10 leuke dingen om te doen op de Veluwe


Je bent vast weleens op de Veluwe geweest, één van de mooiste natuurgebieden van Nederland. Naast de mooie natuurgebieden zijn er nog genoeg andere dingen te doen op de Veluwe. Van actieve uitjes, tot kasteel of museumbezoek. Hieronder 10 leuke dingen om te doen op de Veluwe.

E-chopper over de Veluwe

Uiteraard wil je de Veluwe graag verkennen, maar wil je niet teveel herrie maken om de rust van de dieren niet te verstoren. De Veluwe verkennen met een E-chopper is daarom een perfect idee. 

De Posbank

De Posbank is het grootste natuurgebied op de Veluwe. In dit heuvelachtige 5000 hectare grote gebied, vind je veel heide, bossen en ongerepte natuur vol met dieren. Als je geluk hebt kom je een boswachter tegen waar je vragen aan kunt stellen of een rondje mee kunt lopen. 

Schotse hooglanders kijken

Ben jij helemaal wild van grote, wilde dieren? Dan is het zeker de moeite waard om Schotse hooglanders te gaan bekijken in het Deelerwoud. Deze prachtige dieren zijn hier vaak te vinden en kun je van een afstandje prima bekijken. Omdat dit gedeelte van de Veluwe onbekender is en een stuk kleiner, heb je ook een grote kans op het spotten van herten of andere wilde dieren. 

Paleis ’t Loo

Wil je graag zien hoe Koninklijke familie woont? Dan kun je Paleis ’t Loo in Apeldoorn bezoeken. Je kunt door het paleis heen wandelen met een plattegrond of door middel van een rondleiding en ook de prachtige tuinen mag je zeker niet overslaan. Tot slot is het koetshuis ook zeker de moeite waard om een kijkje te nemen!

IJs van Co

Bij het IJsloket van IJs van Co in Hoenderloo ben je er zeker van dat je kunt genieten van een heerlijke ijsje, wat zelf vers wordt bereid. Op de Krimweg kun je dit leuke zaakje al langere tijd vinden. Zeker een stop waard!

High tea

Ben je vervolgens klaar met het bezoeken van de Veluwe, dan kun je de dag heerlijk afsluiten met een High tea in Ede. Zo kun je moe en voldaan bijkletsen onder het genot van zoete en hartige lekkernijen en diverse soorten thee. Een perfecte afsluiting van een bezoek aan de Veluwe!

Kröller-Müller museum 

Dit museum bevat veel schilderen van beroemde kunstenaars zoals van Gogh, Picasso en Mondriaan. Ook de beeldentuin is prachtig om te bekijken. Sla daarom een bezoek aan dit museum zeker niet af als je in de buurt bent!

Hanzesteden ontdekken

Elburg, Hattem en Harderwijk zijn onderdeel van het verbond van Hanzesteden, waar ons land er tweeëntwintig van kent. drie Hanzesteden zijn dus gelegen op de Veluwe en alle drie het bezoeken meer dan waard. Houd je van authentieke straatjes, boetiekjes en leuke stadscentra? Dan is een bezoek aan één of meerdere Hanzesteden een echte aanrader! 

Kasteelbezoek

Er zijn een aantal kastelen op de Veluwe te vinden, die je bijna allemaal kunt bezoeken. Het gerestaureerde Kasteel Doorwerth is een aanrader als je houdt van de geschiedenis omtrent adellijke families. Kasteel Cannenburch is dan weer midden in de natuur gelegen, omringd door water en weilanden. Ook worden hier regelmatig rondleidingen gegeven waar je aan deel kunt nemen. Kasteel Rosendael is grotendeels omringd door een park en ook zeker de moeite waard om te bezoeken!

Openluchtmuseum

Het openluchtmuseum is enorm groot met 44 hectare en je kunt er je tijd dan ook prima doorbrengen. Reis terug naar het verleden en bekijk hoe het er vroeger aan toe ging in de tijd van onze voorouders. Ook kunnen de kinderen zelf aan de slag met ouderwetse spelletjes of een toffe experience!

Het bericht 10 leuke dingen om te doen op de Veluwe verscheen eerst op Mama leest.https://mamaleest.nl/eten-drinken/10-leuke-dingen-om-te-doen-op-de-veluwe/