10x de beste leiderschap boeken van 2023


Leiderschap is een skill dat niet iedereen vanzelfsprekend bezit. Wil jij nu jouw leiderschap vaardigheden ontwikkelen en verbeteren? Dan hebben wij hier onze top 10 van de beste leiderschap boeken van 2023 in een lijst gezet! Leer met deze 10 boeken alles over wat het zijn van een leider inhoud. Ben jij ook benieuwd naar onze top 10 boeken over management? Klik dan hier!

1. De zeven eigenschappen van effectief leiderschap – Stephen Covey

Dit boek is ondertussen al echt een ware klassieker te noemen, en voor goede reden. Naast mij zijn vele andere ondernemers grote fan. De eerste van de lijst van leiderschap boeken, is ‘De zeven eigenschappen van effectief leiderschap’. Dit boek zal jou op weg helpen de leiding te nemen over zowel zakelijke als persoonlijke situaties in jouw leven. Wil je hier meer over weten? Lees dan hier onze uitgebreide samenvatting en review van dit prachtige boek.

De zeven eigenschappen van effectief leiderschap

€ 27.50

Dit belangrijkste businessboek van de 20ste eeuw heeft miljoenen mensen geholpen meer plezier en zin te ervaren in hun omgang…

Meer informatie

2. Handboek werkgeluk – Ad Bergsma & Onno Hamburger

In het boek ‘Handboek werkgeluk’ delen 26 experts hun ervaringen over wat er allemaal nodig is voor het bereiken van werkgeluk. Ben jij een bestuurder, coach of hr-professional? Dan raad ik dit boek enorm aan! Het leest makkelijk weg en geeft jou de tools om jouw organisatie bestendiger te maken tegen stress, onverschilligheid en burn-out!

Handboek werkgeluk

€ 34.50

Het Handboek Werkgeluk combineert de beste vernieuwers uit de praktijk en de nieuwste wetenschappelijke inzichten op het gebied van gelukkig…

Meer informatie

3. Leidinggeven als het moeilijk is – Silvia Prins

De leiding hebben over een bedrijf komt met veel problemen die aan jou zijn om te fixen. In plaats van steeds conflicten op te moeten lossen, is het daarentegen een stuk fijner voor jou én je team om achter de kern te komen van wat de samenwerkingsrelaties gespannen maakt. In het boek ‘Leidinggeven als het moeilijk is’ leer je alle tools die je nodig hebt om het grote plaatje van het bedrijf te zien, erachter te komen hoe conflictsituaties precies in elkaar zitten en hoe je ze optimaal kunt oplossen. Ik raad dit boek zeker aan voor iedereen die deel uitmaakt van het werkleven.

Leidinggeven als het moeilijk is

€ 32.00

Hoe ga je om met sluimerende spanningen of openlijke conflicten op de werkvloer? Dit boek is gericht op leidinggevenden die…

Meer informatie

4. Socrates op sneakers – Elke Wiss

Een van de beste leiderschap boeken van 2023 is zeker weten ‘Socrates op sneakers’. In dit boek bespreekt Elke Wiss dat in de huidige samenleving, mensen meningen uiten en presenteren als feiten. Gesprekken voeren kan zo enorm snel lijken op een debat. Leer de vaardigheden om leuke, unieke en verassende vragen te stellen en gesprekken te starten die leiden tot verdieping en verbinding. Voor iedere sociale ziel is dit boek dus een echte must-read. Wil jij meer weten over Socrates? Klik dan op de link!

Socrates op sneakers

€ 21.99

In “Met Socrates op sneakers” neemt praktisch filosoof Elke Wiss de kunst van een goed gesprek onder de loep. In…

Meer informatie

5. Good to great – Jim Collins

‘Good to great’ wordt in vrijwel alle managementliteratuur geprezen als de meest uitgebreide, verhelderende en baanbrekende studie over organisatieontwikkeling van de afgelopen decennia. In dit boek beschrijft Jim Collins wat succesvolle bedrijven die in een periode van 15 jaar enorm zijn gegroeid nu precies onderscheidt van hun concurrenten. Wat maakt een bedrijf nu goed, en hoe kan je het nóg beter maken? Voor iedereen in management moet dit boek op de leeslijst op nummer één staan.

