiddelen.

4. Verzachtende Balsem voor Schaafwonden

Kinderen spelen vaak buiten en kleine ongelukjes zijn niet te vermijden. Vaseline kan gebruikt worden als een verzachtende balsem voor kleine schaafwonden en krassen. Nadat het wondje schoon en droog is, kun je een dun laagje vaseline aanbrengen om de huid te beschermen tegen vuil en bacteriën en het genezingsproces te bevorderen.

Heb jij tips voor gebruik van vaseline?

Ik heb nog veel meer tips. Die vind je hieronder. Als jij nog extra tips hebt; laat zeker een comment achter. Dan verwerk ik je tip in mijn blog. Onderstaande extra tips voor gebruik van vaseline bieden nog meer veelzijdige manieren om vaseline te gebruiken in het dagelijks leven met kinderen, waardoor het een nog waardevoller item in elk huishouden wordt.

Tips gebruik van vaseline

5. Lippenbalsem voor Droge Lippen

Vaseline is een uitstekende lippenbalsem, vooral tijdens de wintermaanden wanneer de lippen van zowel moeder als kind gevoelig zijn voor uitdroging en kloofjes. Een klein beetje vaseline op de lippen biedt onmiddellijke verlichting en bescherming tegen de koude wind.

6. Makkelijker Aantrekken van Kleine Kledingstukken

Soms kunnen kleine kledingstukken zoals strakke sokjes of mouwtjes lastig zijn om bij een beweeglijk kind aan te trekken. Een beetje vaseline aan de binnenzijde van deze kledingstukken kan het proces veel soepeler maken. Het vermindert de wrijving en helpt de stof makkelijker over de huid glijden zonder irritatie te veroorzaken.

7. Verzorging van Splijtende Nagelriemen

Kinderen kunnen last hebben van droge of splijtende nagelriemen, vooral in de koude maanden of na veelvuldig handen wassen. Een kleine hoeveelheid vaseline, aangebracht op de nagelriemen voor het slapengaan, kan helpen om ze zacht en gehydrateerd te houden. Dit voorkomt scheurtjes en houdt de vingers van je kind verzorgd.

8. Bescherming tegen Kauwgom in Haar

Een klassiek probleem bij kinderen is kauwgom die vastzit in het haar. Vóórdat je naar de schaar grijpt, probeer de kauwgom eerst zacht te maken met wat vaseline. Masseer een goede hoeveelheid rondom en op de kauwgom; het helpt de kauwgom los te maken van de haarstrengen zonder dat je hoeft te knippen.

9. Hulp bij Moeilijke Ritssluitingen

Kinderjassen en -tassen hebben vaak kleine ritssluitingen die moeilijk te gebruiken zijn voor kleine handjes. Een beetje vaseline op de ritstanden aanbrengen kan helpen om de ritssluiting soepeler te laten lopen. Dit maakt het voor je kind gemakkelijker om zelfstandig hun jas of tas te openen en te sluiten, wat hen aanmoedigt om zelfredzamer te zijn.

Nog 15 extra tips voor gebruik van Vaseline

 1. Vaseline laat je wimpers groeien. ’s Nachts een dun laagje Vaseline op je wimpers aanbrengen en je wimpers worden langer en dikker.
 2. Maakt droge en ruwe ellebogen weer heerlijk zacht. Net als droge en ruwe nagelriemen, knieën en hielen.
 3. Vaseline is een perfecte lipbalsem/gloss.
 4. Vaseline houdt je parfum langer vast. Smeer een beetje Vaseline uit op de plekken waar je je geurtje altijd opbrengt, daarna breng je je parfum. Blijft veel langer hangen!
 5. Breng een klein beetje Vaseline aan op je tanden. Geen lipstick vlekken meer op je gebit.
 6. Een beetje Vaseline op je schoenen of tas laten ze er weer uitzien als nieuw.
 7. Haren verven? Voorkom dat je haarlijn/voorhoofd ook wordt mee geverfd. Breng een dun laagje Vaseline aan langs je haarlijn.
 8. Na gebruik van je nagellak smeer je de opening van het potje een beetje in met Vaseline. De volgende keer zijn je potjes makkelijk open te maken.
 9. Je eigen pompoenen uitgehold voor Halloween? Smeer de snij randen in met een beetje Vaseline en voorkom vroegtijdige uitdroging en rotting.
 10. Verwijder makkelijk make-up vlekken uit je kleding. Breng een beetje Vaseline aan op een vochtige doek en dep hier mee op de vlekken.
 11. Waterkringen op je tafel? Wrijf de kringen in met een beetje vaseline en laat een nachtje intrekken. Daarna het restant wegvegen en je de kring is ook weg.
 12. Kauwgom in je haar? Flink insmeren met Vaseline en de kauwgom is er zo uit.
 13. Houd de wieltjes van skateboards en skates goed door ze in te smeren met een beetje Vaseline.
 14. Krakende en piepende deuren kun je heel makkelijk verhelpen door ze in te smeren met Vaseline.
 15. Voorkom luieruitslag door de billen van je kleintje in te smeren met een dun laagje Vaseline. Het vocht kan zo niet in de huid trekken.

Veel nuttige tips voor gebruik van Vaseline

Hopelijk bieden deze tips voor het gebruik van vaseline je enkele nuttige en eenvoudige oplossingen voor alledaagse problemen waar je als ouder tegenaan kunt lopen. Van het verzachten van luieruitslag tot het beschermen van nagelriemen en zelfs het verwijderen van kauwgom uit haar, vaseline is een onmisbaar product in het huishouden. Het is niet alleen veelzijdig en veilig voor kinderen, maar ook uiterst betaalbaar. Probeer deze tips zelf en ontdek hoe vaseline het leven een beetje gemakkelijker kan maken!

Genoeg tips voor gebruik van Vaseline. Nu is het woord aan jou: waarvoor gebruik jij Vaseline?

https://www.love2bemama.com/15-tips-voor-het-gebruik-van-vaseline/