Good to great

€ 22.88

Kan een goed bedrijf uitgroeien tot een geweldig bedrijf? En zo ja, hoe? Na een vijfjarig onderzoeksproject concludeert Jim Collins…

Meer informatie

6. Hoe je vrienden maakt en mensen beïnvloedt – Dale Carnegie

Dit boek verscheen voor het eerst in 1936, en is perfect om te lezen als jij het beste uit jezelf wilt halen. Dale Carnegie leert je veel verschillende technieken om met mensen om te gaan, jezelf geliefd te maken, te overtuigen en mensen positief te kunnen veranderen. Ideale informatie voor iedereen die werkt in een team en daarom ook een van de beste leiderschap boeken van alle tijden.

Hoe je vrienden maakt en mensen beïnvloedt

€ 24.95

“How to Win Friends and Influence People” verscheen voor het eerst in 1936. Deze wereldwijde bestseller is tijdloos en blijft…

Meer informatie

7. Komt een paard in de board room – Annemieke van Reepingen

De volgende in de lijst van de beste leiderschap boeken van 2023, is ‘Komt een paard in de board room’. Dit boek praat over paarden, en hun expertise in leiderschap. Aan de hand van anekdotes van leiders uit het bedrijfsleven, delen paarden het geheim van het zijn van de perfecte leider. Wil jij op een wat luchtigere en unieke manier lezen over leiderschap? Dan is dit boek zeker een aanrader!

Komt een paard in de board room

€ 29.99

Paarden zijn meesters in leiderschap. Ze hebben al miljoenen jaren succesvolle teamworkervaring op onze planeet, veel langer dan wij, mensen….

Meer informatie

8. Begin met het waarom – Simon Sinek

Wil jij weten welke vraag jou als leider en als bedrijf naar het volgende niveau kan brengen? Simon Sinek legt het uit in het boek ‘Begin met het waarom’. Wat de grootste leiders met elkaar gemeen hebben, is dat ze precies weten waarom ze doen wat ze doen. Wil jij dus graag verbeteren? Dan is het zeker verstandig om dit boek snel een keertje open te gooien.

Begin met het waarom

€ 15.00

Simon Sinek laat in ‘Begin met het Waarom’ zien dat organisaties en leiders die zich richten op de reden achter…

Meer informatie

9. Het verborgen leiderschap van oudste dochters – Aike Borghuis

Ben jij op zoek naar leiderschap boeken met een meer niche standpunt? Dan is het boek ‘Het verborgen leiderschap van oudste dochters’ een leuke keuze! Veel oudste dochters erkennen namelijk niet altijd hun eigen leiderschapspotentieel, terwijl ze in werkelijkheid wel leiders zijn. Leer in dit boek alles over hoe de dynamiek thuis kan overvloeien in de capaciteiten en het verantwoordelijkheidsgevoel op werk.

Het verborgen leiderschap van oudste dochters

€ 29.99

Veel oudste dochters erkennen zichzelf niet als leiders, terwijl ze dat wel zijn. Ze vinden het vanzelfsprekend dat ze een…

Meer informatie

10. Missie mindset – Sander Aarts

De laatste op onze lijst van leiderschap boeken, is ‘Missie mindset’. Dit boek is geschreven door de ex-militair Sander Aarts, en geeft een unieke kijk en waardevol advies over optimaal presteren. Hij legt uit hoe jij je kunt voorbereiden op elke ‘missie’ die het leven naar je toe kan gooien, en hoe je de uitdaging aan kunt gaan. Waar je ook mee worstelt, lees dit boek en vertrouw net als veel anderen in de ervaringen van Sander!

Missie mindset

€ 20.99

In dit nieuwe boek keert ex-militair Sander Aarts terug met een schat aan praktische tips. Nog meer dan in “Niet…

Meer informatie

De top 10 beste leiderschap boeken van 2023 samenvatting

Leiderschap is een complex ding en vergt veel zelfontwikkeling. Hier komen deze 10 beste leiderschap boeken van 2023 erg van pas! Wat je ook wilt leren over het leiden van een groep mensen, deze leiderschap boeken kunnen je helpen.

Lees hier ook onze blog over de beste boeken over mindset.https://mind-setters.com/leiderschap-boeken/